10 användbara svar på dina värk

Hur många gånger har du nått en medicinering när huvudet eller magen ont? Tycker du om vad dessa meds kan göra för dig? Visst, de hjälper dig med smärtan, men ta dem alltför ofta kan få långsiktiga konsekvenser för din hälsa. Varför inte prova något annat i stället?

10 användbara svar på dina värk

Jag skulle vilja ge dig två listor med 5 användbara svar på två vanligaste värk - huvudvärk och magont. De är alla naturläkemedel som bara kan fungera bättre än droger. Men om din smärta är ihållande se till att du besöker din läkare för att utesluta möjligheten av en allvarlig sjukdom.

Huvudvärk åtgärder:

Ett. Kaffe

De flesta av oss att nå för en kopp kaffe så fort vi vaknar. Det hjälper oss att klara våra huvuden och gör dig redo för arbete. Dessutom kan kaffe vara en stor bundsförvant när det gäller att bota huvudvärk. Koffeinet beloppet från bara en kopp kaffe kan bara ge dig befrielse från en lätt huvudvärk. Men, inte når för kaffe varje gång huvudet gör ont, eftersom koffein har en hel del biverkningar. Ta reda på allt om dem i 10 effekter kaffe biverkningar för kvinnor inlägget.

2. Varmvatten

Tro det eller ej, kan en flaska varmt vatten hjälper dig även i fall av svår huvudvärk, som migrän. Bland många teorier om hur migrän visas, är det en som säger att det händer på grund av krympning av blodkärl i halsen. Din hjärna blir inte tillräckligt med syre då, och huvudet börjar göra ont.

Prova detta - fylla en plastflaska med varmt (ej kokande) vatten. Sätt den på din säng och ligga ner så att flaskan är placerad bakom nacken. Värmen i vattnet kommer att göra dina blodkärl utvidgas och blodflödet till hjärnan ökar. Du bör börja må bättre mycket snart.

Tre. Syre

Som jag redan nämnt att huvudvärk visas på grund av syrebrist i hjärnan - den slutsatsen drar sig. Försök att få mer syre. Gå ut, företrädesvis till en park eller skog och ta djupa andetag. Ju mer syre du andas in, desto mindre ditt huvud kommer att göra ont.

4. Massage

Med hjälp av en massage som ett botemedel mot huvudvärk är ganska individuellt. Ibland kan det hjälpa, medan det ibland bara ökar smärtan. I vilket fall som helst, så fort du börjar känna en huvudvärk, ge dig själv en nackmassage. Effekten är densamma som med varmt vatten - massagen kommer att värma upp blodkärlen i halsen och ökar blodflödet till hjärnan.

Fem. Yoga

Generellt sett yoga är mycket bra för dig. Det förbättrar det allmänna läget för din kropp och ditt sinne också. Vidare är det mycket fördelaktigt när det gäller att bota huvudvärk. Emellertid är yoga inte akut åtgärda. Du kan inte riktigt börja göra yoga och förväntar din existerande huvudvärk att försvinna. Men kommer yoga regelbundet säkert sänka utseende, såväl som intensiteten hos din huvudvärk över tiden.

Magont rättsmedel:

Ett. Mint te

Det är nog det första som korsar allas sinne - mint te är den vanligaste hemgjord rättsmedel för magont. Det är bäst att köpa ekologiska mynta, eller ännu bättre att odla det själv. Bara ta en tesked av löv och lägg dem i en kopp kokt vatten. Låt stå i 5-10 minuter, sila och drick osötat. Om du inte är ett fan av te - tugga på färska myntablad också hjälper.

2. Ingefära

Folk har lagt märke ingefära fördelar mycket länge sedan och har använt dem sedan dess. Det är en bra idé att inkludera ingefära i din allmänna kost, eftersom det fungerar som förebyggande av magont. Om du vill ha en akut åtgärd - ta en eller två "bitar av färsk ingefära, skala den och skiva den Bring 2 koppar vatten att koka, tillsätt skivad ingefära och låt sjuda i 10-15 minuter Sila och drick varmt...

Tre. Mogen banan

Tro det eller ej, kommer detta råd faktiskt från en vän till mig som är läkare. En mogen banan kan mycket väl befria dig från ditt magont. Bananer innehåller kalium som lindrar magkramper. Den lilla frö och fibrerna från bananer hjälpa din avföring och därmed förbättra din matsmältning.

4. Yoghurt

Yoghurt är din bästa bundsförvant om du vill ha en frisk mage. Dricka yoghurt dagligen förbättrar din matsmältning och kan även öka din ämnesomsättning. Dricka en kopp yoghurt när du upplever magsmärtor kan lika gärna ge dig omedelbar lättnad.
Yoghurt innehåller mjölksyrabakterier som förbättrar din matsmältning och probiotiska yoghurt innehåller probiotiska kulturer som är väsentliga för att ha en frisk mage.

Fem. Öl

Nu är det här en sak som jag inte kunde tro när jag hörde det. Min pojkvän faktiskt alltid hävdat att öl befriar honom från magont, men jag har alltid trott att han bara använder det som en ursäkt för att han gillar öl. Men sedan hörde jag en historia om en läkare som ordinerade ett glas öl dagligen till en kille som hade lidit av ont i magen i flera år innan det.

Han blev bättre efter bara en vecka, så det kan lika väl fungera. Men tänk på att öl är egentligen inte det bästa valet om du försöker gå ner i vikt - så att du kan prova en av de tidigare åtgärder.

Om du redan har provat dessa åtgärder, skulle jag vilja höra din upplevelse. Dessutom, om du vet om någon annan påföljd - är du mer än välkommen att dela den med resten av oss.

Aktuella artiklar