The Master Cleanse - är det för dig?

Kan befälhavaren rengöra vara biljetten till sanna och slutliga viktminskning? Fortsätt att läsa för att ta reda på!

The Master Cleanse - är det för dig?

Med den ökande berömmelse av The Master Cleanse (Hollywoods kändisar kolon rengöra val för tillfället), en hel del kvinnor undrar om de bör överväga att rensa ut sina egna tarmar. De rusar till affären och fylla sina vagnar med citroner, lönnsirap och cayennepeppar (de tre ingredienserna i rena) i hopp om att de också kan finna lycka i detta hopkok.

Frågan blir: Är Master Cleanse verkligen biljetten till sanna och slutliga viktminskning? Är det något du bör tänka på? Kommer det att ta hand om allt som fattas dig och din kropp, liksom många av sina användare förkunnar?

Låt oss ta en titt på det och se.

Vad är det

Beyonce (via themastercleanse.org)

The Master Cleanse, även kallad "Lemonade Diet", är bjudet av kända kändisar som Gwyneth Paltrow och Beyonce. De har också ett citat från Dr Wayne Dyer på deras hemsida skryter om dess positiva effekter. Så, vad är det?

Det är i huvudsak en 10-dagars juice snabbt som, enligt deras hemsida, "ger en hälsosam mängd kalorier och näringsämnen speciellt anpassade för viktminskning och rengöring, medan vila matsmältningssystemet och låta kroppen läka naturligt." Det handlar om att blanda en blandning av två matskedar juice pressas färska från en citron, två matskedar lönnsirap och en tiondel en tesked cayennepeppar pulver med 8 dl rent vatten och dricka 6-12 glas här hela dagen.

De vill också att du ska ta en laxerande te innan sängen och börja den första eller andra dagen med en "Salt Water Flush". Detta är ännu en blandning av två teskedar av icke-iodized havssalt och en liter varmt vatten som är utformad för att få dig att gå på toaletten 3-7 gånger. (Men, varnar de att det är svårt att komma ner så du kanske vill drick det så att du inte kasta den tillbaka upp.)

Du kan antingen göra sin 3-dagars "Ease-In" som tillåter dig att långsamt eliminera livsmedel från din diet, eller så kan du bara hoppa rätt in och börja rengöra. De har också en 3-dagars "Ease-Out" alternativ samt för att få din kropp används för att konsumera riktig mat igen.

Fortfarande intresserad av processen och tycker att det kan vara för dig? Först, du kommer att vilja veta vad vissa hälsoexperter tror så att du kan fatta ett välgrundat, intelligent beslut.

Från hälsoexperter

Även Master Cleanse har nyligen kommit ut i offentligheten, har detta rengöra funnits i mer än 50 år. Så, har en hel del yrkesverksamma inom området haft gott om tid att väga in (no pun intended) om vad de tycker om att följa denna snabba.

[Läs: Beyoncé lemonade diet ]

Betrodda webbplatser som WebMD varnar det kallar det "farligt för din hälsa". De fortsätter med att säga att, "Dietister påpeka att Master Cleanse Diet plan saknas i alla viktiga näringsämnen:. Kalorier, vitaminer, mineraler, protein, kolhydrater, fibrer och fett"

De erkänner att du ska gå ner i vikt när du följer planen, men bara för att ditt kaloriintag är så låg - cirka 650 kalorier per dag. Dessutom, när du rengöra din kolon på detta sätt, du bli av med de goda bakterierna som faktiskt är bra för din kropp, rätt tillsammans med den dåliga, vilket inte är en önskvärd konsekvens.

Oss Nyheter hälsa instämmer. De hävdar att "Om du är frisk, försöker Master Cleanse gång förmodligen kommer inte skada dig." Dock varnar de också du kan ställa dig själv för framtida hälsoproblem, såsom vitamin-och mineralbrist, nedsatt immunförsvar och potentiellt ens hjärta och komplikationer njure.

[Läs: Kan din kost leda till att du går upp i vikt? ]

Okej, så en hel del proffs är inte riktiga förespråkare av The Master Cleanse, men vad gör de som har provat det tror? Vilka är de resultat de fick och de är för eller emot den?

Från dem som har provat det

Jeffrey Steingarten (via gastronomiska-wasteland.blogspot.com)

I ett inlägg publiceras på Vogue hemsida, skriver Jeffrey Steingarten en underhållande berättelse om sina erfarenheter med denna berömda diet och rengöra. Han är ganska frankt om det faktum att det hade sina positiva och negativa.

På den ljusa sidan, var hans hud klarare än någonsin (även orsakar en röd fläck som han hade haft under ganska lång tid att försvinna), han hade stor känsla för smak och lukt, och han nu kräver mindre salt i sina måltider. Men, inkluderat några av de negativa återfå mest alla av vikt förlorade han (efter bara tre dagar), huvudvärk, koncentrationssvårigheter och problem att fungera i allmänhet.

Men, han påpekar att hans hustru fortfarande gjorde det och upplever bra resultat. Dessutom erkände han att han kanske lurade då och då som kan ha haft viss inverkan på hans totala framgången (eller brist därav).

[Läs: 10 dieter som fungerar snabbt ]

Andra människor rapporterar blandade resultat också. Många av dem hänvisar till den ökade energi som de känner, men de flesta säger att det är bara början. Efter bara ett par dagar utan mat de kände sig svag och slö. (Tydligen kan också orsaka tungan att vända vitt som det verkar vara en vanlig biverkning.)

Naturligtvis förlorade dem som stannade på renar som regisserat en anständig mängd vikt. Men, rapporterade en massa människor få allt rätt igen. De uttryckte sin frustration på varaktiga tio dagars dricka juice bara att behöva gå tillbaka till ruta ett. Några av dem fick även tillbaka mer än de förlorade.

Det fanns också magbesvär att många av dem upplevt på grund av de kontinuerliga badrum raster. Det gjorde dem känns lättare, men det har också gjort dem irriterad och lynnig.

Att sätta det helt och hållet

Det finns några positiva attribut till Master Cleanse och en hel del negativ. De flesta recensenter rapporterade båda, även om det fortfarande finns vissa förespråkare som svär att det var allt bra.

Om du fortfarande funderar på det, är det alltid bra att få din läkares godkännande först bara se till att du inte kommer att orsaka mer skada än nytta. Och, lyssna på din kropp. Om du prova det och något inte känns rätt, kanske du borde tänka om.

Så, där har ni det. Det är nu upp till dig som valet är ditt.

[Läs: Är din diet plan kassaskåp ]

Aktuella artiklar