5 paranötter hälsofördelar

Paranötter är extremt läckra och välsmakande godsaker, lastade med hälsofördelar. Det är sant att de är höga i kalorier, men de ger också höga halter av nyttiga näringsämnen som kroppen behöver för att fungera ordentligt och skydda sig mot sjukdomar. Läs vidare för att upptäcka några av de mest betydelsefulla paranötter hälsofördelar och förstå varför de är bra för dig.

5 paranötter hälsofördelar

Ett. Hög selen innehåll

Den största hälsofördelar av paranötter ligger i deras höga selen innehåll, och det är det som gör dem så speciella. En enda kärna ger 100% av det dagliga värdet för selen, medan 1 ounce innehåller så mycket som 536,8 mg av detta näringsämne, vilket innebär 766% av DV!

Kroppen kan inte producera selen i sig, så det måste fås genom mat och vatten.

Även om det inte att vara en antioxidant, spelar selen en viktig roll i den antioxidant försvarssystem av människokroppen. Den stimulerar aktiviteten av antioxidanter, för sin funktionalitet beror mycket på förekomsten av selen. Selen är en viktig del av två viktiga antioxidativa enzymer, så kallade glutation peroxidise och thioredoxin reduktas, och det ökar också funktionen E-vitamin i kroppen.

Höga halter av selen i paranötter är därför förknippad med många hälsofördelar. Nedan listas några av de viktigaste.

  • Selen hjälper dig att bekämpa fria radikaler och stärker immunförsvaret. Det uppmuntrar produktionen av glutation, den viktigaste antioxidant enzym som försvarar vår kropp mot fria radikaler.
  • Selen är avgörande för sköldkörtelhormon.
  • Selen hjälpmedel i skydd mot bröst-och prostatacancer, liksom andra former av cancer
  • Selen förebygger blodproppar och hjälper till att skydda mot hjärtsjukdomar.

2. Innehåller omättade fetter och omega-6 fettsyror

Brasilianska nötter innehåller en liten mängd mättat fett och mycket höga halter av enkelomättade fetter. De ger 18,8 gram totalt fett, varav 25% är mättat fett, 41% är enkelomättat, och 34% är fleromättade.

  • De är särskilt rika på palmitoleinsyra och oljesyra, som hjälper till att sänka det onda kolesterolet och öka det goda kolesterolet i blodet. Dessa enkelomättade fetter är därför mycket värdefullt att förebygga hjärt-kärlsjukdomar, hjärtinfarkt och stroke.
  • Paranötter innehåller också goda mängder av omega-6-fettsyror, som också skyddar mot hjärtsjukdomar.

Dessa läckra nötter är dock mycket gödning och du bör äta bara en portion per dag, för att hålla den dagliga kaloriintag under kontroll och behålla rätt vikt.

Tre. Complete protein

Paranötter är bra källor till komplett protein, vilket innebär att de ger alla de essentiella aminosyror som behövs för mänsklig tillväxt och utveckling, och som krävs för muskel vävnad reparera.

En annan stor paranötter hälsovinst kommer från sina höga nivåer av en viktig aminosyra känner som metionin. Metionin spelar en viktig roll i förebyggandet av kroniska sjukdomar, samt avvärja tidigt åldrande symtom och tecken.

4. Viktiga mineraler

Förutom selen, paranötter innehåller höga mängder av andra viktiga mineraler som koppar, magnesium, mangan, kalium, kalcium, järn, fosfor och zink. Dessa mineraler förbättra en rad kroppsliga funktioner, och samtidigt stärka immunförsvaret och främja god hälsa.

Fem. Vitamin E och B-komplex vitaminer grupp

Paranötter är också en bra källa till vitamin E och B-komplex vitaminer grupp, särskilt tiamin, eller vitamin B1. 1 ounce (6 till 8 muttrar) innehåller 0.17mg av tiamin och ger 11% av det rekommenderade dagliga värdet av denna viktiga näringsämne.

Tiamin hjälper till att hålla nervsystemet friskt och är viktig för ämnesomsättningen och hjärthälsa.

Vitamin E är en kraftfull antioxidant som upprätthåller integriteten i cellmembranen och skyddar huden från fria radikaler. Om du vill veta mer om detta fantastiska vitamin, läs Hälsofördelar av vitamin E!

Sammanfattningsvis, även om en liten uppfödning, paranötter är en extremt närande och hälsosam växt mat! Snälla, dela dina paranötter tips med oss ​​och andra läsare i kommentaren nedan. Vi vill gärna höra om dem!

Aktuella artiklar