Färgterapi - vad är det och hur fungerar det?

Känner du dig rosa, grönt eller blått idag? Eller kanske grönt? Hur många gånger har du känt bättre bära en viss färg i stället för en annan? Hur många gånger har en viss färg påverkas ditt humör, att du känner antingen bra eller helt ur slag?

Färgterapi och # 8211, vad är det och hur fungerar det?

Tja, alla färger orsaka olika känslomässiga, psykologiska och fysiska reaktioner och varje färg har olika läkande krafter. Detta kallas färgterapi och det bästa med det är att du kan öva det när som helst och var som helst ensam!

Nu, läs vidare för att upptäcka mer om färgterapi, och ta reda på exakt vad det är och hur det fungerar. Tro mig, hittar du det fantastiskt och otroligt effektivt precis som jag gjorde!

Vad är färgterapi?

Först av allt, är det inte en av de många nya tidens teorier som just har uppfunnits, men en av de äldsta behandlingar som någonsin används av människan.

Det är en av de mest effektiva metoderna holistisk healing, som använder färger för att påverka vårt humör, känslor, och ibland till och med hälsa. Detta kan uppnås antingen genom sessioner färgterapi utförs av professionella utövare, eller helt enkelt genom att lära sig att använda färger i din vardag.

Enligt principerna för färgterapi, har varje färg en viss vibrerande energi som stimulerar specifika energifält i kroppen. Med andra ord, påverkar färgterapi olika nervcentra och nätverk, som är ansvariga för olika känslor och förnimmelser.

För att uttrycka det i ännu enklare uttryckt, färgerna har den fantastiska förmågan att påverka vårt humör antingen positivt eller negativt. Och jag är säker på att ni alla kommer överens om att detta är helt sant! Även forskare som har studerat färger och ljus, inse att olika färger kan framkalla olika känslomässiga reaktioner hos människor.

Några ord om sessioner färgterapi

Färg terapisessioner utförs vanligen i ett mörkt rum, där en utbildad terapeut gäller ljus och färg till olika delar av mottagarens kropp eller att hela hans kropp. Terapeuten kan använda olika metoder och verktyg, inklusive färgade optiska diabilder, färg essenser på huden, färgterapi lampor, pulserande ljus och låg terapi nivå laser (LLLT). På detta sätt arbetar han för att förbättra den fysiska, emotionella, andliga eller psykiska välbefinnande.

Självhjälp färgterapi och användning av färger i hemmet

Förstå varför vissa färger påverkar dig positivt och andra negativt, liksom att veta varje färg specifika egenskaper, kan hjälpa dig att använda färger i ditt dagliga liv för att förbättra humöret, aktiverar energi, lugna nerverna, sova bättre, och även minska mat cravings och främja vikten förlust.

Det finns olika sätt att använda färger för terapeutiska ändamål och det finns olika sätt att införliva färgterapi i din vardag.

Till exempel:

 • Gult stärker nerverna och stimulerar sinnet;
 • Blue slappnar, främjar vilsam sömn och minskar aptiten;
 • Rött är stimulerande och energigivande;
 • Grönt är lugnande och lugnande;
 • Vitt är positivt för ande och själ;
 • Orange lyfter upp andan;
 • Violet minskar stress och spänningar, och är en naturlig aptitnedsättande;

Vår attraktion till specifika färger kan istället tyda på en viss energi obalans i vår kropp, och förklara varför vi känner på visst sätt. Varje färg förknippas med olika känslor och kroppsdelar, och varje färg har en mycket specifik vibration. Ibland vår kropp behöver just färgens vibration för att må bättre.

Använda färg som ett verktyg för att må bättre är därför ett mycket effektivt sätt att förbättra ditt totala välbefinnande. Nedan listas några av de sätt att tillämpa färgterapi till ditt dagliga liv.

 • Välja livsmedel för sina färger;
 • Iklädd vissa färgade kläder och smycken (bär fel färg kan få dig att känna hemskt!)
 • Filtrerad lampor som avger olika färgade ljus;
 • Färgterapi glasögon (du kan se världen genom vilken färg du vill!)
 • Färgterapi badoljor;
 • Sleeping ark i särskilda färger;
 • Möbler och vägg färger;
 • Inrednings färger (blå är avkopplande, medan vita renar sinnet och renar anden - utmärkta färger för sovrummet);

Dessa är bara några av de exempel på hur du kan använda färger. Följ våra kommande inlägg, och du kommer att lära dig mer om varje färg specifika egenskaper - vad är det bra för, varför du är attraherad av det, hur och varför det känns på ett visst sätt, och hur och var du ska använda den.

Användbara tips - solarized vatten

Solarized vatten är en underbar och otroligt enkelt sätt att använda färg på kroppen och uppnå fördelar från färgterapi.

I själva verket, när de sätts i en färgad flaska eller glasburk, och exponerades för solljus under flera timmar, blir vatten solariseras och absorberar en del vibrationsenergi av att viss färg. Den kan användas behandla olika problem, och du kan antingen dricka ett par skedar av detta vatten en dag, eller använda det direkt på huden. Prova det, det fungerar bra!

Om du inte har en färgad flaska, kan du linda även några färgade cellofan runt varje glasbehållare.

Några fler positiva effekter av färgterapi

Ett. Färger kan också bidra till att uppmuntra våra kroppens egen läkningsprocess!

2. Färgterapi används som en kompletterande behandling för många sjukdomar och sjukdomar, inklusive astma, matsmältningsproblem, reumatism, cirkulation, feber, och många andra.

Tre. Färgterapi har inga kontraindikationer och kan tryggt användas på spädbarn, barn, äldre människor, samt om människor som lider av allvarliga sjukdomar eller patienter återhämtar sig från post-kirurgiskt trauma.

Om du är en färg älskare, vänligen dela dina erfarenheter och tips i kommentarerna nedan. Jag vill gärna höra om dina favoritfärger och hur de påverkar dig!

Aktuella artiklar