5 starka skäl bör du lägga styrketräning för att din träning rutin

Vill du göra konditionsträning religiöst, men har inte plockat upp en hantel i år? Är du en troende att det enda du behöver göra för att vara i form är svett samtidigt på löpband eller elliptisk? Om det är du, kan du miste om några stora fördelar som styrketräning ger.

5 starka skäl bör du lägga styrketräning för att din träning rutin

De flesta kvinnor drar sig för vikter som om de omfattas av någon smittsam sjukdom. I själva verket, om du tillbringar någon tid på gymmet som helst, märker du snart att kvinnorna även kommer att gå den långa vägen runt vikten område för att komma till banan bara för att se till att de inte kommer för nära.

Man undrar när det hela "anti-vikt" sentiment började. När började bygga dina muskler blir något så kränkande att kvinnor skulle göra allt i världen för att undvika det? Det återstår fortfarande oklart, men en sak är väldigt tydlig - att lyfta vikter är mycket fördelaktigt för din kropp.

Så, här är fem skäl till att du bör lägga till styrketräning till din vanliga träning rutin börjar idag:

Ett. En ökad förmåga att bränna fett

Ju mer muskler du har, desto mer fett din kropp bränna även när den är i vila. Det innebär att du kommer att få tunnare bara sitter på soffan tittar på en film om du ökar din muskelmassa ens en liten bit.

Dina muskler kräver mycket energi på en daglig basis än fett gör. Och, ju mer energi du använder, desto mer kalorier du bränner. Ju fler kalorier du bränner, desto mer fett du bli av. Ju mer fett du bli av med, de tunnare du är. Du får bilden.

[Läs: 7 fettförbrännande mat ]

2. Du ser mer tonad och definierad

Även om du kan säkert skära din vikt och trimma kroppen via konditionsträning, är det styrketräning som ger dig fantastisk ton och definition. Det skapar en smalare, mer kompakt utseende för din kropp.

Detta är en generalisering, men tänk på skillnaden mellan en hel del modeller och de flesta dansare. Båda är i allmänhet tunna och i formen, men dansarna har oftast fler kurvor grund av att ha större muskelmassa. Du kan se det i deras ben, abs och områden axel när de flyttar.

[Läs: Hur man förlorar kroppsfett snabbare ]

Tre. Det hjälper hanterar ditt blodsocker

Forskning precis släppt av University of Michigan visar att regelbunden styrketräning faktiskt kan hjälpa till att hålla ditt blodsocker under kontroll, vilket är viktigt för alla, men kan ge ett helt nytt alternativ socker ledningen för dem med typ 2-diabetes.

Din kropp har tre olika typer av muskler: rött, vitt och dem någonstans däremellan. Konditionsträning såsom löpning, cykling eller simning hjälper till att bygga röda muskler medan styrketräning övningar hjälpa till att bygga vita.

Det är dessa vita muskler att de nu är konstaterandet kan bidra till att hålla blodsockernivån under kontroll, även om vikten vinns vid en senare tidpunkt. Det innebär att du inte bara ska gynna dig själv just nu, men långt in i framtiden.

[Läs: 8 tips om att sänka ditt blodsocker ]

4. Det gör dagliga aktiviteter lättare

Vissa dagliga aktiviteter blir lättare ju starkare du är. Även uppgifter så enkelt som att dammsuga eller tvätta din bil är inte så beskatta när du har lite extra muskler för att använda i processen.

För att inte nämna att om du är förälder till ett litet barn, inte skulle det vara lättare att plocka upp dem om du hade mer muskler i armar och rygg? Så skulle aktiviteter som innebär arbete utomhus eller ens öppna det fruktade ättikslag burk som du vanligtvis måste lämna ut till någon annan (när du redan har lossat det själv, förstås).

[Läs: Den lata flickans guide till att arbeta ut ]

Fem. Det hjälper dig att behålla muskler som du ålder

Ju äldre man blir, desto mer dina muskler börjar att sönderdelas, i brist på bättre terminologi. Enligt Mayo kliniken, denna process, som kallas sarcopeniaen, snabbar upp det mesta när du når 65 års ålder.

Däremot behöver du inte bara måste låta detta hända (och du bör inte). Genom att regelbundet arbeta dina muskler och hålla dem friska och starka, kan du undvika den här processen och hålla dina muskler i bra form. Föreställ dig själv i din gyllene år både med muskler som är frisk och trim och utan. Vilket skulle du föredra?

[Läs: Hur du gör din träning rutin effektivare ]

Styrketräning tips och tricks

Förhoppningsvis är du en lite mer övertygad att lägga lite styrketräning till din vanliga träning rutin. Om du inte är bekant med vikter som helst men det finns några saker du kommer att vilja veta.

De innefattar:

  • Helst bör du göra styrketräning övningar 2-4 gånger i veckan.
  • Ge dina muskler en vilodag mellan träningspassen. Så, till exempel, om du arbetar armarna på måndagen, fungerar inte dem igen förrän onsdag tidigast. När du gör övningar styrketräning, du skapar i huvudsak små tårar i muskelfibrerna som behöver läka. Och, det är läkningsprocessen som gör dem starkare. Inte ge dem den tid de behöver och du kommer inte att se bra resultat i bästa fall, eller du riskerar potentiella skador i värsta fall.
  • Sikta på en vikt som du bara kan lyfta 8-10 gånger innan det blir svårt att göra det utan att kompromissa din blankett (som du aldrig vill göra). Något lättare än det kommer inte att arbeta dina muskler tillräckligt hårt och allt tyngre ökar risken för skador.
  • Lyft vikter framför en spegel. Ju mer du kan se till att din rygg är rak och att du använder rätt form, desto bättre är du. Om du är helt obekant med styrketräning, kan det gynna dig att anlita en personlig tränare för en session bara för att få dig på väg åt rätt håll.
  • Drick mycket vatten. Även om du inte kan uppleva graden av svettning som du normalt får med konditionsträning, är kroppen fortfarande arbetar extremt hårt. Därför vill du se till att du stanna hydrerade så den kan fungera både effektivt och ändamålsenligt.
  • Ät protein efter du är klar. Tänk på dina muskler som en svamp. När du arbetar dem, de vill dra upp några bra kvalitet protein för att hjälpa dem att växa sig starkare snabbare. Vissa saker du kanske vill konsumera inkluderar protein shakes eller barer, magert kött, ägg och jordnötssmör.

Kanske istället för att fråga dig själv varför du bör träna styrka, bör du fråga dig själv varför du inte borde? Med så många fördelar, finns det egentligen inget bra svar på den frågan.

[Läs: 5 övning "hemligheter" avslöjade ]

Aktuella artiklar