8 effektiva sätt att behandla alltför torr hud

En hudvård rutin som är lämplig för hennes hudtyp är mycket viktigt för varje kvinna som tar väl hand om sig själv. Det är inte bara nyckeln till ser strålande och vacker, ålder trotsar och näring, men kan också spela en stor roll i att hålla huden frisk. Om huden är torr, här finns 8 effektiva sätt att behandla den.

8 effektiva sätt att behandla alltför torr hud

Ett. Säg adjö till varma duschar

Så löjligt det än kan låta, långa duschar råna faktiskt din hud fukt, särskilt om vattnet är rykande hett. Varmvatten torkar ut huden. Detta beror på att det strips bort sin skyddande oljor. Så får antingen användas för att duscha i ljummet vatten, eller begränsa din bad tid till 10 minuter toppar.

2. Händerna från tvålen

De flesta tvål märken som finns där ute är inte bra för torr hud eftersom deras innehåll är hög i lut. När du tar en dusch eller ett bad, eller bara tvätta händerna, använd din favorit lotion fuktgivande bad eller kräm.

Tre. Återfukta

Efter att ha tagit ett bad, klappa dig själv ner med en handduk som lämnar huden lite fuktig och tillämpa lotion fuktgivande kropp och en återfuktande ansiktskräm direkt. Detta gör att du kommer att kunna "låsa" fukten i huden och lämnar den ser mjuk och näring.

Du kan också använda mineralolja, eller vaselin, som fungerar alldeles utmärkt, om man inte vill spendera pengar på dyra krämer och lotion.

4. Titta på din diet

Vad du äter spelar en stor roll i hur din hud ser ut och känns. Försök och äta mer frukt och grönsaker som är rika på vitamin A och B - de är bra för din hud. Också berika din kost med hela korn, som också är bra för hudproblem. Ät massor av nötter, frön, fisk, och byta till olivolja, eftersom det är väldigt viktigt att få nog av "bra" fett.

Fem. Lätt på kaffet

Koffein kommer att torka ut huden, så försök att steg bort från den läckra macchiato! Om du vill att din hud att se frisk och strålande, byta till koffeinfria och minska ditt koffeinintag helt.

6. Säg nej till alkohol

Alkohol, som koffein är ett diuretikum, så det har samma effekt på huden.

7. Drick mycket vatten

Dricka tillräckligt med vatten varje dag är vad som kommer att göra din hud mer hydratiserade, och är ännu viktigare än att tillämpa alla dessa dyra fuktgivande krämer.

8. Få en luftfuktare

En fuktig miljö är bra för vår hud, det är därför de skarpa vintern luften torkar ut på nolltid. Också, inomhus, tenderar luften att vara upp till 20 procent mindre fuktigt än den perfekta 30 procent luftfuktighet vår hud längtar. Så, om du känner för det, varför inte investera i en luftfuktare, det kommer att göra dig gott, särskilt på vintern.

Aktuella artiklar