Mat som gör dig fet utan att du ens vet om det

Det finns några så kallade smarta livsmedel som är faktiskt farligare än skräpmat, eftersom de är i förklädnad, och du inte kontrollera dina portioner tro att det du äter är hälsosamt. Och med denna mat, som ordspråket säger: Ett andra på läpparna kan kosta dig en hel del fett på höfterna.

Mat som gör dig fet utan att du ens vet om det

Dessa är verkligen några av de mest farliga livsmedel som får dig att gå upp i vikt utan att ens veta om det. Topplistan av wannabe hälsosamma livsmedel:

Ett. Frukt-och bärsaft

Fruktjuicer är en dålig idé, alltid. De är fulla av socker, de innehåller en mängd tillsatser, eftersom i de flesta av dem den verkliga andelen frukt är mindre än 10%. De har också smaktillsatser och färgtillsatser, och de innehåller så mycket som 400kcal per flaska. Undvik dem under någon kostnad. Gör grönt te hemma och bära runt i en flaska. Eller bara dricka mycket kallt naturliga vatten.

2. Konserver

Konserver är ett stort no-no. Det kanske ser enkelt att förbereda och läckra, men det är oftast packad med socker, konstgjorda sötningsmedel och tillsatser som gör det förbli frisk under en tid. Välj alltid färska, rå mat när du kan.

Tre. Frysta middagar

Frysta middagar är riktigt allvarligt hot mot alla Viktväktarna, eftersom de inte vet att detta, så kallade, låga kalorier burkmat, innehåller faktiskt en hel del mer salt. Stora mängder natrium är verkligen farligt för din kropp.

4. Torkad frukt

Torkad frukt innehåller så mycket socker och kalorier, att de borde vara olagligt för bantare. De har 6 gånger mer kalorier än samma frukt innan torkat passande. Dessutom, kan du äta mer torkad frukt än färsk frukt, eftersom det verkar mindre. Men låt dig inte luras att tro att det kan ersätta den verkliga affären.

Fem. Müslikakor

Müslikakor är nästan lika kaloririk som Snickers. Och de innehåller så mycket socker som Mars. Så, var inte lätt luras att tro att de är friska eftersom de innehåller korn. Sanningen är att de är packade med oljor och tillsatser för att göra dem crispier och godare.

6. Sportdrycker

Sportdrycker är som de fruktjuicer, eftersom annonserna få dig att tro att de är ett måste, känner frisk, energigivande och vem vad. Sanningen är att de i själva verket är precis färgat vatten, med tillsats av socker och de är inte hälsosamt, inte heller behövs. De enda som kan dra nytta av dem är super idrottare som bränner stora mängder kalorier under sin utbildning, och de behöver socker rush efter träningen för att fylla på sin kropp.

7. Fruktyoghurt

Fruktyoghurt på något sätt blir mer och mer populärt, eftersom folk tror att de är låg fetthalt. Tja, litar inte det eftersom om producenterna skära på fett, de bara lägga en hel del mer socker för att främja smaken.

8. Minskad fett jordnötssmör

Minskad fetthalt jordnötssmör är ännu värre för dig, än den vanliga jordnötssmör. Egentligen, om du hittar ekologiskt jordnötssmör utan tillsatser, är det ett bra alternativ för ett mellanmål på en uppgång tårta, men inte äta mer än 2 skedar per dag.

Dessa är mina tips för sommaren, eftersom jag inte gillar bantning och besatt vikt. Göra hälsosamma val kan faktiskt hjälpa dig en hel del, för att gå ner i vikt utan att ens veta om det.

Dela dina tankar med mig i kommentarerna, och gärna nämner någon mat typ som är farligt, och gör dig fet utan att ens veta om det. Vilka är de mest överraskande livsmedel som du trodde var friska men egentligen är de inte?

Aktuella artiklar