4 måste veta tips för rättvis hy

På grund av ålder, sol, olika hudsjukdomar och många andra omvärldsfaktorer, kan vår hud förlorar sin porslin, rosig och peachy hy har. Men det innebär absolut inte att dess ljus och klar ton aldrig kan återställas eller uppnås om förlorad! Bara ta en titt nedan och se vad du säkert behöver för att upptäcka 4 måste-veta tips för att få ljus hy!

4 måste veta tips för rättvis hy

Ett. Papaya

Papaya har många hälsofördelar och det har använts i århundraden för att hjälpa kvinnor förgylla sin hud. Det har förmågan att lätta hudens struktur, liksom för att minska åldersfläckar och återställa en naturlig lyster.

Den innehåller vitamin A, C och E samt betakaroten, som är kraftfulla antioxidanter och regeneratorerna cell som hjälper huden förblir mjuk och plats gratis.

Dess viktigaste ingrediens, dock är papain, ett enzym som främjar hudens cellförnyelse och ljusare hudton. Papain är också en bra exfoliering som hjälper huden blivit tydligt och rent.

  • Skär en papaya i hälften och ösa ut några massan med en sked. Gnid hela ditt ansikte varje kväll.

2. Citron

Citroner har använts i hundratals år över hela världen som hud blondering. De har naturliga ljusnande egenskaper som hjälper blekna mörka märken, fräknar och åldersfläckar och är säker att använda på nästan alla hudtyper.

Citron innehåller vitaminerna C, A och P och citronsyra, även känd som alfahydroxisyra, vilket är dess huvudsakliga blekning ingrediens. Citronsyra har makt att exfoliera det yttersta lagret av huden och ta bort hyperpigmenterad fläckar. Det gör man genom att ta bort döda hudceller, samtidigt främja tillväxten av nya.

Den används ofta i många hem behandlingar, för det ger också en fin lyster till huden.

  • Skär en citron på längden i fyra delar och gnugga den försiktigt i ansiktet eller häll lite färskpressad citronsaft på en bomullstuss och torka försiktigt huden med den. Om din hud känns stram och kliande efter applicering citron, använd en fuktkräm. Gör det en gång eller två gånger om dagen.

Tre. Yoghurt

Yoghurt är ett mycket fördelaktigt naturlig produkt som kan användas i många hud behandlingar. Den innehåller zink, kalcium, vitamin A, B, D, proteiner och mjölksyra som har närande och peeling egenskaper.

Den mjölksyra som finns i yoghurt är en naturlig alfahydroxisyra som betydligt ljusare hud och jämnar ut hudtonen. Det är en mild peeling som inte irriterar huden, men fint avlägsnar yttre skikt av hudens struktur, samtidigt minimera mörka fläckar och ljusare övergripande hy.

Den har också en välgörande och balanserande effekt på hudens pH-nivåer.

Yoghurt inte bara ljusare och ger näring åt huden, men innehåller också massor av goda bakterier som kan befria vår hud från skadliga mikroorganismer som orsakar akne, fläckar och andra hudbesvär.

  • Blöt en bomullstuss med färsk, vanlig yoghurt berikad med levande kulturer och torka över ansiktet. Applicera varje gång det börjar torka och göra det i 30 minuter varje dag.

4. Undvik stark sol

Undvik direkt och lång exponering för solljus. Det kommer att leda till för tidigt åldrande och gör din hud blir mörkare. Det kommer också att orsaka oförskämd, torr, samt fjällande och grov övertid hudens struktur.

Om du inte är skyddade, kan solen i vissa fall påverka uppkomsten av hyperpigmenterad fläckar och överdriven mängd fräknar. Och värst av allt, kan det öka risken för hudcancer.

Alltid bära en bredbrättad hatt och solglasögon och aldrig gå ut utan en solkräm som har minst en SPF 30 eller högre.

Även indirekt solexponering under tider kan kraftigt påverka hudfärg. Du bör därför använda en kräm solskydd under molniga dagar också.

Tyckte du om våra tips för rättvis hy? Om du har några andra effektiva metoder, vänligen kommentera och dela dem för dem som inte har provat dem ännu.

Aktuella artiklar