5 fantastiska hem rättsmedel för fet hud

Behandla fet hud kan bli dyrt om du går vilse i alla high varumärke och produkter av hög pris som förmodligen hjälpa dig på ett ögonblick. Men de gör sällan susen. Så, här är några fantastiska huskurer som definitivt kommer att hjälpa dig, och - det kommer att kosta dig nästan ingenting!

5 fantastiska hem rättsmedel för fet hud

Ett. Clay mask

Lera eller lera masker är en av de bästa sätten att gå, när det kommer till fet hud. De minskar fet och jämna ut hudens struktur och spänst. Det sättet att göra din egen mask använder ansikts lera och trollhassel, som du kan få på nätet, eller på naturliga livsmedel butiker.

Lägg en matsked av trollhassel till 1 tesked ansikts lera, och rör tills de är väl blandade ihop. Det är okej att lägga ett par droppar aromatisk olja för doft, men ser hur du försöker bekämpa fet hud du kan vara bättre utan det. Låt masken verka i ca 10 minuter - tills leran torkar av och sedan skölja ur det.

2. Mango ansiktsmask

Mycket populär i Indonesien, där det används av många indonesiska kvinnor att rengöra porerna, tona huden, och styra dess oiliness. Sättet att göra detta är att mosa en mango frukt tills den blir gröt och sedan massera in den i huden. Lämna det på i fem minuter och skölj sedan bort det.

Tre. Apple och citron mask

Detta är också ett bra ansiktsmask som kan göra underverk när det kommer till fet hud. Placera ett äpple i en kastrull, tillsätt vatten över den, och låt den sjuda tills den är mjuk. Efteråt mosa äpple och tillsätt 1 tsk citronsaft och 1 tsk torkad lavendel. Tillämpa den på ditt ansikte, lämna den på i 5 minuter och skölj bort det med varmt vatten.

4. Ägg-vit mask

Blanda 1 tesked honung med en äggvita och rör ihop dem, lägga till mjöl tills den förvandlas till en pasta. Applicera pastan på ditt ansikte, men vara noga med att inte få några i ögat. Låt det torka i ca 10 minuter innan du tvättar bort med varmt vatten. Du ser skillnaden direkt.

Fem. Ägg-äggula mask

Enkelt tillämpa en äggula i ansiktet och lämna den på i 10 till 15 minuter. Efteråt tvätta bort det med kallt vatten och titta på när oiliness försvinner från ditt ansikte.

Aktuella artiklar