9 hälsofördelar av vattenmelon

Ingenting kan vara mer uppfriskande och energigivande på en varm sommardag än en sval, söt, saftig och krispigt kil av en vattenmelon. Men förutom att vara sött frisk, är vattenmelon också laddad med massor av nyttiga näringsämnen och antioxidanter visat sig ha många positiva effekter på den mänskliga kroppen och sinnet.

9 hälsofördelar av vattenmelon

Nedan är några av de mest fantastiska och fantastiska hälsofördelar av vattenmelon.

Ett. Näringsvärde av en vattenmelon

Denna läckra törstsläckande frukt är späckad med hälsa gynnas näringsämnen.

  • 1 cup (5,4 oz) av tärnade vattenmelon innehåller 46 kalorier, 92% vatten, 12 gram kolhydrater, 1 gram protein och 2% av det dagliga värdet av fiber. Den innehåller inget fett och inget kolesterol, och den har endast två gram natrium.
  • Det är en utmärkt källa till vitamin C, A och B. 1 kopp, i själva verket, ger 21% av det dagliga värdet av vitamin C, och 18% av det dagliga värdet av vitamin A!
  • Vattenmelon är rik på kalium (4,8% DV per kopp) och innehåller också andra viktiga mineraler som järn, kalcium, magnesium och fosfor i spåren.
  • Den innehåller även enzymer, organiska syror och naturliga sockerarter, men framför allt är det extremt rikt på antioxidanter.

2. Vattenmelon antioxidanter

Vattenmelon är en utmärkt källa till vitamin C och flavonoider antioxidant såsom lykopen, betakaroten, lutein, zeaxantin och kryptoxantin. Dessa kraftfulla antioxidanter försvara vår kropp mot fria radikaler, som anses vara en viktig orsak till åldrande och sjukdom.

Vattenmelon innehåller de högsta koncentrationerna av lykopen bland alla frukter och grönsaker (4532 mcg/100 g). Denna otroliga antioxidant har en exceptionell förmåga att bekämpa fria radikaler som orsakar flera olika typer av cancer och är också mycket effektiv för att förebygga många hjärtsjukdomar.

Lykopen hjälper också neutralisera fria radikaler som kan leda till inflammation, reumatoid artrit, artros, astma, stroke och hjärtinfarkt. Det minimerar UV skador på hudceller, och skyddar huden mot många skadliga och toxiska luftföroreningar.

Tre. Vattenmelon hydrating förmåner

Vattenmelon är 92% vatten och är rik på elektrolyter. Det hjälper kroppen att ersätta vätska och mineraler förloras genom svettning, och samtidigt minska risken för uttorkning. Det är en utmärkt frukt för att släcka sommaren törst.

4. Avgiftande och urindrivande effekt

Vattenmelon är vätskedrivande och det hjälper kroppen spola ut skadliga gifter. Det renar lever, stimulerar njurfunktion och minskar urinsyra i blodet.

Fem. Energi öka egenskaper

Vattenmelon är en rik källa av vitamin B6 och B1 och mineraler som magnesium och kalium, som är naturliga energi boosters.

6. Immunitet förstärkning

En viktig hälsofördelar av vattenmelon ligger i dess höga halt av C-vitamin, lykopen, och andra kraftfulla antioxidanter. Alla dessa föreningar har en utmärkt förmåga att avvärja sjukdomar, skydda våra kroppar mot fria radikaler och stärker immunförsvaret, och samtidigt öka våra naturliga försvar.

7. Skydd mot makuladegeneration

Lykopen och vitamin A som finns i vattenmelon är mycket viktiga föreningar för ögat hälsa. De hjälper oss att bibehålla god syn, samtidigt som det ger skydd mot makuladegeneration och andra ögat problem.

8. Högt blodtryck och hjärthälsa

  • Kalium och magnesium finns i vattenmeloner, liksom närvaron av en aminosyra som kallas citrullin, kan hjälpa till att sänka högt blodtryck och förbättra den övergripande kardiovaskulär funktion.
  • Lypocene, betakaroten och C-vitamin kan bidra till att minska kolesterol och förebygga många hjärtproblem.

9. Förbättrad sexuell funktion

Vattenmelon är den rikaste källan av en aminosyra som kallas citruline. Våra kroppar använder citruline skapa arginin, en annan aminosyra som är nödvändig för produktionen av kväveoxid.

Kväveoxid är en kemikalie som hjälper slappna blodkärlen, förbättrar på detta sätt den sexuella uthållighet och förebygga erektil dysfunktion. Det är i själva verket en viktig komponent i mekanismen för erektion.

Tja, är inte vattenmelon bara fantastiskt? Det är saftigt, saftigt sött och välsmakande, och ger otroligt många fantastiska hälsofördelar. Varför inte du berätta om dina egna "vattenmelon erfarenheter och tips." Du vet vad du ska göra - bara skriva i kommentarsfältet nedan!

Aktuella artiklar