Hur man gör håret växa snabbare naturligt

Naturligt, snabbare hårväxt? Det är möjligt. Läs på.

Hur man gör håret växa snabbare naturligt

Du är trött på ditt medium frisyr eller kanske ditt kort hår har växt ut och nu verkar det som om det aldrig kommer att nå denna nedstigning och snyggt längd eller vara tillräckligt lång för att knyta tillbaka. Och du vill definitivt inte förlängningar, men du kan bara inte föreställa mig att håret någonsin kommer att växa långt. Tja, kanske det låter omöjligt, men det finns sätt att göra håret växa snabbare naturligt! Du behöver bara följa några enkla instruktioner och i en kort tid kommer du att bli förvånad över hur starkare och längre ditt hår ser ut.

Öljäst gör underverk för ditt hår

Öljäst är ett naturligt kosttillskott som är nödvändig för hud, naglar och hår styrka och hälsa. Det förhindrar håravfall, förnyar torrt och skadat hår fiber, återställer dess naturliga glans och lyster, och framför allt, den effektivt påskyndar hårväxt!

Öljäst innehåller många vitaminer, mineraler och proteiner som är nödvändiga för ditt hår. Avsaknaden av dessa näringsämnen, i stället, kan orsaka svag, matt och sprött hår fiber, benägna att gå sönder.

De B-komplex vitaminer är närvarande i denna jäst innehåller folsyra, riboflavin, niacin, tiamin och piroxin som är grundläggande för hårets struktur, samt dess tillväxt, medan mineraler, som kalcium, koppar, krom och järn, bidra till att upprätthålla håret färg och förhindra förlust. Proteiner finns i öljäst är bra för skadat och svagt hår och nödvändigt för korrekt hår näring.

Lös 1-3 matskedar öljäst pulver eller flingor i halva glas ljummet vatten och drick varje morgon, på fastande mage. Om du inte gillar smaken av denna dryck, kan du lägga öljäst pulver direkt till dina huvudrätter eller strö öljäst flingor över sallader, soppor och smörgåsar.

Förbättra hårväxt med extrakt, oljor och massage

Det har visat sig att en vanlig hårbotten massage förbättrar cirkulationen och ökar blodflödet till rötterna, Whish i sin tur ökar tillförseln av näringsämnen som behövs för en frisk hårväxt. Och om du lägger örtextrakt och eteriska oljor till din vanliga massage och till din dagliga hårvård, kommer resultaten att bli fantastiskt!

Använd inte eteriska oljor i ren form: alltid blanda dem med grundläggande oljor såsom kokos eller ricinolja, som har omstrukturering och hår-stärkande egenskaper, eller lägga till dem i ditt schampo, balsam eller hårinpackning. Låt oss ta på titta tre av de viktigaste örter för vårt hår.

  • Hästsvans flytande extrakt innehåller kisel, ett förekommande mineraler som håret växer snabbare naturligt hjälper, underhålla den glänsande och stark. Drick 25 droppar åkerfräken extrakt utspädd i ett glas vatten, morgon och kväll, i 3-4 veckor. Du kan också lägga flera droppar fräken till ditt vanliga schampo och massera din hårbotten.
  • Pepparmynta eterisk olja ökar blodflödet i roten av håret och stimulerar hårväxten. Tillsätt 20 droppar av denna olja till ditt schampo flaskan och använda den regelbundet. Förbered en hårinpackning genom att blanda ½ kopp destillerat vatten, en halv kopp en neutral balsam, 1 tesked ricinolja och 12 droppar pepparmynta olja. Förvara i en flaska och applicera 2 gånger i veckan. Massera försiktigt in ditt hår och hårbotten i 10 minuter, låt den vara på i 15 minuter och skölj sedan.
  • Golden hirs olja är rik på kisel och vitamin A och B och därmed bistår den naturliga hårväxt. Ta gyllene kapslar hirs olja (200mg) 2 eller 3 gånger per dag och schampo använder och balsam som innehåller detta dyrbara ingrediensen.

Nourish håret och det kommer att växa snabbare

Vårt hår, precis som resten av vår kropp celler, följer en livscykel av födelse, tillväxt och död. För att kunna växa frisk och stark den behöver tillräckliga mängder av näringsämnen, bland vilka zink, biotin, vitaminer och proteiner är av stor betydelse.

Vitamin A, E och B-vitamin i synnerhet (spenat, kronärtskockor, savoykål), är viktiga för hår hälsa och tillväxt.

Proteiner är nödvändiga för bildningen av keratin, en typ av protein som är den viktigaste komponenten av hår. Utmärkta källor för proteiner är fatless kött, fågel, fisk, ost, yoghurt, ägg och nötter.

Biotin är ett vattenlösligt tillhör B komplex-grupp av vitaminer innehållande svavel, vilket ökar hårväxten och stärker håret fiber. En biotinbrist kan orsaka hår sönder och håravfall. Livsmedel rika på biotin är jordnötter, mandel, choklad, tomater, ägg, morötter och yoghurt.

Viktiga mineraler för hår hälsa och tillväxt är zink (skaldjur, kött, nötter och frön, spannmål) och magnesium (nötter, fullkorn och gröna grönsaker).

Alla ovanstående ansåg, är det av yttersta vikt att du ger näring åt håret ordentligt, för att få det att växa snabbare naturligt. Låt oss veta om du har provat någon av de ovannämnda kosttillskott och oljor samt om de har fungerat för dig. Alla personliga förslag? Snälla, dela i kommentarerna.

Aktuella artiklar