Ska du träna när du är under vädret?

Du vaknade med en liten snörvla i morse så nu du undrar om du ska hålla din gym utnämning eller kringgå det. Eller kanske du bara komma över influensan och undrar om du bör vänta en dag eller två innan du trycker din kropp.

Ska du träna när du är under vädret?

När vet du att det är säkert att träna och när du bestämmer dig för att någon motion alls behöver vänta tills du känner dig bättre? Är det okej att sätta din kropp genom svett och trötthet när du är förkyld, eller kommer det att göra att du mår sämre?

Lite förebyggande går långt

Först ut, ju mer du gör utövar en regelbunden del av ditt liv, desto mindre sannolikt är det att du kommer att bli sjuk i första hand. En studie publicerad i British Journal of Sports Medicine rapporterade att om du tränar fem dagar i veckan under fyrtiofem minuter åt gången, du är 46% mindre sannolikt att komma ner med någon form av bugg.

Motion är bra för dig. Förutom att du ser och må bättre, stärker det immunförsvaret och håller ditt hjärta och blodomlopp starka och friska. Det hjälper kroppen att skapa en sorts sköld till vad virus eller bakterier som skickas runt.

Som Benjamin Franklin en gång sa, "Ett uns av förebyggande är värt ett halvt kilo bota." Det är mycket lättare att vara proaktiv än reaktiv, så se till att du börjar träna innan du blir sjuk för bästa resultat.

Ibland dock, trots de bästa av insatser, finner en kall sin väg in i din kropp, vilket gör att du känner crummy. Ditt huvud gör ont, kommer din näsa inte sluta springa och musklerna värker från topp till tå. Så, då är det säkert att gå till gymmet och när ska du stanna hemma i sängen?

Bypass din träning

Under vissa förhållanden, du är mycket bättre att hoppa över din träning rutin och om lågt. Om du tränar på ett gym, är ett av de mest uppenbara och grundläggande överväganden om du är smittsam. Om du har något som lätt kan överföras till någon annan, stanna hemma.

Människor som försöker gå om sina normala dagliga aktiviteter, trots att de har något som kan spridas från person till person, känner att de gör det rätta genom att inte ge efter för vad har dem. Men även om du kan sparka din felrapport ganska lätt, inte alla människor har ett bra immunförsvar.

Något som bara tar dig tre eller fyra dagar att skaka kan ta någon som redan komprometterad tre eller fyra veckor att slå. Varför sätta dem genom att bara för att du vill bevisa att du är tuff?

Om du inte är smittsam, sedan nästa fråga att ställa dig själv är om du har en kroppstemperatur. Om du försöker att kämpa mot en feber, då din kropp behöver vila. Pushing det på gymmet kommer inte att hjälpa alls.

Om din kropp temp är över 100,4 grader, stanna hemma och ta hand om dig själv. Ät lätta, näringsrika måltider, ta in mycket vatten och få lite välbehövlig vila.

Dessutom, om du tar något kallt eller rökkanal medicin som gör dig yr i huvudet eller höjer blodtrycket, kan du vara bättre att vistas borta från gymmet. Det finns ingen mening med att riskera skada eftersom du känner dig svimfärdig eller ta din hjärtrytm till en alltför hög nivå. Den sortens motverkar syftet, inte sant?

Dessutom, om du har svårt att andas på grund av överbelastning, då överväga att hoppa över din dagliga dos av motion. Du behöver tillräckligt med syre för att göra din träning effektivare. Om du inte kan få det eftersom du inte kan andas, måste du spara den till en annan dag.

Go fungerar det, flicka

Om du inte uppfyller något av ovanstående villkor, och du bara känner typ av bla i motsats till kan-inte-få-ut-ur sängen sjuk, då är du troligen säkert gå och arbeta upp en svett. Din kropp kan faktiskt må bättre av lite aktivitet.

Det viktiga är att hålla det ljust. Om du inte känner dig 100%, ska du inte pressa dig själv för hårt. Bara att få ditt hjärta att gå är bra nog tills du är tillbaka till ditt gamla kick-det-in-the-butt själv.

Förutom att sänka din intensitet, kanske du vill begränsa din tid också. Till exempel, om du normalt fungerar för 45-90 minuter, kanske bara skjuta i 20-30 minuter. Du kommer fortfarande att göra något bra för din kropp utan att vända det till något dåligt från overexerting själv.

Och om vid vilken tidpunkt som helst under träningen du börjar må sämre, sluta omedelbart! Du behöver inte bevisa något för någon och få dig ännu mer sjuka inte kommer att hjälpa dig att nå dina träningsmål.

Du arbetar för att göra kroppen stark och frisk. Du utför konditionsträning och styrketräning övningar i ett försök att leva längre och må bättre på en daglig basis. Om du försöker att driva det när du behöver vila, du gör faktiskt det motsatta. Du lossa de bra saker eftersom du inte hedra vad din kropp behöver.

Så oroa dig inte om det löfte du gjort själv att aldrig missa en dag av träning. Och, låt gå för att din träning partner var tvungen att gå solo för en dag eller två. Om du behöver missa en träning eller två för att få må bättre, gör det.

Ta hand om din kropp och det kommer att ta hand om dig det bästa man kan. Jag lovar.

Aktuella artiklar