Hur att hålla formen utan att bryta din budget

Jag är alldeles för bekanta med vistas passform. Eller åtminstone försöka göra det. Jag är också mycket alltför bekanta med att hålla sig till en budget. Inte mitt val. År och år av att idrotta, följt av år och år av kämpande med effekterna av en stillasittande livsstil har tagit ut sin rätt på min kropp.

Hur att hålla formen utan att bryta din budget

När jag befinner mig kontanter spänns, brukade jag tänka att var den perfekta ursäkten för att avbryta mitt gym medlemskap och min träning plan. Nu vet jag att det är desto större anledning att vara kreativ!

Det är svårt att hitta motivation att hålla sig i form. När du tycker att push för att komma i form, det är svårt att hålla sig till planen. Avgifter för gym medlemskap, personliga utbildningar, nya träningspass redskap och utrustning lägg upp i en aning och överväldigande antal, vilket leder oss att kasta dessa träningsmål ut genom fönstret. Det finns sätt att komma runt att spendera så mycket pengar! Så, hör upp!

Youtube

YouTube har utvecklats till en resurs för nästan allt. Du kan se katter som gör galna saker, titta på din favorit musikvideor, lära sig en ny färdighet, turnera ett främmande land. Möjligheterna är bokstavligen oändliga, och när det gäller kondition, har YouTube förtjänat sin rättmätiga plats på den fria resursen listan.

Jag inser att det kan verka kontraproduktivt att sitta framför en datorskärm för att komma i form. Men, kommer att använda YouTube på ett effektivt sätt faktiskt få dig ur denna dator stol och i dessa jeans från 5 år sedan. Det finns massor av träning videor och YouTube-kanaler som har fantastisk kondition rutiner sörjt för alla. Pressa i en snabb yoga sekvens eller slutföra en timme långa träningspass, utan att spendera ett öre.

Att vara påhittig

Jag har rest ganska utförligt, och en av de största frågorna för mig var att stoppa mig från att sluka alla de läckra utländska rätter. Det var svårt att komma ur dessa livsmedel koma och få min rumpa att flytta. Brist på utrustning poserade ständigt ett hinder för mig att övervinna. Därför var jag tvungen att ta till några desperata, och kreativa, åtgärder.

Trappor är bra för vissa cardio eller styrketräning. Kör upp och ned några uppsättningar eller göra någon vadpress. Jag använde en gång fall av öl som mina hantlar. Och sedan drack dem alla efteråt. Återigen, kontraproduktivt antar jag. Använd en handduk eller filt som din yogamatta. Fyll en ryggsäck med tunga saker och ta det för en promenad eller använda den som en tyngd för att göra knäböj. Använd väggen, använd golvet, använd en kulle i parken. Soffan kan vara din nya fartyg för omvänd armhävningar. Och du får fortfarande att titta på TV. Det är en win-win!

Övningar som kan göras var som helst

Det finns massor av övningar som kan göras nästan var som helst, utan användning av utrustningen. Att gå för en kör är det bekvämaste sättet att få en bra träning samtidigt hålla sig till en budget. Allt du behöver är ett par sneakers och lite utrymme.

Har du inte sneakers? Springa barfota på stranden eller ta ett dopp i poolen, sjö, hav, badkar, wherever. Yoga är ett annat bra alternativ. Allt som krävs är ett plant utrymme, inga skor, inga problem! Det finns också massor av styrkeövningar som du kan göra sans fancy utrustning. Knäböj, utfall, crunches och armhävningar är bland de mest enkla exempel, och de ger alla grymma sätt att skick din kropp.

Bli mobil

Det finns så många mobila apps tillgängliga för att hjälpa till att hålla dig på rätt spår med din nya träningsrutin. Många kan laddas ner gratis eller för en minimal kostnad. Olika program erbjuder olika saker. Vissa kommer att ge en ätande plan eller kaloriräknare, medan andra kan ge motiverande citat eller påminnelser.

Varje fitness app är annorlunda, och det kommer att ta lite experimenterande för att hitta de som är rätt för dig. Mina favoriter är iFitness och My Fitness Pal. Om du letar efter en virtuell personlig tränare, det finns en app för det. Behöver du en påminnelse att göra din träning? Det finns en app för det. Behöver du hjälp att räkna kalorier? Oh ja, det finns en app för det.

Få en vän

Det är svårt att hitta en ersättare för ansvarsutkrävande av att ha ett gym medlemskap. När du betalar dessa månadsavgifter, du vill utnyttja den tjänst som du sprita ut dina surt förvärvade pengar för. För dem som inte har gym medlemskap inom din budget, förlorar du en känsla av förpliktelse som du får från ett gym medlemskap.

Ett bra substitut för ett gym medlemskap som fortfarande ger en liknande obligatorisk känsla är genom att göra kondition i en händelse. Hitta en vän med liknande träningsmål, eller någon som redan utövar regelbundet. Istället för att göra planer för att få drycker, göra planer på att gå för en cykeltur varje vecka. Du kommer att ha det block av tid som redan satt i ditt schema. Det är mycket svårare att lösa på en kompis än det är att dike din solo träning.

Har inte rädd min kondition vänner! Tvärtemot vad man kan tro, kan hålla sig till en budget och hålla sig i form faktiskt fredligt samexistera. Lite kreativt tänkande och att dra nytta av tekniken i dag kan verkligen gå långt när det gäller att anpassa en ny hälsosam livsstil. Vilka är några av de sätt som du hålla formen utan att tömma plånboken?

Aktuella artiklar