Bestäm vilken färg att färga håret i fyra enkla steg

Göra ett beslut att ändra din hårfärg kan vara riktigt stressigt. För att undvika att göra ett misstag, måste du vara uppmärksam på flera saker. Om du har några problem att fatta detta beslut - här är hur man avgör vilken färg att färga håret i fyra enkla steg.

Bestäm vilken färg att färga håret i fyra enkla steg

Ett. Titta på din hudton

Om du vill att ditt hår till och med något passar dig, måste du vara uppmärksam på din hudton. Detta är särskilt viktigt om du är ute efter att färga håret så att det ser ut som det är din naturliga färg.

Du kan inte färga håret blont om du har en mycket mörk hudton, kommer du att se helt enkelt löjligt. Å andra sidan, kan du färga inte håret svart om din hudton är verkligen lätt, om du inte är i en vampyr look.

Det är en stor webbplats som kan hjälpa dig att se vilken hårfärg går med din hudton - www.taaz.com. Där kan du ladda upp ditt foto och färga ditt eget hår i ett par olika färger för att se vilken som passar dig bäst. Ändå kom ihåg att detta bara är en simulering och att du kan hamna ser något annorlunda än i dessa bilder, men det är en bra start.

2. Vad är din naturliga hårfärg?

Detta är en mycket viktig fråga, speciellt om du är döende håret för första gången. Det är viktigt både när det gäller att välja rätt färg och när det kommer att skada dig kan låta ditt hår.

Det värsta man kan göra är att färga håret blont om din naturliga hårfärg är riktigt mörkt. Anledningen är att du kommer att behöva använda riktigt starka blekmedel som kommer att skada ditt hår en hel del. Senare kommer du att ge en massa pengar för kvalitet hår du behöver för att skydda ditt hår från skador du orsakat det.

Din naturliga hårfärg kan också påverka slutresultatet, speciellt om du går för en naturlig look. Tänk på att om ditt hår är mörkt, måste du köpa ett färgämne som är en eller två nyanser ljusare än den du valde för att uppnå den färg du vill ha. Å andra sidan, för dem med ljust hår, måste du välja en mörkare färg för att uppnå önskad färg. Alla de färger som du ser i färgpaletten görs på vita hårstrån, och de kan se mycket olika ut på dig beroende på din naturliga färg.

Tre. Hur svårt det är att underhålla?

Det är en bra idé att tänka på hur svårt det skulle vara att behålla din nya färg när du färga håret. Du vill verkligen inte att sluta med att färga håret var 3 veckor. Det är dåligt för ditt hår, din budget och det tar mycket av din tid.

Röda färger är svårast att underhålla. De är de som tenderar att tvätta ut mest och de som tenderar att se riktigt illa när din naturliga färg rötter visas. Å andra sidan, är blond den färg som kommer att skada ditt hår mest, på grund av den starka blekmedel, men du kan överleva längre mellan två gånger dör. Den bästa idén är att välja en färg som är 1-2 nyanser mörkare eller ljusare än din naturliga färg. På så sätt slipper du att färga håret så ofta, och det kommer att se mer naturligt.

4. Vill du ens den färgen?

Många kvinnor tenderar att ändra sin hårfärg bara för att en viss färg är "i" i år. Det är en riktigt dålig anledning att färga håret.

Innan du bestämmer dig även att färga höra, se till att du verkligen gillar färgen. Gå inte blond om du inte gillar blondiner. Samma sak gäller för alla andra färger. Dessutom ändrar inte din färg bara för att någon sagt till dig att du ser bättre ut med en annan färg. Beslutet att färga håret ska vara bara din och väl genomtänkt. Först då kommer du att få det resultat du letar efter.

Så, vilken färg du dö ditt hår?

Aktuella artiklar