Färgterapi - kraften av apelsin

Hur många gånger har du haft tittar på en skål full av apelsiner och mandariner? Hur många gånger i ditt liv har du upplevt känslor av lycka och glädje bara genom att titta på en otroligt vacker orange solnedgång?

Färgterapi - kraften av apelsin

Jag vet, gillar inte alla orange och det är definitivt inte en lätt färg att bära. Men tro mig, det är en fantastisk färg som har många underbara aspekter, och jag har också lärt mig att älska det först nyligen. Läs nedan för att lära mer om kraften i orange och du kommer säkert att börja älska den färg lika mycket som jag gör!

Först några grundläggande fakta om Orange

Ett. Orange förknippas med sakrala (eller mjälte) chakra, vilket stimulerar sköldkörteln och reglerar kön, Urinorgan, njurar, cirkulation och metabolism. Dess endokrina körtlar är äggstockar och testiklar.

2. Den sakrala chakra och färgen orange är relaterade till självrespekt, men Orange är också färgen på energi, optimism, kreativitet, glädje och joyousness. Det ökar sexuell potens och förbättrar immunförsvaret.

Tre. Positiva aspekter av den orange färgen (dvs när mjälten chakra eller den orange färgen är balanserad) inkluderar: energi, entusiasm, glädje, lycka, sensualitet, sexualitet, generositet, sällskaplighet, nöje, förtroende för vår förmåga, självständighet, en känsla av frihet, kreativitet, uppfinningsrikedom, och konstruktivitet.

Negativa aspekter av den orange färgen (dvs när mjälten chakra eller den orange färgen är i obalans) är: återkallat beteende, misströstan, over-beroende, destruktiva attityder, stolthet, unsociability, exhibitionism, låga eller överdriven sexuell energi, och negativitet.

Kompletterande färg

Den kompletterande färgen orange anger blå.

Fysiska sjukdomar som kan behandlas med orange

Ett. Orange ökar aktiviteten i sköldkörteln och är mycket bra för mjälte, bukspottkörtel, mage, tarmar och adrenal störningar.

2. Orange hjälper med mat assimilering och hjälpmedel i kalcium metabolismen.

Tre. Orange har en kramplösande effekt och lindrar alla typer av kramper, däribland mensvärk.

4. Orange stimulerar mjölkproduktionen i moderns bröst.

Fem. Orange ökar hjärtfrekvensen utan att öka blodtrycket.

6. Orange är ett rengöringsmedel, en refreshener, och det minskar uppblåsthet.

7. Orange är bra för både manliga och kvinnliga sexuella hälsa.

Psykiska problem som kan behandlas med orange

Orange stimulerar känslor av kommunikation och sociableness. Det är därför mycket användbara för människor som lider av känslomässig förlamning, eftersom det stärker emotionella hälsa och uppmuntrar glädje och en känsla av välbefinnande.

Orange förnyar den fysiska och den andliga kroppen, och livar upp känslor.

Användning och slitage orange när:

Ett. När du vill umgås med andra människor, vara glada och ha kul;

2. När du vill stimulera din kreativitet och konstruktivitet;

Tre. När du vill liva upp dina känslor, och motivera och lyfta upp din ande;

Använd inte eller bär apelsin på följande villkor:

Ett. Om du känner dig rastlös, arg, orolig och oroliga, och om du har högt blodtryck;

2. Om du har illamående;

Tre. Om du behöver vila eller koppla av;

Kom också ihåg att apelsin är mycket lekfull, och det kan minska din koncentration när man arbetar på en svår uppgift!

Överdosering av apelsin

För mycket apelsin kan orsaka rastlöshet, trötthet, pessimism och leda till förvirring. Det kan göra dig benägen till missbruk och påverka ditt sexliv.

Överskott apelsin kan också bidra till att vara självcentrerad och arrogant, eller frivol och utan sanna intellektuella värden.

Använda blått och grönt kommer att bidra till att balansera dessa negativa effekter.

Attraktion och motvilja till orange

Lockas till orange kan tyda på att du måste låsa upp din kreativitet eller att du är på jakt efter mer energi i ditt liv.

Dras mot denna färg kan också representera din önskan om sensualitet, sexualitet, intimitet, och sällskaplighet.

Människor som har en motvilja mot orange är oftast personer som undertrycker sina sexuella begär och drifter.

Färgterapi och kraften av apelsin i din vardag

Orange är den färg som främjar glädje och är därför användbara för att lyfta upp andan och minska depression, apati och negativitet. Det stimulerar kreativitet, lindrar förtryck och ökar sexuell lust.

Ett. Den kan användas i alla kreativa område eller aktivitetsrum, men det är inte en bra färg för sovrum, eftersom det är väldigt stimulerande. Du bör också undvika att använda orange i utrymmen överbelastad med stress.

2. Orange är en aptit stimulerande och är därför en bra färg för matsalar och kök.

Tre. Om du känner dig deprimerad eller omotiverad, är orange en bra färg att bära. Om du inte gillar orangea kläder, bara sätta på en orange scarf eller smycka dig med någon apelsin tillbehör. Det kommer att muntra upp dig för säker!

4. Med färska orange blommor i ditt hus, som orange fjäril ogräs, ringblommor, gerbera, eller apelsin podier kommer att lägga ett stänk av liv till ditt rum, förbättra ditt humör och att du känner dig mer entusiastisk och lekfull.

Fem. Ett annat sätt att uppleva den vibrerande kraften av apelsin är att bära eller hålla i ditt hus apelsin ädelstenar, som orange safir, korund, mexikanska brand opal, granat, och orange kalcedon.

6. Äta orange frukter och grönsaker (morötter, apelsin paprika, pumpor, apelsiner, mandariner, persimon, etc) kommer också i hög grad fylla din energi nivåer och öka ditt självförtroende och glädje.

Tja, inte är orange bara en bra färg? Om du har några "orange upplevelser", låt mig veta om dem i kommentarsfältet nedan!

Aktuella artiklar