Top 7 naturliga smärtstillande medel

Konsumtionen av över disk smärtstillande såsom paracetamol, paracetamol, ibuprofen, Ketoprofen och liknande, kan orsaka många hälsoproblem, och kan också leda till smärtstillande missbruk.

Top 7 naturliga smärtstillande medel

Lyckligtvis har naturen oss med en mängd kraftfulla örter som skryta exceptionella smärtstillande egenskaper, som inte orsakar några farliga biverkningar. Nedan är en lista över topp 7 naturliga smärtstillande medel.

Ett. Vit willow bark (salix alba)

Tårpilen bark innehåller salicylsyra, som är den huvudsakliga aktiva ingrediensen i aspirin. Av denna anledning är det ofta kallad växtbaserade aspirin.

Salicin (salicylsyra) har förmågan att lindra smärta genom att blockera produktionen av smärta-producerande prostaglandiner.

Vit pil bark är därför mycket effektiv för att ge lindring till både akut och kronisk smärta, inklusive huvudvärk, tandvärk, ryggvärk, artrit och liknande. Det är också mycket bra för att minska inflammationer och feber.

2. Djävulsklo (harpogophytum procumbens)

Native till Sydafrika, är djävulens klo annat välkänt naturliga smärtstillande medel. Dess aktiva ingredienser, så kallade iridoid glykosider, har starka smärtstillande och anti-inflammatoriska effekter, användbara vid behandling av ryggont och artrit.

Dock bör personer med magsår konsumerar inte djävulens klor eftersom det stimulerar produktionen av magsyra.

Tre. Arnica (Arnica montana)

Arnica, även känd som Leopard bane, är hemma i de alpina regionerna i västra och centrala Europa, och dess farmaceutiska och medicinska användningen går tillbaka till 15-talet. Den innehåller föreningar som kallas seskiterpenlaktoner, som har förmåga att minska inflammation och stärka immunförsvaret.

Arnica är ett utmärkt botemedel mot värk, och det har en stor förmåga att lindra smärta i samband med mjuk vävnad, ben-och ledskador, som t.ex. brutna ben, blåmärken, stukningar, sträckningar och postoperativ läkning. Det fungerar som ibuprofen och det är en stor första hjälpen i alla de ovan nämnda fallen.

Arnica kan också minska låg rygg och reumatisk värk och hjälp behandlar sjukdomar såsom muskler, senor och ligament smärta.

4. Boswellia (Boswellia serrata)

Även känd som indisk rökelse, är Boswellia ett mycket effektivt rättsmedel vid behandling av både kroniska och mindre smärtor.

Denna exceptionella naturliga smärtstillande medel innehåller ämnen som kallas boswellic syror, som har stora anti-inflammatoriska egenskaper. De har kapacitet att minska produktionen av inflammatoriska kemikalier i kroppen, som ansvarar för många kroniska sjukdomar såsom osteoartrit, reumatoid artrit, lupus och liknande.

Boswellia kan också minska smärta och svullnad i lederna.

Fem. Gurkmeja (Curcuma longa)

Gurkmeja, ofta kallas livets krydda, är ett kraftfullt smärtstillande medel som hjälper våra kroppar bekämpa inflammation.

Gurkmeja aktiva substansen kallas curcumin, och det är en kemikalie som har kapacitet att minska produktionen och aktiviteten av smärta-producerande prostaglandiner.

Gurkmeja är därför mycket effektiva för att lindra kronisk smärta i samband med inflammatoriska artrit sjukdomar.

6. Mattram (Tanacetum parthenium)

Mattram är en utmärkt naturlig smärtstillande medel, mycket användbart vid behandling av huvudvärk och migrän.

Mattram innehåller föreningar som kallas seskiterpenlaktoner, vilket bidrar till att förhindra blodet från att levra, samtidigt bromsa och hämma frisättningen av prostaglandiner och histaminer, ansvarig för inflammation och smärta.

Mattram vidgar blodkärl, hindrar dem från bromsande (förträngning), och ökar blodflödet till hjärnan. Förträngda kärl är i själva verket, en primär orsak till migrän.

7. Kryddnejlika (Syzygium aromaticum)

Kryddnejlika är den vanligaste naturliga botemedel mot tandvärk. De innehåller eugenol, en kemikalie som har smärtstillande, bedövningsmedel, antibakteriella och anti-inflammatoriska egenskaper, nytta för lindring inflammation och dödar bakterier som orsakar tandvärk. Det är också mycket effektiva i mindre mun irritation och skador tuggummi.

Har ni några andra effektiva naturliga smärtstillande medel för att föreslå? Vänligen, dela dem med oss ​​i kommentarsfältet nedan!

Aktuella artiklar