5 skäl till varför mörk choklad är bra för dig

Vem skulle ha trott? Det finns några goda nyheter för chokladälskare över hela världen. Forskare har upptäckt att mörka choklad ger många fördelar för din hälsa, naturligtvis, så länge du bara har en liten 1,5 ounce bar en dag. Ta reda på mer om det.

5 skäl till varför Mörk choklad är bra för dig

Kom ihåg att dessa fördelar kommer endast från mörk choklad med mer än 60% kakao. Mjölk och vit choklad räknas inte, och inte heller varm choklad, även om den är gjord med mörk choklad. Här är fem skäl till varför mörk choklad är bra för dig.

Ett. Sänker blodtrycket

Forskare har upptäckt att äta en 1,5 uns mörk chokladkaka om dagen minskar risken att utveckla högt blodtryck. Det kan också sänka blodtrycket som redan är hög. Studien har endast visat positiva resultat i äldre människor som har haft normalt blodtryck under större delen av sitt liv. Det bör inte tas som förebyggande av högt blodtryck. Du måste minska det dagliga intaget av kalorier någon annanstans för att införa 1.5 gram mörk choklad i din kost, för att behålla en balans.

2. En kraftfull antioxidant

Läkare från Italien visat att mörk choklad är en mycket kraftfull antioxidant. Detta innebär att det skyddar våra kroppar från skadliga fria radikaler. Naturligtvis talar vi fortfarande om en liten bar en dag.

Emellertid upptäckte denna grupp av forskare också att mjölk stör alla ingredienser i mörk choklad som fungerar som antioxidanter. Detta innebär inte bara att mjölkchoklad inte kommer att göra susen, men man får inte heller tvätta mörk choklad ner med mjölk. I själva verket - alltid vänta några timmar efter att du har ätit choklad om du vill ha lite mjölk.

Tre. Sänker kolesterolnivåerna

Du har säkert hört hur man äter godis kommer att öka dina chanser att utveckla högt kolesterol. Nå, verkar det inte vara fallet när det kommer till mörkt choklad.

Mörk choklad innehåller ämnen som kallas flavonoider. Dessa ämnen förhindrar en ansamling av kolesterol i blodkärlen. Återigen, bara en liten bar en dag, och ja - det bör ses som förebyggande.

4. Fördelar med hjärta

Tro det eller ej, har nya studier visat att mörka choklad är bra för hjärtat. Det sänker blodtrycket, förbättrar blodflödet och har en mild anti koagulering effekt. Detta är en vinnande kombination för friskt hjärta. Kakao har visat sig ha samma effekt. Men alla dessa fördelar försvinner så fort du börjar äta för mycket choklad, så hålla det under kontroll.

Fem. Det gör dig lycklig

Detta är något vi har alla hört talas om - äta choklad gör dig lycklig. Choklad inducerar produktionen av en mycket kraftfull hormon som kallas serotonin. Detta hormon är direkt ansvarig för hur du mår. Ju mer serotonin din kropp producerar lyckligare du är. Nu vet ni varför choklad har varit comfort food i valet för miljontals kvinnor i hela århundraden.

Så, för att avsluta, mörk choklad är mycket bra för dig, men så länge du äter det i rimliga mängder. Ta inte för mycket av det, eftersom det inte bara att du kommer att upphäva alla dess fördelar, kan du också skada din kropp.

Aktuella artiklar