Hur man kan förebygga och behandla de värsta huvudvärk naturligt

Du vaknade igen med en dov smärta i huvudet? Vem lider inte av smärtsamma huvudvärk kan inte förstå känslan av förtvivlan, ångest och även ilska som övervinner dig varje gång en ny huvudvärk börjar. Visst, alla har en svår huvudvärk då och då och det är ok att behandla dem med piller i dessa fall.

Hur man kan förebygga och behandla de värsta huvudvärk naturligt

Men, när du lider av kronisk huvudvärk, verkar ett liv utan smärtstillande nästan ofattbar, du håller leveranser hemma, i väskan, i en låda på jobbet. I tid, faller du in i en ond cirkel, å ena sidan att du inte kan göra smärtan försvinna utan piller, å andra frekventa användningen av analgetika framkallar nya huvudvärk (ett tillstånd som kallas en rebound huvudvärk)

Hur man behandlar fruktansvärda huvudvärk utan piller? Här är en riktlinje för att hjälpa dig att bekämpa din huvudvärk och minska användningen av narkotika till ett minimum.

Steg nr 1. Identifiera vilken typ av huvudvärk

De av er som har problem med huvudvärk är förmodligen bekanta med de vanligaste huvudvärk typer: migrän och spänningshuvudvärk. Fortfarande, bortsett från dessa två finns det andra förhållanden som orsakar huvudvärk du bör känna till.

Varför är detta viktigt? För att behandla dina speciella förutsättningar framgångsrikt, måste du identifiera vilken typ av huvudvärk du har. En person som lider av exempelvis migrän är benägna att drabbas av andra huvudvärk typer som spänning eller Hortons huvudvärk. Dessutom händer det ofta att personen kämpar med en kombination av två eller flera huvudvärk typer. Om du inte vet manifestationen av varje typ, rätt diagnos och behandling kan inte ställas in. Här är listan över de vanligaste typerna av huvudvärk:

Ett. Migrän

Kvinnor påverkas mer av denna typ av huvudvärk, troligen på grund av hormonella förändringar i kroppen går igenom. Den migränattack börjar oftast med en mild smärta i någon del av huvudet, illamående och känslighet för ljus och dofter. Inom 30-40 minuter (om ingen medicin tas) kan smärtan bli olidlig och en person kan även starta kräkningar. I värsta fall smärtan kan pågå i upp till 72 timmar.

2. Spänningshuvudvärk

De kännetecknas av en värk eller konstant tryck runt huvudet, vid tinningarna och på baksidan av huvudet. Även om de inte är så svårt att hantera som migrän, de är tråkiga och kan hindra dina dagliga aktiviteter.

Tre. Sinus huvudvärk

Bland människor som lider av akut av kronisk bihåleinflammation, huvudvärk är mycket vanliga och de brukar sluta efter den primära sjukdomen är botad. Sinus huvudvärk är erkänd av en mild till stark smärta i pannan, övre ben i näsan, under ögonen, du kan även känna att din övre tänderna värker. Smärtan blir värre när du sänker ditt huvud. Denna typ av huvudvärk börjar vanligtvis under natten, när du är i en liggande position och snuva är inte möjligt. Om du lider av kronisk bihåleinflammation, följ läkarens råd noga, använd saltlösning nässpray minst en gång om dagen (särskilt på kvällen) och hålla dig immunförsvaret starkt.

4. Huvudvärk i samband med allergier

Situationen med dessa typer av huvudvärk är liknande de med sinus huvudvärk. Få bort näsan och tar medicin mot allergisk rinit kan hjälpa. Du bör också kolla om du inte tål vissa livsmedel som mjölk, gluten, jordnötter, mat tillsatser etc, eftersom intolerans mot vissa livsmedel kan framkalla huvudvärk, magproblem och nästäppa.

Fem. Huvudvärk samband med blodtrycket

Förändringar i blodtryck, låg eller hög orsakar ofta huvudvärk, speciellt när atmosfären trycket är över eller under den optimala nivån. Du vet att värken beror på lågt tryck om det blir värre när du sänker huvudet och vice versa. Med en hel del vätska och salt mat hjälper om du lider av lågt blodtryck liggande att vila kan lindra smärtan om ditt blodtryck är högt. I varje fall bör du tala med din läkare innan du tar något läkemedel.

Steg nr 2. Att hitta avtryckaren

Livsstil, kan generiska komponenter, medicin (både receptbelagda och receptfria) framkalla en huvudvärk. Att kunna identifiera vad som orsakar din huvudvärk kan hjälpa en hel del i behandlingen. Försök att hålla en dagbok, skriva ner när huvudvärken inträffade, föregicks av en stressig situation eller mat, hur länge varade den etc. Den vanligaste huvudvärk triggers är:

  • Koffein - ett måttligt koffeinintag (1 till 2 koppar om dagen) kan faktiskt hjälpa till med en huvudvärk (koffein finns i många läkemedel mot det), men du bör ägna särskild uppmärksamhet åt dolda koffein i exempelvis mjuk-och energidrycker, choklad, etc. Om du dricker mycket kaffe och tänker skära ner på det, kan du förvänta dig en huvudvärk på grund av koffein tillbakadragande som vanligtvis slutar efter 2-3 veckor när kroppen vänjer sig mindre koffein doser.
  • Rött vin - ett glas om dagen sägs vara friska, men för en person utsatt för huvudvärk även en sådan liten mängd kan orsaka smärta. Rött vin och andra alkoholhaltiga drycker innehåller ett ämne som kallas tyramin som tros orsaka huvudvärk.
  • Ost - alla lagrade ostar innehåller tyramin så det är bäst att ta färskost istället.
  • Delikatesser - de innehåller tyramin och stora mängder livsmedelstillsatser. Om en smärta uppstår på båda sidorna av huvudet inom två timmar efter att ha bearbetad mat, undvika bearbetade produkter för en stund och se om det kommer att bli förändringar.
  • Dålig hållning - långa timmar framför en dator utan att uppmärksamma din hållning orsakar tryck i nacken som leder till huvudvärk. Få ergonomiska stolar och stretcha lite efter varje timme spenderas vid skrivbordet för att lossa muskelspänningar. En väl vald madrass och kudde kan hjälpa också.
  • Starka dofter-Parfymer, hemstädning produkter, blommor, doftljus etc. provocera ofta en migrän huvudvärk, om du inte kan undvika dem ventilera rum regelbundet.
  • Hormonella förändringar - PMS (även kallad PMT), menstruation, hormonella behandlingar och klimakteriet kan alla orsaka huvudvärk. Prata med er gynekolog för att se om detta orsakar din huvudvärk.

Steg nr 3. Behandlingarna

Ett. Ta tillräckligt med vätska

Den första och enklaste du kan göra är att ta tillräckligt med vatten. God vätskebalans hjälper till med alla typer av huvudvärk. Börja dagen med ett glas vatten, och alltid hålla en flaska med dig.

2. Ät regelbundet

Hoppa över måltider sänker nivån av socker i blodet och därmed framkallar huvudvärk. Ät regelbundet för att förhindra att detta händer.

Tre. Sluta röka

Även en passiv rökning kan framkalla svår huvudvärk, så föreställa sig hur det påverkar en passionerad rökare. Sluta röka helt eller åtminstone skära ner på cigaretter. Den avgörande fördelen är att ditt huvud kommer att få mer syre som kommer att förhindra huvudvärk.

4. Tillbringa tillräckligt med tid på frisk luft

Frisk luft kan göra underverk när man har huvudvärk. Gå till en park, promenad och andas långsamt för att lugna ner och lindra smärtan.

Fem. Börja göra måttliga övningar

Regelbunden motion kommer att förbättra kroppens cirkulation och ge mer syre till huvudet. Ändå vara försiktig och välja en mild aktivitet som inte kräver mycket styrka. Du kan också prova avslappningsövningar som meditation, Yoga Nidra, och biofeedback.

6. Besök en ortoped

Mycket ofta en huvudvärk orsakas av en ryggrad eller hals problem som inte kan ses på din vanliga läkarbesök. Det är därför du ska besöka en specialist, kommer han att veta om det finns något annat gömmer sig bakom huvudvärk.

7. Kontrollera din syn

Kanske du behöver bära glasögon eller ändra de du redan har. Problem med synen är inte alltid självklart, det ser ut som om allt är ok, men du vet att säkert efter en grundlig undersökning.

8. Prova akupunktur behandlingar

Akupunktur behandlingar prisas som det bästa sättet att bli av kronisk huvudvärk. Rådgör med en erfaren akupunktör för att se hur detta kan hjälpa dig.

9. Ta magnesium

Undersökningar har visat att ta upp till 400 mg magnesium om dagen kan förebygga och bota huvudvärk. Innan du använder det, titta här för mer information.

10. Oxygen behandlingar

Vissa studier har visat att inandning av ren syrgas kan lindra smärta. För att se hur syrgasbehandling fungerar och var du hittar de bästa läkarna följ denna länk.

Förebyggande är nyckeln när det gäller att behandla de värsta huvudvärk. När smärtan börjar du kan försöka fördröja ta piller i 30 minuter genom att ta ett glas vatten, andas långsamt, gå en promenad och vila om det är möjligt.

Följ dessa tips noga, hitta den behandling som passar dig bäst och ha tro. Snart kommer du att vara smärtfri.

Aktuella artiklar