4 vitaminer som är bra för din hud

Kom ihåg hur du brukade hata det när din mamma skulle säga "Ta dina vitaminer!" hela tiden. Ja, hon var rätt. Vitaminer kan göra mirakulösa saker som förbättrar villkor för din hud, hår, naglar och en massa andra grejer. Så, här är en lista på fyra typer av vitaminer som är extremt bra för din hud!

4 vitaminer som är bra för din hud

Ett. Vitamin A

Vitamin A är nyckeln till en hälsosam och vältränad hy. Om ditt intag är lägre än normalt med bara lite, kommer du att kunna se villkor för din hud försämring - från torrt och ohälsosamt, och även gulaktigt. Detta beror på att vitamin A är ansvarig för reparation hudvävnad och underhålla den friska.

Massor av frukt och grönsaker är fulla av vitamin A, såsom paprika, sötpotatis, cantaloupemelon, sallat, spenat, morötter, squashen. Det är också i många torkade örter som oregano, torkad persilja, torkad basilika etc. I princip alla anti-rynk och anti-aging krämer innehåller vitamin A, eftersom det verkligen gör en enorm skillnad för din hud.

2. Vitamin C

C-vitamin är den som gör allt det viktiga arbetet med att minska skador orsakade av fria radikaler som är skadliga biprodukter av solljus, rökning och föroreningar. Genom att göra detta minskar rynkor och tecken på åldrande som är resultatet av fria radikaler "negativ påverkan på strukturen i vår hud.

Mat som är rik på C-vitamin är apelsiner, guava, kiwi, röd och grön paprika, cantaloupemelon, brysselkål, jordgubbar etc.

Tre. Vitamin B-komplex

Mer specifikt biotin. Detta är det näringsämne som finns i grunden av hudceller och är därför extremt viktigt om du vill ha frisk hud som ser ut och känns perfekt.

Vitamin B är vanligt förekommande ingrediens i många hudkrämer eftersom det hjälper återfukta överhuden och hålla huden återfuktad, föryngrad, frisk och glödande. Biotin finns i morötter, ägg, olika nötter (mandel, valnötter...), mjölk, bär, lök, gurka etc.

4. Vitamin E

Har liknande effekt som C-vitamin, särskilt när det gäller att skydda vår hud mot skadliga effekter av solljus. Det lugnar torr hud samtidigt som det är att bli av med rynkor, och gör vår hud känns mjukare och kväva. Mat rik på vitamin E är mandlar, hasselnötter, pinjenötter, broccoli, persilja, grönkål, oliver, avokado, papaya etc.

Aktuella artiklar