Färgterapi - kraften i rött

Rött läppstift, röda skor, röd klänning, röd kappa, och även rött hår kanske? Är du också fruktansvärt attraherad av denna färg? Tja, är röd färg eld, kärlek, passion, energi och sensualitet, och det är verkligen en färg som väcker andan och livar upp känslor. Men det är mer än just det!

Färgterapi - kraften i rött

Läs nedan för att lära mer om kraften i rött och ta reda på varför denna färg har sådana otroliga effekter på din kropp och själ. Och tro mig... du kommer att älska det ännu mer än tidigare!

"Röd är den ultimata botemedlet för sorg." - Bill Blass

"När du är osäker, bära röda." - Bill Blass

Bara några viktiga fakta om röda...

Ett. Röd är associerad med basen chakra ligger i den sakrala regionen, vid basen av ryggraden. Organ relaterade till detta chakra är njurar och urinblåsa, men höfter, ryggrad, och ben är också kopplade till det. Dess endokrin körtel är binjuren.

2. Rött är en stimulerande färg relaterat till vitalitet, mod, viljestyrka, självförtroende, självkännedom, styrka och sexualitet. Det är också förknippat med stabilitet, säkerhet och stärka livskraften.

Tre. Positiva aspekter av den röda färgen (dvs när den röda färgen eller basen chakra är balanserad) inkluderar: mod, styrka, pionjäranda, stark vilja, beslutsamhet, spontanitet, och djärvhet.

Negativa aspekter av den röda färgen (dvs när den röda färgen eller basen chakra är obalanserat) är: rädsla, ilska, själviskhet, våld, grymhet, resentfulness, envishet, konkurrenskraft och frustration.

Kompletterande färg

Den kompletterande färgen rött är turkos.

Fysiska sjukdomar som kan behandlas med rött

Rött stimulerar blodcirkulationen och det centrala nervsystemet, ökar energi, höjer kroppstemperaturen, och hetsar sinnesorgan och sensoriska funktioner nerv.

I själva verket, stimulerar denna fantastiska färg blodcirkulationen i svala extremiteter, och är mycket fördelaktigt för att öka lågt blodtryck, liksom för att behandla anemi och störningar relaterade till lukt, syn, hörsel, smak och känsel.

Rött är också bra för slem krämpor, trafikstockningar, förkylning, frossa, bronkit, lunginflammation, och fysisk svaghet.

Rött aktiverar levern, bygger hemoglobin, och förbättrar muskelsystemet. Det är också en aptit stimulerande.

Men framför allt, förstärker röda och ger fysisk energi.

Psykologiska aspekter på rött

Brinnande av åtrå? Bränna med rött?

Tja, är rött stimulerande, antidepressiva, och som vi redan har nämnt ovan, hetsar rött det centrala nervsystemet.

Det stimulerar intensiva känslor, såsom lidelse, sex, kärlek, lust, men också ilska, hat och hämnd.

Rött är bra för människor som saknar mod, motivation och initiativförmåga. Det främjar lycka och det är energigivande.

Användning och slitage rött när:

 • Du vill öka din sexuella lust.
 • När du behöver energi och aktivera dig själv.
 • När du vill stimulera aptiten.

Använd inte eller bär rött under följande villkor:

 • Hypertoni och högt blodtryck -
  rött ökar blodflödet;
 • Hjärtproblem;
 • Sömnproblem;
 • Fever;
 • Livlig och irriterad temperament;
 • Emotionell svaghet;
 • Emotionella störningar;
 • Frustration, nervositet, otålighet;
 • Inflammatoriska tillstånd;
 • Om du är av rödlätt hy;
 • Om du är under stress och ut ur synk med dig själv -
  röda kommer bara att förvärra situationen;
 • Om du inte vill väcka uppmärksamhet;

En överdos av rött

Överexponering för rött och överdriven användning av rött kan orsaka oönskade effekter. Det kan vara över-stimulerande och orsakar feber, irritabilitet, fientlighet, aggressivitet, och utmattning. Det kan överdrivet höja blodtrycket, orsaka känslomässiga toppar och främja ilska och våld.

Dessa negativa effekter kan balanseras och lindras med turkos, blått och grönt.

Färgterapi och kraften i rött i din vardag

Ett. Tja, vi vet alla att män är mer attraherade av kvinnor klädda i rött, och detta har bevisats genom psykologisk forskning. Rött är färgen på passion, så om du vill förföra din man, ha på sig den!

2. Rött är också mycket bra för trötthet, trötthet och slöhet, eftersom det är den färg som ökar energi genom att göra din kropp frisättningen mer adrenalin. Iklädd röda tillbehör eller kläder kommer därför hjälpa dig att lyfta upp din ande när du känner dig nere.

Tre. Röd kommer också bidra till att stärka din självkänsla.

4. Ett stänk av röd färg här och där i ditt hus kommer att stimulera dina känslor och få lite värme till ditt rum.

Red kan användas i någon form av aktivitet rum, men det rekommenderas inte för rastplatser. Men om du vill krydda ditt sexliv och väcka din kropp, kan du lägga till några röda objekt i ditt sovrum. De kommer att skapa mer intimitet och öka libido!

Ett. Röd färg är ett njutningsmedel. Om du känner dig trött eller lat, bör du äta några röda frukter och grönsaker för att öka din energi nivåer. Placering några färska röda blommor på olika platser i ditt hus kommer också att väcka din ande och stimulera hjärnaktivitet. I själva verket är rött en bra färg att i studior och kontor, men i små doser och alltid balanserat med turkos och blått.

2. Flegmatiska barn ska göra sina läxor under en rödfärgad lampa

Tre. Inslag av rött i ditt hem kommer också att du känner dig mer trygg och strömförande, och hjälpa dig att bättre koncentrera sig på något intellektuellt arbete.

4. Du kan också hjälpa dig med röda ädelstenar - de har utmärkt helande och energigivande egenskaper! Några av de bästa är: röd spinell, rubin, jordgubbe kvarts, röd granat, körsbär opal, och rubellit.

Fem. Och sist men inte minst, om ditt hus är inte tillräckligt varmt, kommer röd hjälpa dig att höja din kroppstemperatur och känner sig mer bekväm!

Är du bränner också med rött? Låt mig veta hur du känner om denna färg, och snälla, dela dina röda erfarenheter med oss ​​i kommentaren nedan. Jag vill gärna höra om dem!

Aktuella artiklar