7 tips om hur man handskas med ångest

Överdriven oro, rädsla, spänning, nervositet och ångest är alla tecken på ångest som kan ha många negativa effekter på den mänskliga kroppen och sinnet. Ångest kan ofta resultera i obehagliga hjärtklappning, yrsel, panikattacker, sömnlöshet, svaghet, andnöd, och även illamående.

7 tips om hur man handskas med ångest

Förmågan att hantera alla dessa stressiga känslor och ta kontroll över dina känslor är av yttersta vikt för din hälsa och välbefinnande. Läs vidare för att upptäcka 7 enkla och användbara tips om hur man handskas med ångest och uppnå psykisk fred och lugn.

Ett. Se till att du får tillräckligt med magnesium, kalium och vitamin B

 • Magnesium och kalium brist kan orsaka många allvarliga problem, inklusive sömnlöshet och ångest. Prova att lägga till din diet mer mat som innehåller dessa värdefulla mineraler.
 • Öka din vitamin B dagligt intag, genom att äta vitamin B rika livsmedel eller ta vitamin B kosttillskott.
  Vitamin B är oerhört viktigt för ditt nervsystem - det lugnar nerverna, slappnar av musklerna, minskar sömnlöshet och ångest, och ökar mental vakenhet.

2. Analysera din oro och vidta åtgärder

Ignorera inte din oro - möta dem! Försök att klura ut om det finns ett giltigt skäl bakom dem, eller om de är bara orsakas av onödiga och imaginära bekymmer.

Om din oro är berättigade, vidta åtgärder omedelbart och inte skjuta lösa problemet. Oavsett problem ditt sinne, inte dölja huvudet i sanden och inte ignorera problemet. Arbeta i stället på att hitta lösningar och förverkliga dem. Låt inte ångesten ta kontroll över ditt liv!

Tre. Ditch koffein, alkohol och cigaretter

Kaffe, koffein innehåller godis, alkohol och cigaretter kan overexcite ditt nervsystem och öka ångestsymtom. De kan orsaka hjärtklappning, darr, skakningar, muskelspänningar och sömnlöshet.

Satsa på lugnande örtte och dricka dem på regelbunden basis, flera gånger om dagen.

4. Öva avslappningstekniker

Ett annat bra sätt att hantera ångest är att öva avslappningstekniker.

För att avvärja spänning, rädsla och oro, måste vi aktivera kroppens naturliga avkoppling svar. Detta kan göras genom att praktisera meditation, yoga, djupandning och stretching. Alla dessa tekniker kommer att få många positiva effekter på din kropp, själ och ande, och förbättra din hälsa.

Fem. Motion, äta gott och få tillräckligt med sömn

 • Regelbunden träning kan bidra till att minska stress, spänningar och ångest. I själva verket kan fysisk aktivitet och idrott hjälpa dina kemikalier hjärnans frisättning, endorfiner, som har humör förbättra egenskaper.
  Alla övningar är bra, men det är alltid bättre att välja mer avkopplande aktiviteter såsom tai chi, dans, promenader eller simning.
 • Hunger, överätande, och dåliga matvanor kan också i hög grad bidra till ångest. Undersök din kost, prata med en dietist om det behövs, och inkludera mer kalium, magnesium och vitamin B innehållande livsmedel i din vanliga kost.
 • Försök att få minst 8 timmars sömn varje natt. En god natts sömn kommer att få många positiva effekter på ditt nervsystem. Om du lider av sömnlöshet, hjälper dig med naturläkemedel - vissa örter innehåller naturliga ämnen som har förmågan att lugna nerverna och få avkoppling.

6. Ta en paus då och då

En annan bra teknik för att hantera ångest är att ta regelbundna pauser från ditt arbete och från din dagliga rutin. Då och då, måste du stoppa allt du gör, stänga av datorn, stänga av telefonen, och skjuta dina ansvarsområden, rättigheter och skyldigheter i ett par timmar. Världen kommer inte rasa om du gör det!

Inte ta pauser kan orsaka en gradvis uppbyggnad av stress och spänningar, och öka dina ångestsymtom. Stepping tillbaka från din dagliga rutin kan istället uppdatera ditt sinne, rensa huvudet och koppla spända nerver.

7. Hitta distraktioner, umgås och unna dig

 • Hitta distraktioner som inte tillåter dig att älta dina bekymmer och problem. Starta en ny hobby, sport eller kurs kommer att kraftigt minska dina ångestsymtom och fylla ditt sinne med positiva tankar. Oavsett om det kommer att bli dans, matlagning, målning, vandring, simning, läsning eller ens samlag, det hjälper säkert dig en hel del i att hantera ångest.
 • Umgås med andra människor. Organisera middagar, bjuda in dem över och gå ut så mycket som möjligt. Att vara ensam och tänka över dina problem kommer bara att mata din ångest och att du känner dig mer nervös och deprimerad.
 • Unna dig en lugnande helkroppsmassage, en aromterapi session, eller något annat spa service. Gå till en konsert eller till en trevlig restaurang, köpa dig en ny klänning, bok eller parfym, eller göra något annat som gör dig glad och avslappnad. Börja ägna mer tid för dig själv, eftersom du är den viktigaste personen i ditt liv. Att ha självrespekt hjälper dig hantera din ångest på ett annat sätt.

Förhoppningsvis detta inlägg kommer att hjälpa dig att minska ångest och uppnå mer lugn och ro. Vänligen, låt oss veta och dela dina erfarenheter med oss ​​i kommentaren nedan.

Aktuella artiklar