7 regler för att göra dina händer mjuka

De säger att du kan göra varje föryngring behandling, och bära allt smink i världen, men dina händer kommer alltid berätta för din ålder. Även om detta är i de flesta fall sant, men det behöver inte vara en regel. Det finns saker du kan göra för att göra dina händer mjuka.

7 regler för att göra dina händer mjuka

Nu, även om det finns massor av tips hittar du över internet, skulle jag vilja presentera dig med sju som faktiskt fungerar. Dessa är de regler jag har följt i flera år, och så långt så bra - mina händer är ganska mjuka.

Ett. Handskar är dina vänner

Så fort temperaturen blir låg utanför, packa ett par handskar i väskan. Du kanske känner att du inte behöver dem, men kall luft gör en hel del skador på huden, vilket gör det tufft, och orsakar det att bryta. Handskar är helt enkelt obligatorisk under vintern.

Försök aldrig att rengöra ditt hus utan att bära skyddande gummihandskar. De rengöringsprodukter kan inte bara göra huden grov, kan de också orsaka allvarliga brännskador. Samma sak gäller om du inte har diskmaskin, och har att göra rätter på gammaldags sätt. Använd alltid handskar.

Handskar är också en bra idé när du hanterar mat. Jag bär dem alltid när jag lagar något med chilipeppar. De skyddar händerna från hotness och hindra mig från att bränna mina ögon när jag, som standard, röra dem efter hantering chilipeppar.

Jag bär också gummihandskar när jag hanterar zucchini och auberginer. Av någon anledning, gör vätskan från dessa växter mina händer riktigt torr och kliande. Det är inte en regel, kan det bara vara någon slags allergisk reaktion, men om du upplever något liknande - gummihandskar är dina frälsare.

2. Hydratisering

God hydrering är den viktigaste faktorn för att ha trevligt och slät hud. De säger att du bör dricka minst åtta glas vatten varje dag. Dock tycker jag personligen att det är för mycket.

Det är bra om du kan dricka så mycket, men inte tvinga dig själv att dricka. Låt inte dig själv att bli törstig, och hålla ett glas vatten nära dig hela dagen. På så sätt kommer du att nå för det oftare och dricker mer vatten.

Tre. Återfuktning

Yttre hydrering är lika viktigt som inre är. Det är där moisturizers kommer i den första planen.

Massor av kvinnor bär en handkräm med dem hela tiden, och tillämpa det en miljon gånger om dagen. Även om detta är något som kommer att göra dina händer mjuka, inte gå galet med handkräm. Nu, inte få mig fel, jag säger inte att du inte ska använda det alls, jag bara säger att händerna behöver en paus då och då.

Det skulle vara perfekt om du använde handkräm två gånger om dagen - en gång på morgonen och en gång på kvällen. Självklart, om du har gjort några sysslor, och dina händer behöver extra fuktgivande, inte försumma det.

Anledningen till att minska mängden av handkräm är, att efter ett tag dina händer kommer att vänja sig alla extra fuktgivande du ge dem. Det innebär att din hud kommer att sluta skydda sig. Resultatet är att du i princip har att tillämpa handkräm 30 gånger om dagen, eftersom händerna blir mycket grov så snart de suger upp krämen du redan tillämpas.

4. Nej till varmvatten

Du måste ha hört hur varmt vattnet är inte riktigt så bra för din hud. Det gör den torr, och suget efter extra fuktgivande. Detsamma gäller för huden på händerna.

Tvätta händerna endast med varmt vatten, aldrig med varmt. Varmvatten i kombination med starka tvålar gör verkligen en hel del skador på huden och du behöver extra ansträngning att göra den mjuk.

Fem. Att välja en bra tvål

Tvålar är de största fienderna till mjukheten av dina händer, tro det eller ej. Därför är det mycket viktigt att välja en bra tvål.

Detta beror mycket på din hudtyp och tolerans mot några av ingredienserna i tvål. Prova ett par olika sådana, och välj det som är bäst för dig. Jag tycker personligen Dove tvål för att fungera bäst för mig, men det betyder inte att de ska passa dig också.

I vilket fall som helst, undvik starka och antibakteriella tvålar. Välj de som är märkta, antingen som fuktgivande eller som för känslig hud.

6. Förpackningar

När enkla fuktgivande bara inte göra trick - vända sig till förpackningar. Det finns verkligen ett gäng som man kunde köpa, måste du hitta en som passar dig bäst (gärna rekommendera det i kommentarerna).

Förpackningar appliceras vanligtvis på kvällen. Efter att tillämpa dem bör du sätta speciella handskar på, och somnar. Dina händer kommer att vara mjuk, silkeslen och mjuk på morgonen.

7. Sun skärm

Vi vet alla vikten av att tillämpa solskydd, men de flesta av oss inte tillämpa det på händerna. Anledningen är, oftast, eftersom solskydd är fet och klibbig, och vi tenderar att tvätta händerna efter att tillämpa dem. Och det är en dålig idé.

Solen gör huden torr. Ingen av dessa faktorer bidrar till att ha mjuka händer. Så, nästa gång du går ut i solen - glöm inte att skydda händerna också. Om du inte kan verkligen stå solen skärmen på handflatorna, ta bort den med våtservetter, men håll det på en del av dina händer som blir utsatt för solljus.

Så, hur skulle du vilja silkeslen händer? Följ dessa tips och du kommer säkert att ha dem. Om du vill dela några av dina egna erfarenheter och tips, gärna göra det i kommentarerna.

Aktuella artiklar