Så att färga håret hemma

Du har alltid trott att endast professionella frisörer kan färga håret, och du har aldrig provat att göra det själv? Du är förmodligen rädd för att om du försöker använda en hårfärgningsmedel, kommer du bara att göra en stor röra och sluta med en hemsk färg, eller ser ut som en zebra. Det finns inget att oroa sig för! Följ bara instruktionerna nedan, och du kommer att lära dig att färga håret hemma i en helt säker och tillfredsställande sätt.

Så att färga håret hemma

Pre-döende tips

Femton dagar innan de dör håret, applicera några djupa konditionering behandlingar för fukt och mjuka upp håret. Om ditt hår är torrt, skadat och benägna att gå sönder, kommer det absorberar inte färgen väl, och du kommer att sluta med ränder och fläckar av olika färgtoner.

Hår kan bli porös med tiden, på grund av olika skadliga faktorer, såsom aggressiva schampon och blow-torktumlare. En bra hårinpackning och en djup konditioneringsbehandling stängs och jämna ut dessa porer och låta färgen att absorbera ordentligt och verkar ännu.

Inte tvätta och schamponera håret minst en dag innan färgning. Dina naturliga oljor kommer att skydda ditt hår nagelband och din hårbotten från skador och irritation som kan uppstå under den döende processen.

Hårfärgning tricks och tekniker

Om du aldrig har färgat håret innan, eller om du använder en ny hårfärg, alltid göra ett 48 prov timmars hud, eftersom det i vissa fall kan det orsaka allergiska reaktioner.

Låt oss fortsätta med att dö nu. Följ bara dessa enkla instruktioner och du kommer att uppnå en perfekt färg.

Instruktioner:

  • Applicera ett tunt lager vaselin på din panna längs hårfästet, på öronen, och på baksidan av halsen. Detta kommer att skydda huden från färg fläckar, eftersom vaselin inte absorberar färg.
  • För att skydda dina händer, bära plasthandskar, och blanda färgen enligt anvisningarna skrivna på lådan.
  • Använd en kam för att dela upp håret i fyra sektioner: från nacken på nacken mot mitten av din panna och från ena örat till en annan. Twist och klipp varje avsnitt.
  • Color varje kvadrant separat, från nacken på nacken och rör sig framåt. Ta loss håret i avsnittet du börjar från. Använd tunn pensel som kommer tillsammans med färgen och applicera färg först till rötterna, sedan sprida den nedåt, och se till att täcka hela längden på håret. Använd dina handskar på händerna för att fördela färgen jämnt över varje slinga av ditt hår. När du är klar, om ditt hår är långt, dra upp den och fäst med en klämma.
  • Sätt en liten mängd färg på en ren mascaraborste eller, på en liten och mjuk tandborste och försiktigt tillämpa den över tunt hår på nacken på nacken och håret linje.
  • Starta timern och lämna färg på för den tidsperiod som anges på förpackningen. Detta gör det möjligt pigment för att absorbera väl till håret. Om du sköljer bort det för tidigt, kommer färgen inte utvecklas väl, och om du lämnar det för länge kommer det att bli mycket stark och alltför intensiv.

Efter färgning råder

  • När timern ringer, skölj håret med kallt vatten. Hår nagelbanden öppna upp under den döende processen och kallt vatten kommer att tillåta dem att stänga och bevara färgen.
  • De riktningar skrivet på lådan bör berätta om att schamponera håret eller inte. Men om din färg är semi-permanent, använd inte schampo, men tillämpar ett bra balsam för färgat hår. Om färgen är permanent, använd en färg-säker schampo och lämna balsam i 5 minuter, för att förhindra håret från att torka ut.
  • Tvätta inte håret eller använda schampo igen under minst 3 dagar för att låta färgen att absorbera ordentligt.

Försök följa anvisningarna ovan och du kommer att uppnå en perfekt hårfärg! Låt oss veta! Har ni några andra tips att föreslå? Dela dem med oss.

Aktuella artiklar