Hur: enkel stor holländsk bang fläta

Minns ni Rihannas frisyr för 2011 Met Gala, det vackra fläta som inramade hennes ansikte och gick ner till midjan? Om du vill prova det själv, är du på rätt plats!

Hur: enkel stor holländsk bang fläta

Första sak första: för den här stilen du måste behärska konsten att fläta. Det är inte svårt, men övning ger färdighet. Och du kommer inte att ångra det, eftersom flätor tillåter dig improvisation, har du utrymme att spela, kombinera, uppfinna, överdriver, eller bara vara dig själv. Och bonusen är att dina flickvänner kommer att älska dig!

Så, idag gör vi en holländsk fläta, vilket är motsatsen till franska fläta. Det är som den franska flätan vänt ut, vilket innebär att du fläta sidan strängen (vänster eller höger) under mitten strängen, i stället för över. Du kanske vill prova detta genom att göra en vanlig fläta innan du försöker en holländsk fläta. Efter att ha tränat, samla dessa några grundläggande verktyg och vi kan börja.

Enkel Large Nederländska Bang Braid (via www.networkpanda.com)

Verktyg:

  • en hårborste
  • elastiska band
  • hårnålar
  • ett hår klipp
  • hårspray

Vad göra?

Steg 1

Det blir lättare att göra denna stil om ditt hår inte är nytvättad (detta gäller för, ganska mycket, alla stilar med flätor). Borsta ut håret för att ta bort eventuella knutar.

Steg 2

Gör en djup sida del. Denna stil kommer att hålla din lugg även om de är korta. Om du inte vill att alla i ditt hår i flätan, kan du separera det med klämman, vilket kommer att göra fläta lättare

Steg 3

Ta den lilla delen av håret i början av sidan sidan, och dela den i tre delar. Börja fläta längs ansiktet genom att sätta sido strängarna under mellersta delen. Fortsätt att tillsätta sektioner av hår från sidorna som du fläta längs (som du gör för den franska flätan).

Steg 4

När du är nöjd med längden på din fläta fäst den med resår. Du kan fläta hela håret i en långsida fläta. Du kan lägga till en lång hästsvans förlängning och fläta det om du vill ha en mycket, mycket lång fläta. Det andra alternativet är att sluta fläta vid örat, säkert med resår och hårnålar, och lämna resten av håret ner.

Steg 5

Om du beslutat om stilen på din stora holländska bang fläta, nu är det dags för den sista finputsningen. Börja försiktigt rycka sidorna av flätan så att det ser större ut. Om du har en skiktad snitt, kanske hårstrån börjar komma ut, men oroa dig inte, du kan fixa det med hårspray och hårnålar.

Steg 7

Spraya lite hårspray på hårborste och jämna ut frizz. Bobby stift trådarna som kom ut ur flätan.

Hur man bär denna look?

Denna stil är ganska mångsidig och har en bohemisk känsla. Det kan hjälpa dig att hålla ditt hår i ansiktet, speciellt om du är i färd med att växa ut din lugg. Så, även om det tar lite tid och skicklighet att göra, är den lämplig för varje dag.

Men det kan vara en mycket glamorös look med en liten överdrift i vissa delar. Fråga bara Rihanna med sin eldröda, super lång fläta. Para det med lika glamorösa kläder, och vara belle av bollen.

Och oroa dig inte om du inte gör det på första försöket, prova ett par gånger, och om du förlorar tålamod kan du alltid be en vän att hjälpa dig. Men tro mig det kommer vara värt all träning och ansträngning när du blir en fläta mästare.

Aktuella artiklar