3 svarta te hälsofördelar

Visste du att svart te innehåller mer än 4000 kraftfulla flavonoider som har många positiva effekter på din kropp och själ? Det är bra för dig, här är bara några av de mest nyfikna och betydelsefulla black fördelar te hälsa. Har du någonsin försökt att dricka det regelbundet och i rätt doser för att uppleva alla dess fantastiska egenskaper? Prova några av detta.

3 svarta te hälsofördelar

Ett. Svart te förbättrar koncentrationsförmågan och stärker ditt immunförsvar

Studier har visat att människor som dricker 2 till 3 koppar svart te om dagen - tidig morgon, middag och eftermiddag - har högre nivåer av koncentration och mental aktivitet än de som inte gör det.

Svart te kan vara till stor hjälp i kampen mot intellektuell och fysisk trötthet och öka våra hjärnfunktioner: det snabbar upp vår reaktionstid och bidrar till att upprätthålla mental vitalitet under arbetet. Allt detta sker tack vare den mängd Theanine, större än i andra teer.

De fördelaktiga egenskaperna hos svart te förändras och förstärks under jäsningsprocessen, och därför lättare assimileras av kroppen och snabbare upp i blodomloppet. En kopp svart te innehåller 35 till 40 mg Theanine, medan grönt te har bara 20 till 25 mg per kopp.

Enligt en färsk studie publicerad av Brigham and Women sjukhus och Harvard University, teanin som finns i svart te är en unik aminosyra som finns endast i teblad som har förmågan att stärka immunförsvaret och hjälper till att bekämpa bakterier, virus och svampar.

Forskare har också påpekat att dricka upp till 5 koppar svart te om dagen kan hjälpa kroppen att öka sitt försvar mot infektioner, inom en period av 2 till 4 veckor.  

2. Svart te stärker ditt hjärta och skyddar dina blodkärl

De främsta fördelarna med svart te kommer från dess höga innehåll av flavonoider som är kraftfulla antioxidanter.

Vissa undersökningar har visat att svart te flavonoider kan förhindra hjärt-och kärlsjukdomar och bibehålla blodkärl friska. Deras antioxidant effekt blockerar oxidation av LDL (low-density lipoprotein, så kallade "onda kolesterolet") i våra blodkärl, minskar därmed risken för åderförkalkning och andra hjärtproblem.

Svart te flavonoider har också vasodilaterande egenskaper, hjälp för att förbättra koronar cirkulationen och minska blodproppar. Studier har visat att dricka 2 koppar svart te om dagen, för 3 till 4 veckor, avsevärt kan förbättra en persons hjärta hälsa.

Tre. Svart te förebygger karies och stärker skelettet

Regelbundet dricka svart te mellan måltiderna, utan tillsats av mjölk eller socker, kan vara en viktig allierad för starka tänder, friskt tandkött och fräsch andedräkt.

Svart te innehåller polyfenoler (aka flavonoider) som har antivirala egenskaper som är användbara i kampen mot skadliga bakteriella avlagringar som byggs upp på tänderna och bildar skikt av dentalt plack. Dessa bakterier producerar skadliga syror, som ansvarar för karies, karies, tandköttsproblem och dålig andedräkt.

Fluor har en viktig roll för att skydda tänderna från dessa skador: Det minskar risken för tandköttet och tand sjukdom och skyddar tandemaljen. Svart te är bra eftersom det innehåller fluor, en form av fluor, som blir aktiv efter 5 minuters infusion av teblad.

Vissa forskare har också visat att människor som regelbundet dricker svart te har starkare ben, på grund av den östrogena effekten av svart te flavonoider, som är kända för att hjälpa byggt och öka bentätheten.

Dessutom, fluorid som finns i svart te obligationer med tandvård och ben kalcium för att bilda kalciumfluorid, viktigt för att upprätthålla starka ben och tänder.

Sammanfattningsvis är svart te bra alternativ medicin dryck som smakar bra också! Låt oss veta vad du tycker om det!

Aktuella artiklar