Sommar hårvård tips

Det finns så många faktorer som kan skada ditt hår under sommaren. Det finns inget värre än att avsluta en rolig dag i solen bara för att ta reda på ditt hår har torkat ut. Här är några sätt att förebygga skador på håret som kommer att hålla dina lås ser bra i sommar!

Sommar hårvård tips

Ett. Håll dig hydrerad

Det är lätt att glömma, men dess en av de enklaste sätten att hålla din hud och hår återfuktad. Drick mycket vatten under dagen och du kommer att skära ner på den skada som förorsakats av ditt hår och hud.

Men du kan vidta ytterligare åtgärder för att öka fukten i håret genom att använda en återfuktande schampo. Tänk på att under sommaren bör du prova att använda en mildare schampo till den som normalt används för att undvika att stressa håret för mycket.

Begränsa antalet gånger du tvättar håret och eftersom varje gång du schampo ditt hår naturligt producerade fukten kommer att tas bort. Prova en torr schampo om du behöver tvätta oftare. Ett billigt sätt att göra detta är att använda babypuder och gnugga in det i hårbotten. Ha en gå på detta trick!

2. Skydd mot solen

Du kan börja genom att bära en hatt, som är ett modernt sätt att undvika direkt solljus. Alternativt finns det serier av produkter som kan hjälpa dig att göra susen om en hatt inte kommer att klippa det för dig.

Tillämpa en värme beskyddare för fuktigt hår kommer att minska skadorna på håret när det utsätts för solen. Ett annat problem som ofta uppstår är att din slutar torka upp när under solen eller i havet.

Vända detta genom att se till att du använder en ledighet i balsam med UV-skyddande ingredienser som återfuktar och fylla skadorna på håret. Prova dessa produkter för att hålla håret på sitt bästa hela sommaren.

  • Fekkai After Sun Hair Mask 20€ (www.fekkai.com)
  • Ouidad Solskydd Sol och idrott Lämna in Spray 15€ (www.sephora.com)
  • Kerastase Micro Viole Protecteur 30€ (www.kerastase-usa.com)

Tre. Simbassänger

Om du ska till poolen, eller helt enkelt föredrar det alternativet än stranden du fortfarande måste vara medveten om solen. Inte bara det, poolen själv innehåller skadliga kemikalier såsom klor.

Ett enkelt sätt att hindra håret från att absorbera dessa skadliga kemikalier när du går för ett dopp är att fukta det med vanligt vatten innan du går i.

Ditt hår fungerar som ett slags svamp och genom att göra detta kommer det att absorbera färre kemikalier när du går i. Alternativt kan du köra lite olja om ditt hår, kommer detta att fylla dina hårsäckar inaktivera klor från att landa i. Ha en go vid dessa produkter och jag är säker på att du kommer att se några lovande resultat:

  • Phyto Plage maximalt solskydd 15€ (www.phyto-usa.com)
  • John Frieda Frizz-Ease Heat Defeat Styling Spray 5€ 0,99 (www.johnfrieda.com)
  • Khiels Berikad massageolja för hårbotten 20€ (www.khiels.com)

Nu finns det ingenting som hindrar dig från att ha på sommaren i ditt liv! Bo smart i solen och ingenting kan gå fel, är det lätt så varför inte ge det en go. Google önskar dig en rolig och underbar semester i år, njuta av det och berätta hur du lyckats ditt hår, vill vi gärna höra dina tricks!

Aktuella artiklar