5 sätt att förebygga torrt hår

Vi hatar alla hur torrt hår ser ut, men faktum är att över 50% av befolkningen har torrt hår och har ingen aning om vad man ska göra åt det. Så här förhindrar håret från att bli torr och livlös.

5 sätt att förebygga torrt hår

Är ditt hår börjar bli torrt och livlöst? Tja, bör du definitivt ta bättre hand om det. Det finns olika saker som kan orsaka torrt hår, så läs och ta reda på vad man ska göra (och vad inte) i syfte att förebygga torrt hår.

Ett. Välj ett bra schampo

När det gäller att välja rätt hår schampo, kvinnor väljer ofta för de som luktar gott. Naturligtvis är doften viktig, men en annan sak du bör vara uppmärksamma på är pH.

Schampo som har ett högt pH tenderar att göra håret väldigt torrt (det är därför du bör undvika bebis schampo). Om du redan har torrt hår, välja ett schampo som har ett pH-värde mellan 4,5 och 6,5.

2. Tvätta inte håret för ofta

En dålig schampo kan torka ut håret, och så kan vatten! Gör inte schamponera håret för ofta. Välj ett milt schampo som passar din hårtyp och tvätta det varannan dag.

Tre. Välj rätt hårborste

Det är viktigt att välja en bra hårborste som passar din hårtyp, annars riskerar du att skada ditt hår. Naturborst borstar är oftast ett bra val. Om du är osäker på vilken hårborste du ska använda, kan din frisör definitivt ge dig ett råd om detta. Också, inte borsta håret för hårt eller för ofta, eftersom över-borstning kan vara skadligt. Och aldrig borsta blött hår!

4. Föna håret bara när du absolut måste

Saker du bör undvika så mycket som möjligt är blåsa torktumlare, varma valsar, plattång för håret osv men saken är - många kvinnor använder dessa varje dag. Alla dessa verktyg avsevärt kan torka ditt hår, så undvik att använda artificiell värme så mycket du kan. Låt håret självtorka så ofta du kan, och när du måste använda en fön, hålla det på en låg nivå.

Fem. Skydda håret från solskador

Under senvåren och sommaren tänker vi oftast om att skydda vår hud från solen, men det verkar som om vi inte bryr oss om våra hår så mycket. Tja, behöver håret solskydd, alltför!

Se till att ditt hår är väl skyddad från solen - du kan bära en snygg hatt och täcka upp det eller använda hårvårdsprodukter som hjälper dig att undvika skadat hår och kluvna toppar.

Aktuella artiklar