Valerianarot biverkningar

Valerianarot har använts i århundraden för sina välgörande sedativa egenskaper, samt att behandla många andra hälsoproblem. Men precis som alla annan naturläkemedel eller kemisk medicin, har det några biverkningar och kan kräva försiktighet och noggrann användning i specifika situationer. Låt oss ta en titt på de viktigaste valeriana effekter rotsida.

Valerianarot biverkningar

Hög dosering och utvidgad användning av valerianarot

Såvitt höga och stora doser är berörda, är valerianarot inte annorlunda än någon annan fysisk eller kemisk lösning, vilket innebär att, om de används i stora mängder, kan det ge oönskade effekter.

När du köper valerianarot av någon form, bör du alltid läsa och följ noga instruktionerna skrivet på lådan. Det är lämpligt att du konsultera en läkare om exakt och rätt dosering som bör baseras på ditt fysiska eller medicinska tillstånd.

Även om det är ett helt naturligt botemedel, kan några höga dosen Valerianarot biverkningar förekommer alltid. Stora mängder av valeriana kan orsaka illamående, huvudvärk, sänkt medvetandegrad, yrsel, dimsyn eller hjärtklappning. Extremt höga doser kan även leda till lever förgiftning eller funktionsstörningar i nervsystemet.

Det rekommenderas att sluta använda om ovan nämnda symptom, samt att rådgöra med din läkare för ytterligare dosering, och använda. Men dessa biverkningar vanligtvis inträffar bara om valeriana rot tas i stora mängder eller när en person är allergisk mot det.

Längre användning av valerianarot kan också orsaka några oönskade effekter, såsom ont i magen eller depression, apati och en känsla av psykisk slöhet.

Vem bör inte ta valerianarot

  • Valerianarot bör inte tas av ammande mödrar och havande kvinnor om inte rekommenderas av en läkare.
  • Det bör aldrig vara tillsammans med droger eller alkohol.
  • Människor som lider av en leversjukdom bör inte ta detta ört.
  • Spädbarn och småbarn bör inte konsumera valeriana rot.
  • Valerianarot ska aldrig kombineras med läkemedel som påverkar det centrala nervsystemet, till exempel benzodiazepiner, barbiturater, eller antidepressiva medel. Det också inte bör konsumeras tillsammans med narkos.
  • Utöver de ovan nämnda läkemedel kan Valerian root också interagera med andra kemiska ämnen som du för närvarande tar och orsaka negativa reaktioner. Rådgör alltid med din läkare om du tar några receptbelagda mediciner.

Eventuella valerianarot biverkningar som orsakas av normala doser

Valerianarot biverkningar är mycket sällsynta eller ganska milt om de inträffar. Det kan orsaka några biverkningar eller har någon läkande effekt överhuvudtaget. Men om de tas rekommenderad dosering är valerianarot anses vara säkert i flertalet fall.

Hos vissa personer kan det orsaka symtom såsom yrsel, huvudvärk eller magbesvär.

Vissa människor har också rapporterat upplever mardrömmar och starkare huvudvärk. Det är oftast på grund av särskilda problem matsmältningssystemet, som vissa människor inte kan smälta valeriana ordentligt. Detta kan resultera i ångest, rastlöshet och även mardrömmar. Dessa ärenden är dock mycket sällsynta.

Är det viktigt att vara mycket försiktiga och noggrann, några timmar efter att ha tagit valerianarot. Det rekommenderas inte bilkörning eller använder någon tunga maskiner efter ta det.

Har ni några erfarenheter om detta ämne och har valerianarot orsakat dig några obehagliga biverkningar? Om ja, dela i kommentarerna.

Aktuella artiklar