Hur bli av nits på nolltid

Huvudlöss och gnetter - de är de onda små skadedjur vi är alltför bekant med. Antingen du kommer ihåg den fruktansvärda kampen med dessa små varelser när du var liten själv eller du är en förälder behöva gå igenom det igen! Oavsett vad det gäller är att vi är här för att hjälpa dig att bekämpa dem och bli av med dem!

Hur bli av nits på nolltid

Parasiter. Vi hatar dem inte vi? Och om de är häckar på våra barns hår vi hatar dem ännu mer! Men som de flesta mammor har funnit, kan du inte köra ifrån huvudlöss, och med dem, gnetter. Om du har ett barn på dagis eller förskola har du troligen hanterat detta problem redan.

Låt oss inse det, det är aldrig lätt

Du kanske har även haft oturen att behöva handskas med det ett par gånger. Och det är aldrig lätt. Barn är inte så samarbetsvillig när du ber dem att sitta rakt medan du kamma sitt hår i timmar på slutet. Vanligtvis någon annan i familjen får dem snart efter, och innan du vet att du har fått ett angrepp på händerna. Och dessa små irriterande varelser är motståndskraftig! Det är en ganska stressande att ha att göra med. Men, som sagt - det måste göras.

Det finns många sätt att handskas med huvudlöss och gnetter, och mammor upptäcker nya hela tiden så du kanske har stött på några konstiga åtgärder, såsom 'plattången tekniken "samtidigt som de söker råd i ämnet. Så, för att hjälpa dig att vi ska bryta ner livscykel huvudlöss och deras ägg, som kallas gnetter, och sedan ge dig de bästa tipsen för att bli av med dem.

4 viktiga fakta om nits

Många människor känner inte till några fakta huvudlöss som kan hjälpa dem att hantera angrepp och undvika nytt angrepp, som dessa:

Ett. Kvinnliga huvudlöss lägger ägg (gnetter) i säckar som fastnar på enskilda hårstrån.

2. En bebis huvud lus luckor då sju till tio dagar senare.

Tre. Tio till fjorton dagar senare, är barnet huvudet lus redo att ha barn av sina egna.

4. Från den tidpunkt då ägget läggs fram den levande insekten dör är ungefär 33 och 35 dagar.

Dessa fakta är viktigt att veta eftersom de visar att en andra behandling och konstant kamma ut sessioner är nödvändiga för att förhindra att ha ägg kvar i håret. Så, om du inte bli av med alla nits, kommer de kläcks, och du kommer att vara på det hela igen.

Det finns många produkter tillgängliga i butiker som kan hjälpa dig att döda huvudlöss (schampo, elektriska kammar etc.) det bästa sättet att bli av nits och döda skadedjur kammar ut dem och doppa dem i hett vatten. Du behöver två behandlingar, en vecka eller så isär, och massor av kamning för att få ut allt. Se till att angrepp inte är motståndskraftig mot vad schampo du använder. När kamma ut efter att tvätta håret, titta för att se huruvida de löss är i själva verket döda eller åtminstone inaktiv. Om du fånga flera av dem att flytta efter att du har använt schampo det betyder förmodligen att det inte fungerar, och andra liknande schampo fungerar inte heller.

Vad rekommenderas när det gäller att kamma ut de små skadedjur och deras ägg använder en låg kostnad enkel balsam och sätta en generös mängd av det på håret.

Lämna den i fem minuter och inte tvätta det. Kamma håret med den vanliga hår borsta första gången, och sedan fortsätta med den desinficerade nit kam. Det kan vara smart att dela upp håret i sektioner och noga gå igenom var och en i taget. När du är klar, skölj ut vänster över balsam och desinficera nit kam igen (vid vattentemperatur på 60 ° C eller högre).

Aktuella artiklar