4 fördelarna med att dricka kokosnöt vatten

Låt oss ta en titt på 4 av de mest fantastiska fördelarna med att dricka kokosnöt vatten.

4 fördelarna med att dricka kokosnöt vatten

I tropiska regioner i världen kokos vatten har länge ansetts som ett "hälso-dryck" och används ofta för återfuktande, välgörande och skönhet syften. Denna vita, uppfriskande och lite söt vätska extraheras från gröna, unga nötter kokospalmer och är inte att förväxla med kokosmjölk, som finns i brunt och mogna kokosnötter och har olika egenskaper och kalori innehåll.

Kokos vatten är en naturlig dryck, fri från socker, fett-och kolesterol, som stoltserar med extraordinära näringsvärden. Det är mycket rikt på mineraler och innehåller också spårämnen, vitaminer, aminosyror och proteiner som gör det en mycket välgörande elektrolyt drink.

Ett. Coconut vatten kallas också "den vitala vätskan"

Naturligt kokos vatten är isoton, vilket innebär att den har samma elektrolyt koncentration som vår blod.

Den innehåller fem viktiga elektrolyter - kalium, magnesium, kalcium, natrium och fosfor - och därför har det smeknamnet av FAO (Food and Agriculture Organisation av FN) som "kroppsfludiet".

I själva verket är kokos vatten anses vara en utmärkt nödsituation blodplasma substitut, eftersom det inte förstör röda blodkroppar och det tas väl emot och mycket väl tolererade av människokroppen.

Under andra världskriget och nyligen i Vietnam har coconut vatten använts som en intravenös vätska och injiceras direkt i blodet av sårade soldater i fall av brist på blod.

2. Återfuktande och energigivande - den bästa återhämtningen drycken för idrottare

På senare tid har många idrottsmän börjat använda kokos vatten istället för andra sportdrycker, pga sin extraordinära förmåga att återintegrera vätskor och mineraler förlorade under loppet.

Kokos vatten innehåller alla essentiella elektrolyter som bör vidtas före och efter varje sportaktivitet. Det är extremt rikt på kalium, vilket har en viktig roll i bildandet av muskelvävnad och i hjärtat hälsoskydd. Kalium arbetar även i samverkan med natrium för att återställa lämplig hydrering i kroppen och hjälpa ersätta förlusterna svett elektrolyt.

Allt detta gör av kokos vatten en kraftfull återfuktande och energigivande dryck, med mycket positiva effekter på människors hälsa.

Tre. Kokos vatten rensar din kropp och förbättrar din hud

Dricka kokosnöt vatten varje dag kan ge mycket effektiva avgiftande effekter på vårt blodomlopp och på vårt matsmältningssystem. Det är ytterst renande och användbar eliminera gifter från kroppen, samtidigt som påfyllning viktiga mineraler. Det innehåller också laurinsyra som bekämpar bakterier, svampar, virus och andra skadegörare.

Coconut vatten används ibland som en nödhjälp för en överdos när medicinsk hjälp inte är tillgänglig, medan i Afrika och Indien är det allmänt användes för att motverka och undanröja verkningarna av gifter.

Denna fantastiska vätska finns också många nyttiga egenskaper för vår hud. Det är rikt på mineraler och aminosyror och innehåller cytokininer, som är kraftfulla antioxidanter som motverkar de skadliga effekterna av fria radikaler och förebygger för tidigt åldrande. Det höga andelen laurinsyra gör kokos vatten mycket effektivt även för att bota hudinfektioner och mjäll.

4. Använd kokos vatten som en naturlig viktminskning tillägg

Kokos vatten är en mycket återfuktande och icke-gödning dryck. Det är sockerfritt, 99% fettfri och innehåller blott 46 kalorier per kopp 240 (g)! Tack vare sina starka renande egenskaper, är det extremt effektiv i att eliminera vätskeansamling och bekämpa cellulite.

Den innehåller magnesium och kalium som hjälper muskler och nerver fungera och är därför mycket värdefullt i kampen nervös hunger, medan dess rika innehåll av laurinsyra snabbar upp ämnesomsättningen och uppmuntrar viktminskning.

Dricka kokosnöt vatten varje dag kommer därmed att hjälpa din kropp att förlora fett och hålla formen.

Så vad väntar ni på? Gå och få din leverans av kokos vatten och öka din energi nivåer genast! Låt oss veta vad du tycker.

Aktuella artiklar