Färgterapi - kraften i blått

Är du inspirerad av allt som är blått? Är du bär sistone blå kläder, väskor, skor, nagellack och funderar på att köpa blåa lakan? Då är detta definitivt en artikel som du bör läsa.

Färgterapi - kraften i blått

När jag tänker på blått, påminner det mig om breda skies, öppna hav och djupblå nätter - det är en färg som ger djupgående lugnande effekter på min kropp, själ och ande. Men var och en av oss påverkas av denna färg på ett annat sätt. Ta lite tid att utforska kraften i blått och lära sig att använda det för din egen personliga, känslomässiga och andliga behov. Tro mig, om du använder denna färg på din vardag på ett korrekt sätt, kommer du att ha stor nytta av det!

Bara några grundläggande fakta om färgen blå

Ett. Blått är relaterad till halsen chakra, som styr halsen, övre lungor och andningsvägar, medan dess endokrina körtel är sköldkörteln.

2. Den blå färgen och halsen chakra är relaterade till viljestyrka, kommunikation och personligt uttryck - med andra ord, vår förmåga att uttrycka våra behov, önskemål och tankar.

Tre. Några positiva aspekter av denna färg när dess vibrationer är balanserade (dvs när halschakraen är balanserad) är: lojalitet, taktfullhet, pålitlighet, lugn, tro, längtan och kreativa uttryck.

Dess negativa effekter (obalanserad halschakra eller grön färg) kan inkludera otrohet, distansering, isolering, opålitlighet, självrättfärdighet, kyla, och depression.

Kompletterande färg

Kompletterande färger är de som motsätter sig varandra på färghjulet. De ljusare och balanserar varandra.

Den kompletterande färgen blå är orange.

Fysiska sjukdomar som behandlats med blå

I sin bok "Den av ljus och färg", Dr Edwin Babbitt sägs att "blue ray är en av de största antiseptiska medel i världen."

Blått är kylning, lugnande och rogivande att kroppens system och det kan lindra många inflammatoriska sjukdomar.

Om du lider av något av följande problem, prova att använda mer blått i ditt dagliga liv och det kommer att ge dig stor lättnad:

  • Fever;
  • Andningsorganen problem - halsont, astma, etc;
  • Högt blodtryck;
  • Hud och inflammationer tuggummi;
  • Olika venösa förhållanden i kroppen;
  • Smärta;
  • Burns;
  • Blåmärken;
  • Barnsjukdomar;
  • Rheumatism;

Blå kan också hjälpa till att stoppa blödningen.

Psykologiska aspekter av blått

Iklädd blå är otroligt lugn och rogivande. Blå kan lugna over-excited nerverna, lindra ångest och fysisk stress, och slappna av musklerna. Om du har haft en känslomässig chock eller ett nervöst sammanbrott, eller du känner dig rädd eller frustrerad, är blå färgen för dig.

Blått är förknippade med tal och är en mycket användbar färg att bära när man talar offentligt, för det uppmuntrar enkelt flöde av kommunikation och yttrandefrihet. Det främjar diplomati och förhandling, och erbjuder pålitlighet, lugn och ro för att människor lyssnar på dig. Det ger trovärdighet och auktoritet till ert tal och hjälper dig utstrålar mildhet och vänlighet samtidigt försöker kommunicera något viktigt.

Använd inte eller bär blå i följande fall:

Ett. Om du känner dig ledsen, ensam eller deprimerad;
2. Om du är över-kritisk mot dig själv och andra;
Tre. Om du lider av dålig cirkulation - blått är en kall färg;
4. Om du har förkylningar, sammandragning av muskler, förlamning;

Användning och bära blå när:

1.Du måste lugna ner och slappna av;
2. När du inte kan sova;
Tre. När du har andningsorganen problem;
4. När du vill kommunicera viktiga saker;
Fem. När du vill ge intryck av auktoritet och lugn;
6. När du behöver få mer organiserad;

En överdos av blått

En överdos av blått, som är omgiven av för mycket blått, bär alltför många blå kläder, eller utsätts för blå strålar i mer än 10 minuter kan göra dig deprimerad, trött, kall, reserverad och ledsen.

För att undvika detta bör du balanserar alltid det med sin komplementfärg, orange.

Färgterapi och kraften i blått i din vardag

Ett. Att vara en lugnande och mentalt avslappnande färg är blå utmärkt för utrymmen avsedda för avkoppling och sova, men det bör inte användas i utrymmen skapas för fysisk aktivitet och lek.

2. Blått främjar god sömn och är en perfekt färg för pyjamas, lakan, gardiner och blå lökar natt.

Tre. Blått är en perfekt färg för hyper-aktiva barn som behöver lugna ner sig och koncentrera sig på sina läxor.

4. Om du behöver mer blått i ditt liv, kan du bära blå ädelstenar eller placera dem på olika platser runt ditt hus. Några av de bästa blå ädelstenar är: Azurite, blå Lace Agat, blå turkos, blå safir, blå topas, Celestite, covelite, lapis lazuli, kyanit och sodalit.

Fem. Studier har också visat att blått är en bra färg för att dämpa aptiten när man försöker gå ner i vikt! Och det är helt sant! Försök att placera en blå lampa i ditt kylskåp och absolut undvika rött ljus, vilket i stället är mycket stimulerande. Du kommer att se fantastiska resultat!

Snälla, dela med dig av dina tankar i kommentarsfältet nedan och låt oss veta hur du känner om denna underbara färg!

Aktuella artiklar