5 hälsofördelar med surkål

Surkål betyder "surkål" på tyska. Det är surkål som innehåller massor av probiotiska bakterier och stora mängder C-vitamin, liksom vitamin K, B6, folsyra, och mineraler som kalcium, kalium, järn, fosfor, natrium och magnesium.

5 hälsofördelar med surkål

Som vi alla vet, surkål det är ett bra komplement till korv, korv och annat kött, och en läcker ingrediens i många stora och smårätter.

Men förutom att vara så läckra, det finns också många hälsofördelar av surkål som är absolut värt att nämna! Några av de viktigaste är listade nedan:

Ett. Digestive förmåner

Surkål förbättrar matsmältningen, främjar tillväxten av friska tarmfloran, lindrar förstoppning, minskar colon irritabile och skyddar matsmältningssystemet mot många potentiella sjukdomar.

Surkål är en fermenterad mat som har ett stort utbud av mjölksyra stammar av probiotika, som hjälper att återställa nyttiga bakterier nivåer i mag-tarmkanalen. Det är en av de få livsmedel som innehåller Lactobacilli plantarum som har förmågan att bibehålla hälsan i mag-tarmkanalen, förbättra immunsystemet fungerar, och ge anti-inflammatoriska fördelar för matsmältningssystemet.

Den mjölksyra som finns i surkål hjälper till att bryta ner maten lättare, och därmed fungerar som en utmärkt Digestive stöd.

2. Immunsystemet booster

En av de stora hälsofördelar surkål ligger i dess förmåga att stärka immunförsvaret. Den är packad med C-vitamin och andra nyttiga vitaminer och mineraler, samt viktiga fytokemikalier skapats under jäsningsprocessen. Alla dessa föreningar hjälper till att hålla sjukdomar i schack, och samtidigt minska många hälsoproblem, såsom hudsjukdomar, rökgångar och förkylningar, viktökning och förgiftade blod.

Surkål immun öka egenskaper är också på grund av dess förmåga att hjälpa nyttiga bakterier koloniserar tarmfloran. En sund tarmflora kan förebygga många sjukdomar och sjukdomar, medan den överbefolkning av ovänliga bakterier kan leda till allvarliga hälsotillstånd.

Tre. Förebyggande av cancer

Kål innehåller potenta antioxidanter som kallas glukosinolater, som ger kålen dess stickande och stark smak och lukt. Under jäsningsprocessen av surkål, dessa antioxidant phytochemicalas konverterar till isothiocynates, som är föreningar som har stora cancer effekter.

Dessa föreningar kan förhindra och hämma tillväxten av cancerceller, eliminera cancerframkallande och minska risken för hormon-känsliga cancerformer, såsom lever, kolon-, lung-och bröstcancer.

4. Höga C-vitaminhalten

En annan stor hälsovinst av surkål ligger i dess höga C-vitaminhalten. Konsumerar surkål på en regelbunden basis kan hjälpa till att stärka immunförsvaret och förebygga många sjukdomar. C-vitamin är en potent antioxidant som spelar en viktig roll i många fysiska funktioner.

Det återaktiverar andra antioxidanter (t.ex. vitamin E), och är viktigt för bildandet av kollagen, vilket är viktigt för tillväxt och reparation av kroppen-vävnad celler. C-vitamin hjälper till att upprätthålla friskt tandkött, muskler, blodkärl, ben och tänder, och främjar god hjärnfunktion.

C-vitamin hjälper också omvandla kolesterol till gallsyror, och skyddar kroppen mot fria radikaler.

Fem. Hjärta hälsa

Surkål innehåller fytokemikalier som kallas flavonoider, som har förmåga att sänka kolesterolhalten i blodet, och därmed minska risken för många hjärtsjukdomar.

Näringsvärde

  • 1 kopp surkål innehåller 32 kalorier, 4 gram fiber och inget kolesterol och inget fett.
  • Det är en bra källa för vitaminer, såsom vitamin C, vitamin K, vitamin B6 och folat.
  • Den innehåller viktiga mineraler som kalcium, magnesium järn, kalium, koppar och mangan.

Om du är en surkål älskare, lämna gärna en kommentar nedan och låt oss veta om vi har missat något som du tycker är viktigt. Dela dina tips med oss!

Aktuella artiklar