5 fantastiska C-vitamin fördelar för huden

Ända sedan du var en liten unge, har du förmodligen hört många gånger hur få tillräckligt med vitamin C kan förebygga förkylningar och influensa. Men visste du att C-vitamin har också några fantastiska fördelar för din hud? Kolla in dem.

5 fantastiska C-vitamin fördelar för huden

Ett. C-vitamin gör huden starkare

Intag av vitamin C är mycket fördelaktigt för hela din kropp, din hud lika. Det är en mycket kraftfull vitamin som förbättrar kroppens försvarsmekanism, vilket resulterar i en starkare hud också. Nog C-vitamin hjälper huden att försvara mot yttre påverkan samt från torrhet. C-vitamin är en mirakelarbetare när det gäller att lindra torr hud. Det kan också bidra till att minska eventuell befintlig inflammation i huden.

2. Föryngring

Vitamin C är mest känd som den perfekta föryngring ämnet för din hud. Skönhetssalonger erbjuder C-vitamin masker och förpackningar som är tänkta att göra din hud känns och ser yngre och radera små rynkor.

Vitamin C ökar produktionen av kollagen, det ämne som ansvarar för frisk hud. Som ni ålder din kollagen produktionen minskar och huden förlorar sin naturliga ton och elasticitet. Intag en hel del C-vitamin samt att man tillämpar produkter som innehåller det, kan avsevärt bromsa åldrandet.

Tre. Solskydd

Vitamin C har inflytande när det gäller att skydda huden från de farliga UV-strålar. Detta betyder naturligtvis inte att man kan ha ett glas saft eller använda en kräm med C-vitamin och säkert tillbringa hela dagen i solen. Din solskyddsmedel är fortfarande oersättlig.

Däremot kan C-vitamin och C-vitamin produkter ökar hudens naturliga försvar mot UV-strålar. Det kan också hjälpa och påskynda läkningsprocessen om du redan fått solbränna.

4. Minskar risken för magsår, gemensam svaghet och blåmärken

Fördelarna med C-vitamin för huden har upptäckts för länge sedan, tack vare, tro det eller ej, sjömän. Ja, saknade samma seglare vitamin C på sina fartyg och började märka hur lederna ont mer och hur de var mer benägna att hudsår och blåmärken.

Den främsta orsaken till detta är den tidigare nämnda produktion av kollagen som C-vitamin ökar. Kollagen gör inte bara din hud ser ung och glänsande, är det ett mycket viktigt protein som bygger dina celler och blodkärl. Det bygger också dina ligament och bidrar till att skapa ärrvävnad, vilket innebär att din hud kommer att läka snabbare efter en skada.

Brist på kollagen kan leda till en hel del hudproblem, inklusive torrhet, eksem och blåmärken. Dessutom kan det leda till kärlproblem samt muskel-och ledbesvär. Hindra dem alla genom att ta tillräckligt med C-vitamin varje dag.

Fem. Antioxidant

C-vitamin är en mycket kraftfull anti - oxidant som skyddar hela kroppen från skadliga fria radikaler och oxidation. Ironiskt nog, det ämne du kan inte andas utan - är det ämne som ger mest skada dig - syre. Dina celler oxiderar med tiden, vilket får dem att försämras.

Vitamin C saktar ner oxidationsprocessen, neutraliserar fria radikaler, och kan också vända DNA-skada. Det innebär att det hjälper hela kroppen stanna yngre och i bättre form och det ger huden skydd och glans.

C-vitamin är inte bara bra för din hud. Det är en mycket viktig vitamin och lämplig mängd av det bör tas varje dag. Den rekommenderade dagliga dosen av vitamin C är mellan 80 och 100 milligram och det bör inte vara högre än 2 gram. Överdosering kan orsaka diarré och sömnlöshet.

Aktuella artiklar