Hur ser fräsch och utvilad efter en sömnlös natt

Ingen sömn? Inga problem. Här är några viktiga saker att komma ihåg det nästa gång du inte får din behövs shuteye.

Hur ser fräsch och utvilad efter en sömnlös natt

Vi har alla varit där. Oavsett vad orsaken, oavsett om du har festat tills gryningen eller ilsket efterbehandling papper pga den mycket nästa dag, alla nighters lämna oss känslan lite tärd och svag. Oftare än inte, du behövs för att prestera ditt bästa följande morgon. Även en snabb koffein fix kan hjälpa dig att hålla sig flytande, gör kaffe inget för att hjälpa dig att titta utvilad. Det är illa nog när du känner dig trött och dränerad, men det är värre när bevisen är skrivet i hela ditt ansikte.

Enligt en studie utförd av British Medical Journal, när människor inte får tillräckligt med sömn, ses de som mindre attraktiva och mindre hälsosamma av andra. Detta beror på att under vår driftstopp, utför huden några vitala funktioner i att hålla dig ser ditt bästa. Dessa inkluderar släppa toxiner via svettkörtlarna, reparation och regenerering av celler som producerar kollagen (vilket är vad som håller huden stram och smidig), frigöra melatonin (en antioxidant som bekämpar fina linjer och fläckar ålder), och minska mängden kortisol (den stresshormon som orsakar missfärgning och hudbristningar).

Men för vissa av oss, är en tidig kväll i inte så lätt att komma med. Vad gör du när ditt schema är lite fullmatade eller när sömnen inte bara komma så lätt som det borde?

Relax, vi har dig täckt. Vi har sammanställt en omfattande guide för dig att se till att du alltid ser din bästa även om du inte få så mycket vila.

Var förberedd. Öva förebyggande vård

Ett. Ha ett glas eller två

Alltid hålla hydrerad genom att dricka örtte, vatten och juice. När du känner dig uttorkad hela tiden, det ska visa så småningom på huden, och kan så småningom leda till torrhet, förlust av elasticitet och en ökning av rynkor. Undvik konsumerar en hel alkoholhaltiga och koffeinhaltiga drycker på en kontinuerlig basis. Alkohol är en depressiv och skadar din sömncykel, medan koffein förlänger 2: a fasen av din sömncykel, eller den tid som din hjärna omorganiserar och bearbetar dagen. När du dricker koffein sent på dagen, kommer det att hålla dig och hindra dig från att somna när det faktiskt dags för sängen.

Dessutom, dessa har en tendens för den uttorkning dig och din hud. För mycket av både får dina blodkärl vidgas och orsakar hudrodnad och svullnader på morgonen efter, enligt CNN / InStyle.

2. Du är vad du äter

Bortsett från att dricka massor av rätt vätskor, se till att ladda upp på färska grönsaker och frukter. När du äter hälsosamt, stannar du frisk. Färskhet är nyckeln. Så undviker premade fryst mat när du kan eftersom de är packade med konserveringsmedel och salter. Stekt mat är inte perfekt heller. Inte bara är de dåligt för dig i det långa loppet, men även de är också svårt att smälta.

Att äta en gång och rikligt för dagen resulterar i kroppen styra all din energi att smälta den mat du har ätit. Så hålla måltider små och lätta, men ofta. Inte bara kommer det hjälpa dig att känna alert, men det kommer också att bidra till att förhindra dig från att känna sig trög.

Kräsen innan läggdags? Varför inte ge dessa livsmedel en timme eller så innan du träffar säcken.

3. Rengör och återfuktar

Innan du går till sängs, se till att rensa bort allt smink, smuts och smuts från ansiktet. Använd produkter som innehåller hyaluronsyra eller sheasmör för att låsa in fukt på huden. Det är viktigt att låta huden vila och andas ordentligt.

4. Sluta röka

Inte bara är rökning dåligt för din hud övergripande utseende, (det påverkar kroppens nivå av hyaluronsyra för en), men nikotin kan faktiskt hålla dig vaken och i vissa doser hämmar insomnande helt.

5. Undvik artificiellt ljus när du närmar Bedtime

Enligt Dr Nakamori Suganuma av Osaka University, Japan, "" Internet-användning påverkas självupplevd otillräcklig sömn mer än TV-tittande... inte bara i yngre internetanvändare utan också i medelålders eller äldre Internetanvändare. "Han och hans team genomfört en studie som fann att nästan hälften av sina deltagare rapporterade bristen på sömn har en direkt korrelation med hjälp av elektroniska medier (något med en bakgrundsbelyst skärm, till exempel en dator eller TV) före sänggåendet.

6. Ta kosttillskott

Melatonin är ett mycket viktigt hormon för sömn, men när vi blir äldre, o ur kroppen naturligt producerar mindre av det. Var noga med att melatonin kosttillskott eller använda produkter som har den för att hjälpa huden att maximera sin reparation cykel under din driftstopp. Rådgör med din läkare först om rätt dos för dig.

7. Var förberedd

Vi har redan sagt vad är det väsentliga-måsten i din resa make-up kit, och flera av dessa kommer att komma till hands under din morgon efterrätt. Ögondroppar är en stor omedelbar lättnad för att bli av OTYDLIG, röda ögon. Ett mineralvatten sprej hjälper förgylla din hud. Fuktighetskräm och ögonkräm kommer att hålla din sälg och trött hud återfuktad och föryngrad. Glöm inte att sätta på lite solkräm för att skydda dig från skadliga strålar från solen

Kom ihåg: alltid se till att hålla en välsorterad make-up kit med dig hela tiden. Du vet aldrig när du behöver det!

Fräscha upp dig inifrån och ut

1. Arbeta inifrån

en. Bust a Move

Ja, flytta runt mer än du verkligen behöver verkar vara det sista du vill göra, men en kort skur av träning är vad du behöver för att ge din kropp att skaka av adrenalin och lite. Lite lätt cardio bestående av säga, är en 10-minuters joggingtur runt kvarteret precis vad du behöver för att hålla dig vaken. Om du lite ont om tid, så lite stretching följt av några jumping jacks borde göra susen.

Kom ihåg att inte överdriva. Du vill inte bränna ut lite energi som du har.

b.. Tänk Blue

Medan din jogging, titta upp och hålla ögonen på himlen. Av alla färger, blått frågar en ljusmätare i ögat som minskar produktionen melatonin.

c.. Spela dig favoritlåt

På kort sikt, varför inte spela dina nuvarande och favorit optimistiska låtar? Enligt den grundläggande och klinisk farmakologi, kommer detta leda till signalsubstanser att släppas som kommer att öka din vakenhet, fokus och den hastighet med vilken du bearbetar information.

d.. Hydrate och Caffeinate

Följ ditt kaffe (ett diuretikum, eller något som gör dig kissa mer) med lite vatten. Detta kommer att hjälpa dig att känna dig mer vaken. Kombinationen av att inte få tillräckligt med vila och för mycket kaffe kommer vanligtvis lämna dig uttorkad, och kan lägga till din känsla av trötthet, så återfuktande hjälper spola ut föroreningar i ditt system och kommer att minska svullnader i ansiktet.

2. Fejka det tills du gör det

en. Skrubba Down

Reenergize hela kroppen genom att skrubba ner hela kroppen för att friska upp huden. När du avslutar din dusch, gradvis ändra inställningarna svalna till att stimulera blodflödet. Applicera en rik och krämig återfuktande lotion hela att återfukta huden.

b.. Play It Hot and Cold

Ge dig själv en mini-ansiktsbehandling. Ta en ren tvättlapp, doppa den i en blandning av kall mjölk och isbitar, och efter att ha vridit ut den, plats på ditt ansikte i ca 5 minuter eller så. Om din hud är lite flammig, suga på lite is medan du väntar.

Ingen mjölk? Bara blöt och vrida ansiktet handduk i hett vatten och låt verka i 10 minuter. Sedan, grundligt plaska ansiktet med kallt vatten ca 15 gånger. Detta är en av de enklaste, billigaste och enklaste sätten att få din hud glödande.

c.. Minska svullnader

Har du påsar under ögonen? Du kan få kylning öga kuddar från alla apotek, men du kan också använda dig av saker du har i skafferiet också. Grönt te är packad med antioxidanter och koffein så blöt två väskor på kallt vatten och placera dem över ögonen i 5 minuter. Om du förutse en lång, sömnlös natt, blöta tepåsar i mjölk kvällen innan, eller frysa tunna skivor av gurka. Ingen gurka? Några rå potatis kommer att göra lika bra också.

Alltid ha en stash av din favorit ögonkräm i kylskåpet för tillfällen som dessa. Detta gör krämen mer lugnande och lindra dina svullna, trötta peepers. Kom ihåg att leta efter produkter som har vitaliserande växter i dem som kamomill, ros briar, eller gurka.

Är dina ögon röda, kliande, och bleary? Alltid hålla lite ögondroppar praktiskt för omedelbar lättnad.

Glöm inte resten av ditt ansikte! Sömnlösa nätter kan leda till uttorkning, så se till att du väljer den perfekta fuktighetskräm för att låsa fukt tillbaka in i huden. För människor som har fet hud, se till att använda något med salicylsyra för att hålla glansen borta. Om du har torr hud, använd en tyngre typ av grädde. För personer med blandade hudtyper, prova något som är vatten-baserad. Avsluta med lite solkräm för att skydda huden från skadliga strålar från solen.

d.. Håll din make-up Basic, Simple, och Clean

Din hud är slitna från natten innan, så det är bäst att låta det andas och återhämta så mycket som möjligt genom att ha ingen eller minimal make up. Om du måste bära en del, undvika tunga fundament och välja tonade fuktkräm istället för att jämna ut din hudton. När du ansöker concealer, gäller endast minimala mängder-en prick på det yttre, mellersta och inre hörnet av under ögonen området. Lägg inte för mycket och se till att blanda för att se till att det inte är alltför uppenbart. Att blanda, använd ringfingret och sopa concealer i en utåtriktad rörelse tills det är ens hela det önskade området. Efter, försiktigt klappa ner.

Om du känner att du fortfarande kan använda något för att piggna din look up, använd en teensy mängd highlighter puder. Noga med att inte lägga för mycket eller du kanske sluta se ut som en förvirrad tvättbjörn.

e. Öppna dina ögon

Efter att ha problem med att hålla ögonlocken öppna? Använd en ögonfransböjare för att omedelbart ge dem en mer alert och öppen blick. Applicera två lager mascara för att ge dem en extra glans och perky överklagande.

Om du vill lägga till lite färg till dem, undvika färger som gör att du ser mer Haggard. Något mörk eller mörk bör sparas till en annan gång (detta gäller även ditt läppstift du jour). Mjuka koppar eller karameller ser bra ut på någon ögonfärg, medan de gröna och lila nyanser bara göra dina ögon ser rödare. Med hjälp av en naken eller vit liner, applicera en tunn linje på din nedre ögonlock och prick inre hörnen samt att verkligen öppna upp dem.

f.. Liva upp

Om du är för trött för att tillämpa något smink alls, men du inte vill se ut som de levande döda heller, tillsätt lite liv till äpplen av dina kinder genom att tillämpa några bronzer sedan några persika-tonad rouge. Detta kommer också att lysa upp din hudton. Den bronzer ger ett extra lager av definition till din pösiga, trött leende. Att sätta lite bronzer under din käklinjen hjälper också.

En ljus, matt läppstift är din bästa vän under orostider. Det tar fokus från dina trötta peepers. Ett livligt rött eller någon intensiv nyans av korall borde göra susen.

g.. Bad Hair Day Blues?

Försenade och ingen tid att tvätta bort dina flottiga lås? Använd lite torr schampo för att hålla oljan borta. Efteråt, spränga dina rötter med en snabb torr. Eller ännu enklare, välja en slicked-back, ren och enkel bulle eller hästsvans.

h.. klä att imponera

När du kör låg på energi, vad du bär hjälper dig piggna ditt humör. Bära något ljus för att liva upp din själ. Men inte alla färger är dina vänner. Blått, grönt, rosa och lila bör användas för en annan dag. Tänk levande nyanser som neon nyanser och något rött, gult eller orange.

Nyckeln till att se din bästa utan vila är att se till att din outfit är snyggt och prydligt. Om du ser rufsig eller rörigt, inte bara det ser ointressant, men också att det är en död giveaway att du inte fick mycket shuteye. Satsa på något klassiskt, strukturerad och enkel. Allt skräddarsytt eller well-fitted kommer bidra till att ge en illusion av att du har allt under kontroll.

Om allt annat misslyckas...

Fortfarande känner dig trött och långsam, och är ditt arbete påverkas av det? Oroa dig inte. Enligt tidskriften Current riktningar inom psykologisk vetenskap, beror detta under sömnen, är din hjärna inte bara konkretisera minnen från den dagen, men det är också upptagen arrangera och organisera dem. Det är därför du kan tänka bättre och har olika perspektiv på saker efter en god natts sömn.

Om du har problem att hänga med resten av dagen, och du är verkligen sugen på lite stänga ögat att återuppliva dina sinnen, är en koffein-nap kombinationen mycket effektiv. Helt enkelt ta lite kaffe som är följt med lite vatten, sedan ta en kort tupplur. Enligt Jim Horne, chef för Sleep Research Centre vid Loughborough University, gör detta den perfekta kombinationen som koffein tar ca 20 minuter att sparka i. Så när du kombinerar detta med en tupplur, du vaknar upp och känner sig piggare och utvilad. Se bara till att du inte sover längre än detta som du sedan flytta in i djup sömn territorium, och vakna upp ur detta tillstånd kommer att lämna dig i en sämre situation än du var innan.

Aktuella artiklar