Skulle du dejta en kille från arbetet?

Så, är du intresserad av en kille från jobbet eller han är intresserad av dig. Du skulle vilja dejta honom, men du arbetar tillsammans, så det är komplicerat. Vad gör du?

Skulle du dejta en kille från arbetet?

Dating är svårt nog, men lägg arbeta för samma chef i mixen och nu har du fått en helt ny dimension. Du har nu fler saker att tänka på än bara om du gillar honom, eftersom ditt arbete lycka och framgång ligger i balans.

Om du funderar på att bli involverad med en kille på kontoret, behöver du verkligen ställa dig följande frågor först:

Förhindrar ditt kontor politik det?

Detta är det allra första du måste överväga. Om du väljer att dejta honom och ditt arbete har en policy mot det, det spelar ingen roll hur mycket du gillar honom, du både kommer att vara utan jobb om beslutar att utöva någon form av relation.

Nu, inte sitta där och tror att du kan göra det och ingen kommer att få reda på. Vill du lyssna på kontoret skvaller? Du skulle vara att skapa en berättelse så saftigt att dina medarbetare kommer att behöva bära en haklapp när de talar om det eftersom de kommer att dregla över.

Om ditt arbete har en skriftlig policy, granska den. Om du aldrig fått en kopia, få händerna på en och reda ut eftersom okunskap är inget försvar när det kommer till de flesta arbetsgivare. Om du måste, be. Visst kan det vara lite pinsamt att gå till din chef och fråga, men det är en hel del mer pinsamt att få ledsagas ut eftersom du bara fick släppa taget.

Vilka är dina positioner i förhållande till varandra?

Om arbetet ger dig tummen upp och säger att de kunde bry sig mindre om du sprang iväg och gifte sig med varandra, måste du ändå överväga dina positioner i förhållande till varandra. Är du och han lika mån bolaget berörs, eller är en av er över andra?

Det kanske inte verkar så stor roll just nu, men det kommer på vägen. Om saker och ting fungerar och du får främjas, kan folk säga var att du ligger med en överlägsen. Ingen kommer att bry sig om att du har arbetat sexton timmar om dagen, sex dagar i veckan. De kommer helt gå förbi den punkt som du förtjänade det och fokusera enbart på det faktum att du fick det för att du är bra i sängen.

På baksidan, om det inte fungerar och en av er har en högre rang, vad händer om den andra passeras med för en befordran eller måste vara disciplinerad? Sedan, återigen, kommer det ingen roll vad som lagligen har gjort fel eftersom det kommer att förvandlas till en fråga om vedergällning, eller älska gått fel.

Hur mycket kontakt har du med varandra på daglig basis?

En annan faktor är hur mycket du har att göra med varandra. Är ni två i helt skilda delar av företag eller är du gick i höften medan du arbetar eftersom ni båda tilldelade på samma projekt?

Om du är i olika områden, kan det inte vara så stor affär. Om du passerar honom i hallen eller se honom gå till sin bil på natten, men annat än att du har ingen kontakt, så om det fungerar eller inte, åtminstone han är inte i ansiktet hela dagen lång.

Men om du är i en position där du måste kunna samarbeta, kommunicera och samarbeta för att få saker gjorda, måste du tänka två gånger. Även om saker och ting fungerar och du kommer bra överens, vad händer om du inte håller på en del av projektet? Kan du skilja arbete från ditt personliga liv?

Och värsta fall, visade han sig vara en snigel som använde dig och sedan tappat intresset. Och sen? Hur effektiva tror du ditt arbete relation kommer att vara då?

Klarar du att vara centrum för din medarbetares skvaller?

Om du driva en relation med killen på kontoret bredvid, du måste ha tjock hud. Var beredd på att bli centrum för kontor skvaller. Det spelar ingen roll om du och han har aldrig ens kysst. Rykten sprids snabbt och du kan troligen bli "gör dådet" i andras sinnen långt innan det faktiskt händer.

Du kan ha folk undviker dig eftersom de tror att du har fel. På den motsatta änden av skalan, kan du ha folk bli vän med dig bara för att få den sista minutenresor smuts.

Och, det är något annorlunda med en relation när medarbetare känner er båda. De kommer att säga saker som de normalt inte skulle säga eftersom de tror att de har rätt. Även om de inte gör det, bättre du vara beredd att höra det.

Hur blir det om det inte funkar?

Framför allt måste du fråga dig själv vad som händer om saker och ting inte fungerar. Oavsett någon av de frågor som du redan har frågat dig själv, kan du hantera det moget för det fall att ni två inte ser öga mot öga? Och, lika viktigt, är han mogen nog?

Om du är både förnuftiga vuxna som kan släppa relationer som bara inte är avsedda att vara, då du kommer att ha relativt få problem i händelse av att du bestämmer dig för att du inte ska vara tillsammans. Men, kanske om kärleken gör någon av er gör galna saker, en av er har enorma problem på händerna.

Hur vet du det? Om du någonsin blivit dumpad av en kille och svarade med att förfölja honom eller gråter hejdlöst varje gång du såg honom, får ett kontor romantik gått dåligt presentera ett problem för dig. Dess en sak att vara galen på din egen tid, men det är helt annorlunda att sätta ditt jobb i fara eftersom du är sårad.

Samma sak Vet du något om hans tidigare beteenden när hans relationer inte har fungerat ut? Det är bättre att ta reda på innan det händer än efter.

Hur kommer saker och ting vara om det funkar?

Om du har gjort det förbi alla dessa hinder och ändå vill träffa honom, undrar du kanske vad som händer om det funkar? Vad händer om du miste om ditt livs kärlek bara för att han råkar arbeta i nästa skåpet?

Ingen annan än du kan svara på det. Det är en sak om kärlek. Det trotsar logik. Det har alltid och kommer alltid att göra. Så försök du det? Det är upp till dig på denna punkt. Men, om det inte fungerar och du har problem, kan du inte säga att du inte har blivit varnade.

Aktuella artiklar