11 örter och kryddor som främjar viktminskning

Visste du att kryddor inte bara lägga läckra doften till maten, men också hjälpa dig att bränna kalorier? Yes! Kryddor och örter har förmåga att påskynda ämnesomsättningen, dämpa aptiten och minska absorptionen av fett från tarmen. Så, vad väntar du på? Öppna upp ditt kök skåp, krydda upp dina rätter och smak åt ditt liv! Nedan listas några av de bästa örter och kryddor som främjar viktminskning - prova dem och du kommer att se överraskande resultat.

11 örter och kryddor som främjar viktminskning

Ett. Kajennpeppar

Cayennepeppar är drottningen av alla kryddor som främjar viktminskning! Denna otroligt het chilipeppar är laddad med en alkaloid som kallas capsaicin, som har kapacitet att öka kroppsvärmen och påskynda ämnesomsättningen med 25%. Detta i sin tur hjälper kroppen att bränna mer kalorier snabbare, medan undertrycka aptiten och minska fett nivåer i blodet.

Bortsett från cayennepeppar, det finns många andra typer av kryddig peppar som kan fungera som kraftfulla vapen i din väger förlust strid. Dessa är bara några av de få: Aji, Chiltepin, Chile de arbol, Datil, Habanero, Jalapeño, Malagueta, Naga, Scotch bonnet och Rocoto (Manzano Chile). Lägg dem till dina rätter och krydda ditt liv omedelbart!

2. Svartpeppar

Svartpeppar magiska komponenten heter piperin. Forskning har visat att piperin kan hjälpa din kropp bränna samma mängd kalorier som att gå i 20 minuter, samt snabba upp din fettomsättningen med så mycket som 8% upp till flera timmar efter intag.

Svartpeppar har också förmågan att förbättra matsmältningen och öka upptaget av näringsämnen från mat.

Tre. Senapsfrö

Lägg kryddig senap till maten för att utlösa din ämnesomsättning och stimulerar fettförbränningen.

Forskare har funnit att endast 1 tsk stark senap kan påskynda den metaboliska hastigheten med nästan 25% under flera timmar efter att ha ätit, vilket gör att du facklan en extra 45 kalorier per 700-kalori måltid. Plus, den innehåller också selen, vilket är en stor viktminskning stöd.

Emellertid spicier senapen är, desto bättre effekter det har!

4. Kanel

Kanel är användbara i kampen mot magen fett, öka blodcirkulationen och minska negativa effekter som övervikt och fetma kan ha på din hälsa. Det sänker det onda kolesterolet, minskar blodsocker och ökar insulinnivån i kroppen, vilket minskar risken för pre-diabetes.

Fem. Gurkmeja

Gurkmeja är en underbar indisk krydda som underlättar matsmältningen, förbättrar metabolisk funktion och hjälper till att bryta ner kroppsfett. Det är också mycket rikt på antioxidanter och har förmågan att ta bort skadliga toxiner från levern. Allt som allt är det en stor super-mat som du absolut bör inkludera i din vanliga kost!

6. Ingefära

Lång används för sina många hälsofördelar, är ingefära ett mycket bra diuretikum som hjälper matsmältningen, minskar uppblåsthet och hindrar upptaget av kolesterol.

Ingefära är också en stor fettförbränning krydda med utmärkta termogena egenskaper, som hjälper kasta extra pounds. I själva verket är det mycket effektivt för att höja kroppstemperaturen, samtidigt öka ämnesomsättningen och göra din kropp förbränner fler kalorier.

7. Kardemumma

Kardemumma främjar också matsmältningen och ökar ämnesomsättningen. Det är en bra termogena med exceptionella anti-spastisk egenskaper.

8. Kummin

Detta är en annan stor krydda som förbättrar metabolisk funktion, medan medhjälp matsmältningen och ökar blodflödet. Det är också ett bra immunförsvar booster.

9. Persilja

Denna aromatiska ört är en naturlig diuretikum, rik på många viktiga näringsämnen. Det trottoarkanter aptiten och minskar mat cravings. Det är också en bra lever och njure rengöringsmedel, liksom en effektiv matsmältningen.

Allt som allt är persilja en underbar ört som hjälper till att hålla kroppen frisk och stark, när den följer ett viktminskningsprogram.

10. Fänkål

Fänkål samt är en urindrivande ört som dämpar aptiten och minskar hungerkänslor. Det hjälper till att avlägsna överflödig vätska från kroppen och förbättrar den totala energin, genom att hjälpa din kropp smälta och tillgodogöra sig näringsämnen mer effektivt.

Denna välsmakande ört är också en mycket bra Digestive stöd och en effektiv ämnesomsättning stimulator. Det är därmed en mycket effektiv ört som främjar viktminskning naturligt.

11. Mint

Mint stimulerar fungerande matsmältningssystemet och fungerar som en naturlig hunger suppressant. Den curbs aptit, minskar suget och ökar känslan av mättnad och fyllighet efter maten.

Försök använda de ovan nämnda örter och kryddor som främjar viktminskning tillägga att extra smak på dina rätter och ger en speciell kick att dina favoritrecept - du kommer bli förvånad över hur effektiva de är. Om du har provat några andra effektiva och kraftfulla kryddor, vänligen meddela oss, så att vi kan lägga till dem på denna lista!

Aktuella artiklar