Bye bye sömnlöshet: 9 sätt att bekämpa din sömnlöshet

Lider av sömnlöshet är inte en trevlig tillstånd. Att inte kunna sova kan vara en fruktansvärd upplevelse för många människor och leder till nervositet, spänning och brist på energi. Lyckligtvis finns det många naturliga sätt att behandla och stoppa sömnlöshet och återställa en vilsam sömn utan förlitar sig på sömntabletter.

Bye bye sömnlöshet: 9 sätt att bekämpa din sömnlöshet

Om du har problem med att somna eller att sova, läsa tipsen nedan - de kommer att hjälpa dig att slappna av, minska spänningar, och slutligen sluta räkna får.

Ett. Koffein och alkohol

Försök att inte konsumera kaffe och alkohol alls, eller åtminstone undvika dem i sena eftermiddagen och på kvällen. De är stimulantia och de är de värsta drycker att konsumera om du lider av sömnlöshet.

2. Aldrig äter middag sent på kvällen

Det är inte lätt att somna medan smälta maten. Ät middag minst 3-4 timmar före sänggåendet.

Tre. Drick en sovande te eller en kopp varm mjölk innan du går till sängs

Det finns färdiga örtteer finns i de flesta hälsokostbutiker och druggists som kan hjälpa dig att sova. Här är receptet för en av de bästa växtbaserade kombinationer för att hjälpa dig att slappna av och sluta sömnlöshet:

Blanda följande örter:

  • Hawthorn blommor - 20%
  • Humle - 30%
  • Valerianarot - 40%
  • Citronmeliss blad - 10%

Häll 1 kopp kokande vatten över 1 msk av kryddblandning. Täck och branta för en timme. Sila och drick varje kväll, en halvtimme före sänggåendet. Det uppmuntrar verkligen sova!

Om du gillar att dricka det, är varm mjölk också bra för sömnlöshet eftersom det innehåller ett protein som kallas tryptofan som stöder avslappning och inducerar sömn.

4. Använd inte ditt sovrum för något annat men sover

Ditt sovrum är avsett för sömn, avslappning och intimitet. Du ska aldrig använda datorn, titta på TV, eller äta i sovrummet. Det är ett rum som utformats enbart för vila och det bör inte innehålla något som påminner dig om att vara vaken.

Fem. Även om du känner dig sömnig under dagen, ta inte tupplurar

Vilar under dagen kommer inte att tillåta dig att sova gott om natten.

6. De-stress din kropp och själ innan du går till sängs

Ta ett varmt bad eller dusch 1 timme innan du går till sängs och använda avslappnande eteriska oljor för att lugna nerverna och främja sömn.

Ett annat bra sätt att minska eller stoppa sömnlöshet är att öva en avkoppling teknik, såsom djupandning, yoga eller meditation, en halvtimme före sänggåendet.

Vad du bör undvika innan du somnar är någon form av diskussion eller stressande situation.

7. När du inte kan somna, komma ur sängen

Om du inte kan somna, bör du inte tvinga dig själv att stanna i sängen. Du kommer bara hamna gungade och vrida och blir mer nervös.

Stig upp, gå till det andra rummet och försöka göra något som slappnar av dig. Gå tillbaka till sängen bara när du börjar känna riktigt sömnig.

8. Öka din fysiska aktivitet under dagen

Detta är ett annat bra sätt att lindra sömnlöshet. Jogga, simning, cykling, raska promenader, eller försöka göra något annat utomhus fysisk aktivitet. Inomhus övningar och träning är också bra, men frisk luft kan hjälpa dig att sova bättre. Det är en annan naturlig botemedel mot sömnlöshet.

Öka din fysiska aktivitet under dagen kommer att uttömma din kropp och få dig att känna dig mer trött och mindre orolig, rastlös och nervös på natten.

9. Minska stressen och försöka lösa problem finns i din hjärna

Om du har några frågor, bekymmer eller problem, agera och åtgärda dem så fort som möjligt! Förhala gör dig mer nervös och edgy, samt förlänga och förvärra din sömnlöshet. Öka inte din stress - minskar det!

Höga nivåer av stress kan också minskas genom att öva avslappningstekniker som nämns tidigare i denna artikel, eller genom att prata med en professionell terapeut. Gör det, kan det verkligen hjälpa.

Jag hoppas att dessa tips hjälper dig att sova bättre på natten och minska eller stoppa din sömnlöshet problem. Snälla, låt oss veta om de har arbetat för dig - bara skriva i kommentaren nedan.

Aktuella artiklar