6 konstiga saker som är bra för din hud

Ok, vi vet alla att vitaminer är bra för vår hud. Omega 3 fettsyror är bra också. Men det finns andra saker som kan göra underverk för din hud, kan de saker du aldrig trodde vara något bra. Kolla in dem.

6 konstiga saker som är bra för din hud

Skulle du tro om jag sa att bakterier kan vara bra för din hud? Och det är inte bara bakterier, kolla in dessa 6 konstiga saker som är bra för din hud.

Ett. Bakterier

Jag nämnde dem, nu måste jag förklara. Det finns cirka tio gånger fler bakterier på huden än det finns hudceller. Dessa bakterier är det som håller din hud ser normalt och bra. Varje misbalance, huruvida bakterier går upp eller ner, kan leda till hudproblem.

Detta innebär i princip att du inte ska rengöra huden för ofta. Duscha mer än två gånger om dagen och med hjälp av starka antibakteriella tvålar och rengöringsmedel kan leda till förstörelse av fler bakterier än nödvändigt. Detta kan resultera i torr hud eller ens eksem.

2. Doctor fisk

Doktor Fisk eller Nibble Fisk är ett vanligt namn på två typer av fisk - Garra rufa och Cyprinion macrostomum. Vad gör de? De knapra av din hudsjukdom.

Tro det eller ej, detta är en ganska gammal praxis som har återfick sin popularitet sedan 2006. Det finns fisk spa över hela världen utrustad med stora tankar och bassänger fyllda med doktor fisk. De bota psoriasis och eksem och allt du behöver göra är att sitta i poolen och låt dem sakta äter infektionen borta. Det är ganska enkelt så länge du kan psykologiskt hantera det.

Tre. Kakao

Det finns inte en massa saker så fantastiskt som en kopp varm choklad på en kall dag. Den första klunken tar bara ett leende till ditt ansikte, men det innebär också ett par fördelar för din hud.

Du kan hitta och läsa en kakao forskning på internet som förklarar hur 23 kvinnor fick en kopp choklad varje dag under en period av tre månader. Resultaten visade att, vid utgången av den perioden, var deras huden slätare, mjukare och mindre benägna att skadas av UV-strålar. Nu vet jag inte om det är riktigt sant, men jag skulle säga att det är en perfekt ursäkt för att njuta av en kopp choklad varje dag.

4. Salt

Alla säger att salt är dåligt för dig. För mycket av det orsakar högt blodtryck, dålig syn och ökar risken för hjärtinfarkt. Ändå är salt ett bra första hjälpen för din hud.

Detta är lite av en gammaldags botemedel, men det faktiskt fungerar. Varje flicka har minst en gång brände handen på en spis eller vid hantering av en varm ugnsform. Så länge du inte bränner dig till den punkt där din hud faktiskt spricker och du har ett öppet sår, kan salt hjälpa dig att läka. Bara strö lite salt över brännskadan och lämna den där. Det kommer att absorbera värme och hjälper huden att läka snabbare.

Fem. Getmjölk

De flesta av oss använder komjölk på daglig basis. Vad de flesta inte vet är att getmjölk är mycket bra för deras hälsa i allmänhet, speciellt deras hud.

Getmjölk är rikare på fett, kalcium och protein än komjölk. Dricka det, samt använda ekologiska produkter som innehåller getmjölk, kan öka hudens naturliga motståndskraft mot elementen. Det är också ett perfekt botemedel mot torr hud och det kan hjälpa din hud att återfå sin naturliga lyster.

6. Varma och kalla duschar

Du kanske har hört hur duscha i varma och kalla vågor kan vara mycket bra för ditt hjärta. Tja, kan det också vara bra för din hud.

Kallt vatten är faktiskt mycket bättre för huden än varmt vatten. Ändå kan man inte riktigt dusch med kallt vatten bara, så du kan lika gärna ge denna teknik ett försök. Det ökar hudens naturliga försvar mot sol och vind och hjälper den hålla återfuktad.

Se, det är inte allt om dyra duschgel och lotion kropp. Det finns en massa andra saker som är bra för din hud. Följ dessa förslag och förbättra hudens kvalitet idag.

Aktuella artiklar