10 minuters högintensiv konditionsträning du kan göra hemma

Allas liv har veckor där de har ingenting att göra och andra veckor när de inte ens kan hitta en enda minut för sig själva. När vi inte kan hitta någon tid att göra saker för oss själva, de flesta människor offra kondition för att hitta en ensam tid.

10 minuters högintensiv konditionsträning du kan göra hemma

Den främsta orsaken människor ge upp utbildningsprogram eller gå på gym är att de inte ser resultat.

Detta kan skada dig i det långa loppet, inte bara för din hälsa, men för alla fitness vinster du kanske har gjort. Den främsta orsaken människor ge upp utbildningsprogram eller gå på gym är att de inte ser resultat. Men de tenderar att aldrig titta på varför de inte får resultat. Även om du använder en personlig tränare, har se resultat mer med dig att göra än någon annan eftersom din sömn, humör, nutrition, och vilken typ av dag du har kan påverka din träning.

Det är lätt att göra ursäkter

Det största problemet är att när vi använder ursäkt för att inte ha någon tid, vi fortfarande har möjlighet att titta på TV, kolla vår e-post, gå på Facebook eller andra onödiga tidskrävande saker. Om du tar tid borta från Facebook eller TV kan du hitta även bara 10 minuter för en snabb träning som kommer att fortsätta att hjälpa till med dina resultat. Du kommer att kunna hitta en hel del mer tid än att när du verkligen titta på verksamheten i en viss dag. Bara låt dig inte komma in i vanan att använda denna ursäkt eftersom det kommer att förfölja dig för resten av ditt liv.

När du tycker att tiden, här är en bra 10 minuters träning du kan göra var som helst: hemma hos dig, på kontoret, i parken eller lekplatsen. Allt du behöver är utrymme och viljan att sätta i en hård 10 minuter, och du kommer att behöva ett stoppur, men om du äger en mobiltelefon du också äger ett stoppur.

Programmet fungerar både din cardio och din styrka så det är två för en affär. Den faktiska arbetstiden är 3 minuter av 6 olika övningar (30 sekunder av varje övning), en paus på 2-4 minuter då göra kretsen igen.

Målet är att göra så många repetitioner som möjligt för varje 30 andra övningen, när du får bra på dessa rörelser och känner mig starkare, ta mindre vila mellan varje set.

Här är ett exempel på en 10 minuters hög intensitet träningspass:

Ett. Burpees (30 sekunder så hårt du kan)

2. Armhävningar (30 sekunder så hårt du kan)

Tre. Bergsklättrare (30 sekunder så hårt du kan)

4. Kroppsvikt knäböj (30 sekunder så hårt du kan)

Fem. Jumping Jacks (30 sekunder så hårt du kan)

6. Split Jumps (30 sekunder så hårt du kan)

Ta en 2-4 minuters paus och upprepa en gång. Kom ihåg att göra 30 sekunder och sedan byta till nästa övning direkt.

Du kan ersätta en kroppsvikt övning du vill ha i någon av positionerna för att kontinuerligt växla upp träningen. Se till att du arbetar med hela kroppen och inte väljer övningar som bara fungerar övre eller nedre delen av kroppen.

Arbeta ut din nedre kroppen kan hjälpa till med överkroppen styrka och vice versa.

Varje gång du gör det här träningspasset, försöka öka mängden upprepningar du göra i 30 sekunder för varje övning.

Om sex övningar är alltför mycket arbete att börja med, kan du använda bara fyra övningar som endast kommer att vara 2 minuters arbete tid och gör att tre gånger. Ett exempel på denna träning kommer se ut så här:

Ett. Burpees (30 sekunder så hårt du kan)

2. Bergsklättrare (30 sekunder så hårt du kan)

Tre. Kroppsvikt knäböj (30 sekunder så hårt du kan)

4. Armhävningar (30 sekunder så hårt du kan)

Ta en 1-2 minuters paus mellan seten och upprepa detta två gånger för totalt tre uppsättningar fortfarande inom en 10 minuters tidsram.

Det finns en hel del som du kan göra med denna typ av träning. Du kan skräddarsy den till kommande fitness evenemang du gör eller sportevenemang. Vi alla kan hitta 10 minuter i vår tid oavsett hur upptagen det är, ja det kan betyda att offra titta ditt nyhetsflöde på Facebook.

Eller gör något av arbetet sätter under reklamen på din favorit TV-show och vila medan showen pågår. Gör detta under hela halvtimmen tidsram eftersom det är dags för mer vila mellan arbets set.

Välj vad som fungerar bäst för ditt schema men alltid hitta tid för din hälsa, det finns alltid något mycket mindre viktigt att vi gör vid varje given tidpunkt där vi kunde avvara 10 minuter för ett friskare liv. Läs även dessa 5 skäl bör du träna regelbundet.

Aktuella artiklar