12 naturliga baksmälla botemedel

Många av oss har upplevt baksmälla, och de kan tyvärr hända den bästa av oss, oavsett ålder, kön, årstid, etc. Huvudvärk, yrsel, illamående, intestinal upprörd, muskelsvaghet och skakningar är bara några av de effekter av stora mängder vin, björn, vodka eller tequila.

12 naturliga baksmälla botemedel

Med andra ord är de hemska fysiska förhållanden som vi måste ta itu med efter att ha festat lite för mycket kvällen innan.

Lyckligtvis finns det många effektiva naturliga baksmälla rättsmedel som kraftigt kan hjälpa dig att minska och lindra alla de ovan nämnda hemska symptom. Läs vidare för att upptäcka de bästa.

Ett. Vatten

Vatten är den bästa naturliga baksmälla botemedel. Alkoholkonsumtion kan allvarligt torka ut kroppen och orsaka många obehagliga baksmälla symtom. Så, dricka så mycket vatten som du kan tillfriskna från alkohol!

2. Bananer

Överdrivet alkoholintag kan bryter kroppen av kalium och magnesium, som behöver fyllas på, för att ge snabb lindring från baksmälla.

Bananer är rika på dessa två viktiga mineraler, så äter en banan eller två på morgonen kan vara till stor hjälp för att minska baksmälla symtom.

Tre. Ingefära

Ingefära har använts i århundraden för att behandla illamående och sjukdom. Det enklaste sättet att lindra baksmälla illamående är att förbereda en ingefära te, genom att koka 10 skivor av färsk ingefära i 3 till 4 koppar vatten i ca 10 minuter. Sockra den med honung, och lägga till lite apelsin, citron eller lime. Det fungerar bra!

4. Honung

Honung innehåller fruktos, vilket hjälper metabolisera alkohol lättare. Men den innehåller även kalium som hjälper till att motverka effekterna av alkohol i kroppen.

Så fort du vaknar, börja äta 2 till 6 skedar honung var 20 minuter, och fortsätta göra tills du börjar känna dig bättre. Du kan också kombinera honung med bananer eller citroner. I själva verket består den klassiska baksmälla dryck av honung, citron och varmvatten.

Fem. Lime och citron

Lime och citroner kan stabilisera blodsockret och reglera pH-nivåer, medan avgifta kroppen från alkohol.

Så fort du vaknar, göra saft genom att pressa 2 citroner eller limefrukter i en liter vatten. Sip det långsamt, tills du börjar känna dig bättre.

6. Sparris

Forskare har funnit att äta sparris på morgonen efter en natt av tunga dricka avsevärt kan minska baksmälla.

Sparris innehåller ämnen som har förmågan att utlösa aktiviteten av enzymer som bryter ner alkohol i ditt system. Dessa enzymer kan metabolisera etanol och acetaldehyd, som är ansvariga för hemsk baksmälla symtom.

Så, om du planerar att gå ut och dricka, fylla ditt kylskåp med massor av sparris!

7. Soppor

Tydliga och rikliga vätskor, såsom mormors kyckling soppa eller misosoppa hjälper dig ersätta förlorad vätska på grund av alkoholkonsumtion. Äta kryddig soppor kommer också att hjälpa dig att utvisa alkohol och gifter genom svettning.

8. Sportdrycker och elektrolyter

Sportdrycker är utmärkt för påfyllning vätskor, glukos och elektrolyter förlorade på grund av alkoholkonsumtion.

Elektrolyter, såsom natrium, kalium, klorid och bikarbonat är viktiga för korrekt nerv-och muskelfunktion. De kan lindra eller till och med eliminera baksmälla nervositet, och återställa uttömda energi.

9. Tomatjuice

Tomat är rik på många användare vitaminer, mineraler och enzymer, och den innehåller också fruktos, som hjälper kroppen metabolisera alkohol.

Om du lägger till lite tabasco, cayennepeppar eller svartpeppar till din tomatjuice, kommer du få en perfekt dagen-efter-dryck.

10. Vitamin C och färska frukter

C-vitamin är en potent antioxidant som hjälper till att eliminera gifter från kroppen, samtidigt som man uppmuntrar levern att bryta ned alkohol.

Färska frukter och färska fruktjuicer som innehåller C-vitamin hjälper också metabolisera alkohol och öka din energi nivåer, på grund av deras fruktos.

11. B-vitaminer

Överdriven alkoholkonsumtion utarmar kroppen av B-vitaminer, som är mycket viktiga i att bistå alkoholen metabolizing processen, samt utvidga blodkärlen, återställa din energi nivåer och lugna nervsystemet. B-vitaminer kan koppla overexcited nerver och lugna skakningar, vilka är vanliga baksmälla symtom när stora mängder alkohol har konsumerats.

Försök att äta mat rik på B-vitaminer som spenat, persilja, broccoli, rödbetor, paprika, eller ta ett vitamin B-komplex kosttillskott. Om du kommer ihåg, få en vitamin B kapsel före sänggåendet. Det kommer få dig att må bättre på morgonen. Om inte, ta den första sak på morgonen.

12. Wasabi bad

Wasabi, den välkända kryddig grön pasta, är inte bara ett utmärkt komplement till sushi, men också en bra baksmälla stöd.

Wasabi stimulerar cirkulationen, främjar syresättningen av cellerna, och hjälper till att ta bort gifter från kroppen.

Lös 4 tablsespoons av wasabi pasta eller 3 msk wasabi pulver i ett varmt bad och fördjupa dig inne. Andas djupt och låt huden absorbera wasabi aktiva ingredienser. Detta kommer att hjälpa din kropp metabolisera alkohol.

Förhoppningsvis kan dessa tips hjälper dig att få igenom din baksmälla och återhämta sig så snabbt som möjligt. Om du har några andra knep att föreslå, vänligen dela dem i kommentaren nedan.

Aktuella artiklar