Den 26 bikramyoga poser

Bikram yoga är populär bland kändisar, inklusive Madonna, Lady Gaga och Ashton Kutcher. Om du vill bekanta dig med Bikram Yoga och kanske prova det - vi ger dig alla 26 ställningar du bör göra i varje klass. Kolla in dem.

Den 26 bikramyoga poser

Bikram Choudhury härlett Bikram yoga från traditionella Hatha Yoga och populariserade det på 1970-talet. Varje klass av Bikram yoga består av 90 minuter och exakt 26 olika poser gjort i en företrädesvis uppvärmt rum:

Ett. Stående djupandning - pranayama

Du måste börja varje Bikram Yoga session med denna hållning. Det är bra för din andning och det slappnar dig och förbereder dig för de ställningar som följer.

2. Half moon pose - Ardha-chandrasana

Denna pose stärker musklerna i kroppen och är särskilt bra för magen och ryggen. Det hjälper också till med problem med värk i rygg och nacke och i fall av frusen skuldra.

Tre. Händer till fot pose - Pada-hasthasana

En hand till fot pose sträcker ryggen och ryggraden och den liknar den halva månen pose. Båda innebär hjälp med problem i nedre delen av kroppen eftersom de sträcker muskler och senor i benen, hjälper till med dålig cirkulation.

4. Awkward pose - utkatasana

Denna pose är särskilt bra för att stärka benen. Det lindrar också kalla fötter, ben artrit och reumatism och även mensvärk.

Fem. Eagle pose - garurasana

Garurasana förbättrar din njurfunktion och sexuell funktion. Den öppnar 14 stora lederna i kroppen och förbättrar flexibiliteten av dina höfter, knän och vrister.

6. Stående huvud till knä - Dandayamana-janushirasana

Denna pose fungerar alla stora muskelgrupper och är bra för dina inre organ också. Det förbättrar din koncentration och mental styrka.

7. Stående båge pose - Dandayamana-dhanurasana

Om du vill flytta ditt blod från en del av kroppen till en annan, är detta rätt hållning. Det är bra för att förbättra din balans, hjärt-kärl-tillstånd och elasticitet i din ryggrad.

8. Balancing Stick - tuladandasana

Rengör dina vener och artärer, förbättra din balans och koncentration med denna hållning. Den har en positiv inverkan på din bukspottkörtel, mjälte och lever.

9. Stående separat bensträck pose - Dandayamana-bibhaktapada-paschimotthanasana

Stärka ischiasnerver och senor i benen, förbättra flexibiliteten i bäckenet och ge dina inre organ, speciellt dina tarmar, en unik massage med denna pose.

10. Triangle pose - trikanasana

Trikanasana stärker varenda muskel i kroppen och har en positiv inverkan på alla dina inre organ.

11. Stående separata ben huvud till knä pose - Dandayamana-bibhaktapada-janushirasana

Arbeta magen och hjälper tillstånd som diabetes, depression eller minnesförlust. Detta medför påverkar sköldkörteln och förbättrar ditt immunförsvar och metabolism.

12. Träd utgör - Tadasana

Tadasana förhindrar bråck och förbättrar din hållning och din balans. Det är bra för artrit och reumatism samt med blodcirkulationsbesvär.

13. Toe stand - padangustasana

Om du vill stärka dina knän, höfter och vrister eller hemorrojder strid, Toe Stand är rätt pose. Naturligtvis är det bra för balans också.

14. Dead kropp pose - Savasana

Denna pose var i princip skapade för att slappna av din kropp och ditt sinne och förbereda dig för en uppsättning av ställningar som görs på golvet.

15. Vind-bort pose - pavanamuktasana

Detta innebär massage din kolon och dina matsmältningsorgan. Det normaliserar mängden saltsyra i magen och hjälper till med förstoppning. Det sträcker sig även dina armar, lår och höfter och förbättrar flexibiliteten i dina höftleder.

16. Cobra pose - Bhujangasana


Bortsett från att vara otroligt bra för ländryggen i ryggraden, cobra pose dessutom förbättrar matsmältningen och aptiten och ger befrielse från astma och menstruationssmärtor.

17. Locust pose - salabhasana

Denna pose har alla fördelar med Cobra pose plus det kan hjälpa till med åderbråck i benen, och tennisarmbåge i armarna.

18. Full locust pose - Poorna-salabhasana

Ökar styrkan i mellersta ryggraden och elasticiteten i bröstkorgen. Det stärker dina ben och arm muskler.

19. Pilbågen poserar - dhanurasana

Pilbågen poserar Bikram Yoga hjälper till med ryggproblem genom att stärka ryggmusklerna. Plus, det hjälper dig andas genom att öppna din bröstkorg och lungor och låter dem andas mer luft.

20. Fast firma pose - Supta-Vajrasana

Denna pose förhindrar bråck, stärker dina lårmuskler och förbättrar cirkulationen i benen. Det förbättrar också flexibilitet i ryggrad, höfter och knän.

21. Half sköldpadda pose - Ardha-kurmasana

Det sträcker halsen och muskler skuldra och förbättrar blodflödet till hjärnan. Det sägs att denna speciella Bikram Yoga pose kan hjälpa till med andningsproblem och kan hjälpa dig att leva längre.

22. Camel pose - ustrasana

Tar maximal kompression av ryggraden och förbättrar flexibiliteten i nacke, axlar och rygg. Hjälper till att eliminera gifter från kroppen och ger lättnad med andningsproblem.

23. Kanin pose - sasangasana

Denna pose ger maximal förlängning av ryggraden. Det sträcker sig din nacke, axlar och rygg, och kan hjälpa till med problem med bihålorna och diabetes, depression eller sömnlöshet.

24. Chef till knät pose och stretching pose - janushirasana och paschimotthanasana

Bortsett från stretching din rygg och benmuskler, detta innebär är särskilt bra för ditt immunförsvar och lymfsystemet. Det kan förbättra matsmältningen och hjälper till med allergier och chronicdiarrhea.

25. Spine-vridning pose - Ardha-Matsyendrasana

Denna pose lugnar ditt nervsystem. Det är den enda pose som vrider och sträcker ryggen från första till sista kotorna, vilket kommer att ge mer blod till dina spinal nerver och förbättrar elasticiteten i din ryggrad.

26. Blåser i fast pose - kapalbhati i Vajrasana

Slutför varje klass Bikram Yoga med denna pose. Djupa andetag ge mer syre till lungorna och slappna av hela kroppen. Det kommer att förbättra cirkulationen och få ny positiv energi till din kropp, sluta sessionen av Bikram Yoga och lämnar dig i en avslappnad och renad stat.

Kolla in den här videon, och se 26 Bikram Yoga poserar i 2 minuter.

Namaste.

Aktuella artiklar