4 naturliga balsam recept

Varje flicka vet att balsam är den viktigaste ingrediensen för att ha vackert hår. Men balsam vi köper från butiken ibland inte uppfyller våra behov. Det är där hemgjorda naturliga balsam komma till undsättning.

4 naturliga balsam recept

Det finns ett stort antal hemlagad hårbalsam du kan göra. Så länge du använder färska råvaror, får du säkert ett bättre resultat än med de från butiken. Jag ger dig fyra av mina favorit naturliga recept hår skick.

Ett. Den illaluktande en

Stinky - ja, effektiv - mer än bara. Detta recept gavs till mig av en vän från college. Det är mer av en hårinpackning än hårbalsam, men det är fantastiskt. Jag måste säga att det är verkligen svårt att tvätta bort det på håret, men resultaten är fantastiska. Den gör stank, eftersom det inte finns fiskolja inuti, men det är mycket effektivt. Jag skulle särskilt rekommendera det för damerna som färga sitt hår.

Ta 2 äggulor, 1 kopp gräddfil, en halv kopp olivolja, en halv kopp av fiskolja och en halv förpackning med pantenol grädde. Blanda ihop allt och smeta över håret. Under minst två timmar, bäst över natten. Tvätta håret noggrant med schampo och varmt vatten och njut av silkiness denna förpackning medför.

2. Avocado balsam

Det är allmänt känt att avokado är en av de bästa sakerna för glansigt och friskt hår. Blanda den med kokosmjölk och olivolja, och du får en perfekt balsam.

Ta en mogen avokado och mosa den till pasta. Långsamt börja lägga kokosmjölk och olivolja. Blandningen bör förbli relativt tjockt - försöker efterlikna tjockleken av en butik köpte balsam. Blanda allt väl och häll i glasflaska. Förvara i kylen och använda varje gång du tvättar håret.

Tre. För trassligt hår

Denna speciella naturliga balsam sägs ha fantastiska resultat när det gäller att reda ut håret. Det rekommenderas för flickor med lockar och för alla dem vars hår trasslar lätt.

För att göra detta balsam du behöver: 1 mogen avokado, en halv kopp sheasmör, en halv kopp olivolja och tre matskedar äppelcidervinäger. Mosa avokado och blanda det med sheasmör tills du får en homogen pasta. Tillsätt olivolja och äppelcidervinäger och blanda väl. Förvara i kylskåp mellan användningarna.

4. För håravfall förebyggande

Jag har denna naturliga recept balsam från en tjej som hävdade att hon har löst alla sina problem med håravfall efter att hon började använda denna. Det är värt att försöka.

Blanda 1 kopp yoghurt med ½ kopp honung, 1/3 kopp äppelcidervinäger, 1/3 kopp olivolja och 2 mosade mogna bananer. Du kan också använda banan barnmat, men färska bananer fungerar bättre. Applicera antingen som en hårinpackning och hålla på håret så länge du kan (bäst över natten) eller som ett balsam varje gång du tvättar håret. Resultatet är rena, glänsande och mjukt hår med mindre fällning.

Jag föredrar alltid naturliga hårbalsam de köpt från en butik. Jag vet att de inte innehåller något annat än färska ekologiska ingredienser och de ger bättre resultat. Prova dem, men tänk på att du kan reagera på dem samt att de från en butik. Försök alltid bara lite för att se hur din hud reagerar, innan du försöker använda dem regelbundet. Vilken som fungerar bäst för dig?

Aktuella artiklar