Fördelarna med att sätta te i din kost

Inte så stor av en te drickare? Läs varför te är mer än bara en drink efter maten som går längs med kakor eller scones. Vi listar de många hälsofördelar av att dricka te, samt några läckra infunderas te recept för att förändra ditt sätt att njuta av det.

Fördelarna med att sätta te i din kost

En av de äldsta och mest älskade drycker, är te världens näst populäraste drycken direkt efter vatten. Sett som både lyxigt och viktigt för tusentals år, behåller den en bestående popularitet bland massorna idag.

Det är mer eftertraktade än kaffe på flera ställen, med svart te är den mest föredragna typen med stor marginal. Dock är te inte bara en lugnande varm dryck längre, studier tyder på att dricka te på regelbunden basis har flera hälsofördelar i det långa loppet.

I en värld där hålla pigga och friska är ett måste, te har visat sig vara både en läcker och näringsrik nödvändighet för din diet. Kommer i en mängd olika smaker och smaker, är det vettigt te kan ses som en mycket mångsidig ingrediens för matlagning, och därmed en stapelvara för varje hem.

Det är alla i tebladen

När det först upptäcktes i Kina, var det tänkt att vara strikt ett läkemedel dryck. Nya studier som utförts av forskare visar att det kan finnas någon sanning i detta gammaldags idé. Ett särskilt tyder på att te inte bara kan vara till nytta i fukt, men det kan också vara ett bättre val som en daglig dryck.

Ledda av Dr Carrie Ruxton av Kings College London, denna lag av forskare funnit att dricka ca 3 koppar te per diem skulle vara en överlägsen vana än dricksvatten. Enligt Dr Ruxton, helt enkelt "dricka... vatten är i huvudsak [bara] ersätter vätska. Te ersätter vätskor och innehåller antioxidanter så det har fått två saker som talar för den. "

Dr Ruxton och hennes team är inte ensam i dessa upptäckter. Under åren har vetenskapen funnit flera fördelar som är förknippade med att dricka te på en regelbunden basis. Polyfenol antioxidanter, en av te huvudingredienser, tros hjälpa mot hjärtsjukdomar och vissa cancerformer. Dessa antioxidanter hjälper förhindra cellskador och kan drastiskt minska risken för en hjärtinfarkt.

Den typ av te du dricker kan också ha mer specifika hälsofördelar. Alla typer av teer har olika fördelar för dem. Till exempel forskare har från University College of London funnit att dricka 4 koppar om dagen av svart te resultat till lägre nivåer av stresshormonet kortisol. Under tiden, grönt te har visat sig vara till hjälp för att skydda levern från giftiga ämnen som alkohol. Män i synnerhet har visat sig vara mindre benägna att ha problem med levern från att konsumera mer än 10 koppar om dagen enligt populationsbaserade kliniska studier. Grönt te har också visat att eventuellt hjälpa i viktminskning för att öka ämnesomsättningen. Detta beror på att det innehåller katekiner, som tros hjälpa till att bränna fett.

Teer av alla slag har visat sig förbättra dig allmänna välbefinnandet, så det följer att även det i din dagliga kost skulle vara bra för dig i det långa loppet.

Kvalitetskontroll

När det gäller att dricka te, är hemlagad bäst. Enligt professor Shiming Li, "konsumenterna förstår mycket väl begreppet de hälsofördelar dricka te eller konsumera andra produkter te," men de noterar, "det finns ett stort gap mellan den uppfattningen att te konsumtion är frisk och den faktiska mängden hälsosamma näringsämnen... hittat i flaska tedrycker. Vår analys av tedrycker fann att polyfenolhalten är extremt låg. "

Detta beror helt enkelt köpa någon form av te inte kommer att göra, som kommersiellt buteljerat te innehåller upp till 20 gånger mindre polyfenoler än sina hembryggda motsvarigheter. Konsumenterna bör vara försiktiga med dessa kommersiella alternativ, eftersom de också innehåller stora mängder socker. Så om du försöker gå ner i vikt och få friska samt, hålla sig till att göra din egen sats av te.

Investera i hembryggt te är inte bara välgörande för genomsnittliga tedrickare. En personlig lager av vissa lösblad te eller färdigförpackade tepåsar kan också användas för läckra rätter och läckra desserter. Detta är särskilt idealiskt för dem som inte riktigt njuta av en rykande varm kopp att smutta på. Tror du mig inte? Dessa följande recept är perfekt för de icke-troende för att prova och se vad vi menar.

Med massor av positiva hälsoeffekter förknippade med att dricka te, och har visat sig vara användbar i att vara en välsmakande ingrediens i både salt och sött, kommer du att undra varför du inte har använt det mer i första hand. Garanterat.

Svart te shish kebab

Detta recept är för 4 portioner, och har en förberedelsetid på 30 minuter. Du kommer att behöva ca 4 tepåsar eller ca 6 gram av svart te, 1 kopp kokande vatten, 1 Ib nötkött skuren i kebab bitar, (kyckling eller lamm kan också användas för detta), 1 röd eller gul paprika, 1 grön paprika, 1 mellanstor rödlök, ½ till 1 kilo champinjoner (beroende på dina önskemål), 1 citron som har Juiced, 2 msk honung, 1 vitlöksklyfta (hackad), salt och peppar, och 4 shish kebab av bambu spett.

Först, ta bort vatten från grytan och branta i tepåsar eller tealeaves i vatten i 5 minuter. Kläm och ta bort tepåsar, rör sedan i citronsaft, honung, vitlök, salt och peppar. Häll denna blandning över köttet och marinera i en timme. Medan detta marinering, hacka grönsaker upp i bitar ungefär ca 25 mm x 50 mm i storlek. Halvera svampen också. När köttet och grönsaker är klara, montera dem på spetten genom att växla ingredienserna. Du kan grilla dem på en grill, eller koka dem i en ugn. Var noga med att vända spetten ständigt och ofta borsta resterande marinad på kebab.

Nutty jasminris

Detta recept går utmärkt med de svarta te shih kebab. Ungefär som den förra, gör detta för 4 portioner, och har en förberedelsetid på 25 minuter. Du behöver 3 tepåsar eller cirka 4,5 gram jasminte, 3 dl kokande vatten och annan ¼ kopp vatten vid rumstemperatur, 1 ½ tsk vegetabilisk olja, ½ tsk salt, 2 koppar okokt basmatiris, 1 tsk krossad saffran, ¼ kopp cashewnötter, ¼ kopp pinjenötter, 2 msk hackad persilja, 1 msk timjan, 1 msk smör och yoghurt för servering (detta är valfritt).

Brant den te i kokande vatten i 5 minuter. Efteråt, pressa och ta bort tepåsar från bryggt te. Rör i 1 tsk olja, salt och ris. Rör ihop allt, täcker blandningen och koka riset i cirka 10 minuter. I en annan behållare, brant saffran i? Kopp av vatten som är vid rumstemperatur under ca 5 minuter.

Häll denna blandning över riset, rör om en gång, och koka det i ytterligare 5 minuter eller tills kornen är mjuka och mjuka hela. Medan du väntar på detta, stek nötterna i en stekpanna med resten av oljan tills de är gyllene i färgen och vara säker på att inte bränna dem. Sätt ris på plattan och blanda nötter, hackad persilja, timjan och smör i riset. Servera med yoghurt, om så önskas.

Chai-kryddad tiramisu

Detta recept är för 8 portioner, och har en beredning tid av minst tre timmar. Om du gör detta för en middag, sitt bästa för att göra det dagen innan så du kan kyla den för senare bruk. Det bör hålla i ca 2 veckor i kylen.

Dessutom bör behållaren du använder passar tätt omkring 4 av dina ladyfingers sida vid sida. För att göra detta, behöver du 5 tepåsar eller cirka 7,5 gram chai te, ¾ kopp kokande vatten, 2 äggulor, 8 matskedar vitt socker, 1 msk vaniljextrakt 1 kopp mascarpone ost, 2 tsk kryddat Rom, 1 msk konjak, 2 tsk kanel, 1 msk osötat kakaopulver, 12 ladyfingers, smör eller vegetabiliska spray för smörjning, och ½ kopp bitterljuva choklad spån till garnering.

Först, ta bort vatten från grytan och branta te i vatten i 3 minuter. Ta bort tepåsar eller lämnar sedan lägga kryddad rom, cognac och ca 2 matskedar socker till te.

Nästa, fett behållaren på botten och sidorna för att förhindra tiramisu fastnar. Var noga med att endast använda ett tunt lager av antingen smör eller vegetabiliska spray, du behöver inte vill att din dessert att ha en tung smak av detta.

Försiktigt dip 4 ladyfingers in chai te blanda och fodrar bottnen av behållaren med en säregen och jämnt lager av de doppade ladyfingers. Vispa äggulorna, 2 msk socker och vaniljextrakt tills krämig. Vik här i mascarpone osten tills blandningen är slät.

Tillsätt 1/3 av den krämig ost blandning ovanpå ladyfingers skiktet. Se till att blandningen är slät och jämn på alla sidor. Blanda kanel, kakao, och de återstående 4 msk socker väl. Strö en tredjedel av blandningen jämnt på krämig ost skikt. Doppa ytterligare 4 stycken av de ladyfingers i chai te mix och placera jämnt på osten skiktet. Upprepa föregående steg för att skapa den skiktade dessert.

För pålägg, strö den bitterljuva choklad spån på toppen av kakan. Kylskåp i minst 3 timmar före servering, men helst lämna i kylen över natten.

Låt oss veta vad du tycker i kommentaren nedan.

Aktuella artiklar