10 sätt att göra ditt liv friskare i en vecka

Hälsa är en sak som de flesta människor inte ger en andra tanke tills det blir ett problem. De ska bryta varje regel i boken Healthy Living fram, plötsligt, blir det sätt de lever ett problem. Deras kropp börjar att hämnas efter år av missbruk.

10 sätt att göra ditt liv friskare i en vecka

Varje val du gör får konsekvenser. Detta är särskilt sant när det gäller din hälsa. De får inte vara direkt, men de ska uppfostra sina fula huvuden småningom. Äter för mycket fettrik snabbmat och du riskerar hjärtproblem. Dricker för mycket högt socker läsk och du kan hitta dig själv med diabetes.

Det är alltid lättare att fixa något innan det blir ett stort problem. Var proaktiv i stället för reaktiv. Här är tio saker som får dig att känna dig bättre inom några dagar:

Hälsa fixa # 1: äta mer oförädlade livsmedel

När livsmedel behandlas, kemikalier och andra tillsatsämnen som används för att göra produkten smakar bättre eller håller längre. Så, ju mer du äter, desto mer onaturliga och potentiellt skadliga ämnen som du lägger in i din kropp.

Försök att äta så många naturliga, ekologiska livsmedel som möjligt. Stick med proteiner som magert nötkött, fläskkött, kyckling, kalkon och ägg. Välj komplexa (mindre bearbetade) kolhydrater som brunt ris, sötpotatis och korn. Ät en god mängd frukt och grönsaker för att ge din kropp de näringsämnen, vitaminer och mineraler den behöver för att hjälpa dig att leva ett långt och givande liv.

Hälsa fix # 2: skära ner på mängden du äter ute

Det spekuleras att den genomsnittliga personen äter ute fyra till fem gånger i veckan. Även om det är inte dåligt att njuta då och då, när du gör det på regelbunden basis, lägger upp. De flesta måltider serveras på restauranger och snabbmat lederna har fler kalorier än en vanlig människa bör äta i en hel dag. Så om du äter en extra fyra eller fem dagar med kalorier varje vecka, du gör några större skador på din midja och därefter din hälsa.

Försök att äta de flesta av dina måltider hemma. Det är lättare att kontrollera dina portioner och begränsa ditt fett, som båda kommer att göra din kropp bra.

Hälsa fix # 3: dricka mer vatten

Den mänskliga kroppen kan inte överleva utan vatten i mer än tre till fem dagar. Det är nödvändigt för korrekt kroppsfunktioner och maximal gemensam flytbarhet. Får inte tillräckligt och du känner dig slö och nedgångna. Dessutom är det lätt att missförstå törst för hunger eftersom de flesta av de ledtrådar är likartade. Så, medan du kanske tror att dess mat du vill, behöver du faktiskt hydrering.

Öka din dagliga vattenintag. Håll en flaska eller ett glas vatten till hands vid alla tidpunkter och smutta det ofta. När du tränar, dricker minst fyra gram varje kvart för att ersätta den vätska du förlorar genom svettning. Om du känner dig törstig då är du redan uttorkad.

Hälsa fix # 4: skära ner på din alkoholkonsumtion

När du insupa ofta det kan vara skadligt för din kropp. Dricker för mycket och du riskerar leverproblem eller pankreatit, vilka båda kan vara dödlig.

Alkohol tenderar också att påverka din förmåga att göra goda, hälsosamma beslut. Även om du har för avsikt att ha en sallad till middag, ta en drink eller två i dig och du är mer benägna att gå för pizza eller kyckling vingar. För att inte nämna att du kan hoppa över din träning nästa dag om du hade för mycket sprit natten innan.

Var uppmärksam på hur mycket och hur ofta du fira med några andar. Även om det kan kännas bra på den tiden, känns det sällan bra när effekterna avklinga.

Hälsa fix # 5: få lite aktivitet dagligen

Brist på motion bidrar till en rad hälsoproblem. Inte bara stillasittande människor tenderar att ha högre fetma, men också fler frågor som rör brist på rörelse, liksom stela leder och muskelvärk.

Du behöver inte följa en hög regim intensitetövningen få fördelar heller. Även om det är bäst för din kropp, visar forskning att bara lägga lite extra aktivitet i din dagliga rutin hjälper. När du går till affären, parkera så långt bort från dörren som möjligt så att du måste gå vidare. Välj trapporna över hissen. Promenera under raster istället för att sitta runt skålning kontor skvaller. Pace medan du pratar i telefon. Varje liten bit räknas.

Hälsa fix # 6: uppmärksamma din hållning

Dålig hållning kan leda till onödiga värk och smärta som du känner dig genast, och på vägen. Även en av de vanligaste frågorna med dålig hållning är ryggsmärta, kan effekterna av att inte stå eller sitta ordentligt kändes genom hela kroppen. Till exempel, böjd om du tillbringar mycket tid framför datorn och sitta med axlarna framåt, märker du förmodligen problem med axlar och nacke.

Försök alltid att hålla i fin form. Håll ryggen rak, axlarna nedåt och bakåt och håll magen in som om du försöker att dra in naveln till ryggraden. Även om det kan verka svårt i början om du inte är van vid det, korrigera själv nog och så småningom bra hållning kommer att bli andra natur.

Hälsa fix # 7: Rengör noggrant din miljö

Om ditt vardagsrum inte är sanerad, du utsätta dig själv för bakterier och virus som andra människor lämnar efter sig, och damm och mögel som kan ha en skadlig effekt på din andningsorganen. Spendera lite tid grundligt rengöra de utrymmen som du tillbringar mest tid i, som ditt hem, kontor och fordon.

Var noga med att desinficera områden som får mycket av touch-trafik, såsom dörrhandtag, handtag, fjärrkontroller och datortangentbord. Byt ugn filter så att luften som cirkulerar ditt hem är rent. Tvätta lakan regelbundet för att bli av med vägglöss. Inte bara kommer din plats luktar och ser bättre ut, men du kommer att må bättre också.

Hälsa fix # 8: engagera sig i aktiviteter du tycker

Om du inte ger din kropp ett sätt att lindra stress, fortsätter den att tyst bygga i kroppen. Sedan en dag, brims det över och alla plötsligt du arbetar med frågor som bröstsmärtor, huvudvärk och trötthet. Så, hitta aktiviteter som du gillar att göra att lindra vissa spänningar och ångest och åta sig att göra dem regelbundet.

Om du gillar att bowla, gå med i en liga. Om blommor är din grej, odla en trädgård. Vad det än är som får dig att le, se till att det är en del av ditt liv.

Hälsa fix # 9: tillbringa kvalitetstid med nära vänner och familjemedlemmar

Människor som har djupare, mer givande relationer rapporterar högre nivåer av livstillfredsställelse och tenderar att leva längre. Avsätt tid i ditt fullspäckade schema för människor som är viktiga för dig. Träffa en vän för kaffe eller besöka en familjemedlem som du älskar men normalt inte tid för. Inte bara kommer du att förbättra din hälsa, men deras samt.

Hälsa fix # 10: att sova en prioriterad

Sömn är nödvändigt för dig att fungera effektivt. Det är under dessa få timmar av total avkoppling att din hjärna har en möjlighet att vila och kroppen att föryngra sig själv. Sikta på att få minst sju till åtta timmar per natt. Ja, kan det vara svårt när man har så mycket att göra, men du kommer att bli så mycket mer produktiv efter en god sömn som du faktiskt får mer gjort på kortare tid.

Göra små justeringar som dessa till din vecka regim kommer att ge dig stora fördelar för många år framöver. Du kommer att ha en friskare kropp och själ och att kunna njuta av livet till fullo och det är vad det handlar om, är inte det?

Aktuella artiklar