5 saker du behöver veta om viktminskning piller

Vi har alla hört talas om dem, har vi alla sett reklamen. Då och då finns det ett nytt piller som sägs vara en viktminskning mirakel. Men, är det sant? Här är fem saker du behöver veta om viktminskning piller.

5 saker du behöver veta om viktminskning piller

Ett. Ta inte dem utan att rådfråga en läkare

Först av allt måste jag säga att jag starkt råda dig att inte ta viktminskning piller alls, men om du redan har bestämt, du absolut måste rådfråga din läkare.

Boka en tid och berätta för din läkare att du vill börja ta viktminskning piller. Din läkare kommer att ge dig råd om vilka tester du måste ta innan du börjar på piller och även vilka piller är bäst för dig.

Tro inte att du bara kan gå till en butik och köpa den första eller de billigaste viktminskning piller du stöter på. Du måste genomgå vissa tester för att ta reda på om du kan faktiskt ta dessa piller, och som är det bästa. Behandla dessa piller som du skulle någon annan typ av medicinering - be din läkare om ett råd. Viktminskning piller är oftast gjorda för människor med verkliga problem och BMI över 25. Om ditt BMI är lägre än så, ska du under inga omständigheter ta bantningspiller.

2. Fungerar de verkligen?

Naturligtvis kommer du fråga dig själv om bantningspiller verkligen fungerar. Alla som annonserar och säljer dem gör sitt bästa för att försäkra dig om att de fungerar. Men ska du lita på dem?

Ärligt talat, kan ingen berätta riktigt säkert om bantningspiller fungerar. Det finns inte tillräckligt med data och resultaten är olika för olika människor. Från min egen erfarenhet, kommer jag säga att nej - de inte fungerar, men sedan heller du förmodligen känner någon som kommer att säga att de fungerar. I slutändan är beslutet helt upp till dig och din läkare.

Men du absolut inte måste tro att du kan äta lika mycket som du gjorde innan, och bara ta ett magiskt piller och allt kommer att vara peachy. Det kommer inte. Du måste ändra din kost och börja motionera och först då kunde viktminskning piller vara till viss hjälp för dig.

Tre. Vad sägs om långsiktiga effekter?

Ja, kort sagt - det finns ingen. Om du förlitar dig bara på bantningspiller för att gå ner i vikt, även om de är effektiva, kan du förvänta dig bara en kortsiktig effekt. Efter ett par månader kommer du att få din vikt tillbaka, kanske ännu mer. Du kan inte ta bantningspiller hela ditt liv för att behålla din vikt. I själva verket kan du inte ta dem för mer än några månader, eftersom det är extremt farligt.

Å andra sidan, om du startar en hälsosam kost och börja motionera, kan du förvänta dig några långsiktiga effekter. Även efter att du har slutat ta pillren, kommer du fortsätta med hälsosam kost och övningar och du kommer att fortsätta att gå ner i vikt. När du är nere på den vikt du vill, hålla rutinen för att behålla din perfekta vikt. Nu, när du tar allt detta i beaktande, behöver du även piller i första hand? Det hela kommer ändå ner till att ändra dina vanor och flytta din rumpa.

4. Finns det risker?

Tyvärr, ja, det finns risker som följer med att ta viktminskning piller. De börjar från enkla diarré, vilket är den vanligaste biverkan av att ta viktminskning piller, och utvecklas till inkontinens och andra komplicerade förhållanden. Bantningspiller har visat sig vara farligare än effektiv.

I varje fall kommer jag upprepar igen, rådfråga din läkare först och läsa etiketter. Du kan behöva att ägna särskild uppmärksamhet åt vissa andra läkemedel du kan ta, eftersom man blandar dem med viktminskning piller kan leda till vitaminbrist och andra komplikationer.

Fem. Vilket piller är rätt för dig?

Du är förmodligen undrar vilka piller är den rätta för dig. Tja, det första, kommer jag att säga ingen - eftersom du kan uppnå samma om inte bättre resultat om du ändrar din kost och etablera en hälsosam motion regim. Om du ändå vill börja ta bantningspiller, så jag måste säga, det som din läkare ordinerar.

Bara för att vissa bantningspiller arbetade för din vän, betyder det inte att de kommer att fungera för dig. Ändå har många människor rapporterat att bantningspiller som innehåller bromelain eller vilda citronextrakt hjälp. Du kanske betona att din läkare när samråd om vilka piller att ta. För mer information om vissa bantningspiller, besök denna sida.

Ändå kom ihåg att det finns ingen magi. Inga magiska piller eller något enkelt magisk övning som kommer att torka bort alla dessa extra pounds. Du måste ägna dig åt en hälsosam kost och motion, och bara då kan du förvänta dig resultat. I slutändan är det det enda rätta sättet.

Aktuella artiklar