7 enkla sätt att minska stressen

Vi är alla stressade ut. Och hur kan vi inte vara, mellan arbete och hem, och allt vi behöver göra på daglig basis. Men, det finns hopp - införa 7 enkla sätt att minska stress. Följ dessa steg och du kommer att känna sig avslappnad.

7 enkla sätt att minska stressen

Ett. Le

Det kan vara väldigt svårt att le när du är nervös, men leende är ett bra sätt att minska stress. Även om det kan finnas något att le åt, om du gör dig att le, efter ett tag kommer du att börja känna dig bättre.

Naturligtvis kommer du börja tänka på saker som kan göra dig att le, och genom att helt enkelt göra detta, kan du för en stund sluta tänka på saker som stress du ut. Fungerar som en charm.

2. Slappna av och andas

Även om det låter dumt när någon säger till dig att slappna av när du är stressad - att försöka slappna faktiskt fungerar. När du känner dig stressad, bara försöka blunda en stund och andas in 10 djupa andetag. Efter ungefär den fjärde andetag du redan mår bättre.

Detta är inte bara en psykologisk känsla. Andas in större mängder syre faktiskt slappnar dina muskler och du börjar känna sig mindre stressade och mer avslappnad. Detta är en omedelbar lindring av stress och det kan användas var som helst när som helst.

Tre. Tänk glada tankar

Tänkande lyckliga tankar är ett bra sätt att minska stress. Det bästa med det är, att ingen behöver veta vad du gör. När du känner dig stressad bara försöka föreställa dig själv att göra något som du älskar i stället. Tänk på att koppla av på en strand, eller kyssa din partner, eller leka med dina barn. Tänk på något som gör dig glad och du börjar känna lycklig.

4. Tänk roliga tankar

Detta är också ett fantastiskt sätt att må bättre när du är stressad. Om någon gör dig att känna dig mycket nervös, och speciellt om någon retar dig, försök föreställa dem i en clown kostym. Detta kommer att minska stressen omedelbart och att du känner dig mycket bättre

Fem. Meditera

Vi har alla hört att meditation är förmodligen det bästa sättet att minska stressen. Så prova det. Du behöver inte memorera några speciella ord, eller några speciella positioner, gör meditationen din egen.

Sätt på lite musik som slappnar av dig, dämpa belysningen, tända några doftljus, sitta bekvämt och stänga. Försök att inte tänka på ditt jobb, om huset som behöver städning, försök att inte tänka på någonting. Bara tömma ditt sinne och andas i luften med en avkopplande doft av doftljus.

Försök också att inte flytta, eftersom varje rörelse du gör bryter tillståndet av meditation och du kommer tillbaka till början. Om det hjälper, kan du också prova att yttra ett enda ord (det är oftast den "ohm"), eftersom ljudet av din röst säga samma ord om och om igen leder dig in i tillstånd av total avslappning.

6. Gör ett bubbelbad

Vi älskar alla dem och vi vet alla hur stor och avkopplande det kan vara. Hade en hemsk dag på kontoret? Gör dig själv en bubbelbad när du kommer hem. Värmen i vattnet kommer att slappna av dina muskler, vilket gör att du känner dig bättre. Lukten av badvatten produkter du använder, kommer att lugna dig, och om du lägger på lite avkopplande musik och ta in ett glas vin, du är i en riktig smakupplevelse.

7. Gå en promenad

Du vet hur när du argumenterar med någon, du känner för att gå ut ur huset och bara gå? Tja, kan promenader kraftigt minska din stress, så försök att gå i minst en halvtimme varje dag.

Istället för att ta en buss till jobbet, gå till jobbet. Om det är för långt, gå av bussen ett par stationer tidigare och gå den återstående sträckan. Du kommer att andas in en större mängd syre, som slappnar av musklerna.

Dessutom kommer den friska luften hjälper dig rensa huvudet och vakna ordentligt.

Även om vår vardag är verkligen fullt av stress och situationer leder till det, kan vi faktiskt göra något för oss själva, för att må bättre. Ingen kan undkomma stressiga situationer, men du kan säkert lära sig att hantera dem, vilket kommer att ha stort inflytande på din hälsa och ditt liv.

Vad gör ni för att minska stressen?

Aktuella artiklar