Hur får frisk hud i 3 enkla steg

Om din hud ser torr, tråkig, fet eller oren och du vill förbättra sitt utseende, du behöver bara följa några enkla regler och ditt ansikte kommer att se strålande igen! Det är enkelt. Bara läsa tipsen nedan och lära sig hur man får frisk hud i 3 otroligt enkla steg!

Hur får frisk hud i 3 enkla steg

Ett. Näring åt huden från insidan och ut

Precis som resten av vår kropp behöver vår hud också renas och utfodras med lämpliga livsmedel och vätskor. De näringsämnen som listas nedan representerar den första och mest grundläggande steget för att få en frisk hud.

Vatten

 • Känd även som vätskan i livet, är vatten absolut nödvändigt för att hålla vår kropp vital, och därigenom bibehålla vår hud frisk.
 • Vatten spolar gifter och avfall material från vår kropp och på så sätt renar också vår hud.
 • Det löser sig med andra ämnen och transporterar näringsämnen till varje cell i vår kropp, inklusive vår hud.
 • Vatten kommer inte direkt återfukta huden, men det kommer att skydda det! När din kropp är uttorkad det drar vatten från mindre vitala och kritiska delar av kroppen, och detta främst återspeglar på din hud.

Vitaminer

Hur får frisk hud? Förse den med lämpliga vitaminer och mineraler! Se till att din kost är rik på vitamin A, B, C, E och K och mineraler som koppar, zink, selen, magnesium och kalcium.

 • Vitamin C och E är mycket viktiga antioxidanter som skyddar huden från fria radikaler.
 • Vitamin A främjar reparation hud vävnad och förnyelse.
 • K-vitamin lindrar mörka ringar under ögonen.
 • Vitamin B utgör grunden för huden. Dess brist kan resultera i fjällande och torr hud, benägen för sprickbildning.
 • Koppar, zink, selen, magnesium och kalcium fungerar som antioxidanter och bidra till att förbättra och behålla hudens elasticitet.  

Yoghurt och kefir

Vår hud speglar vad vi äter, men det speglar också vårt matsmältningssystem. Många hudsjukdomar orsakas av många gastrointestinala problem, såsom förstoppning, diarré, dålig matsmältning eller inflammerad mage.

Dessa gastrointestinala problem, istället orsakas av överväxt av dåliga bakterier i våra tarmar.

Dricka tillräckligt med yoghurt och kefir kommer att fylla vår tarmflora med vänliga bakterier och kämpa mot de ovänliga mikroorganismer, som ansvarar för dåliga hudåkommor.

2. Tvätta, rengöra och återfukta huden regelbundet

Hur får frisk hud? Svaret är: rensa, återfuktar den, och rena det.

Dagligt rensning

Om du vill ha en frisk hud, rengör den regelbundet är ett av de viktigaste stegen för att uppnå det. Du bör göra det varje morgon och varje kväll, liksom varje gång du har varit ute.

Ta bort alla spår av smuts, föroreningar och olja från hudens porer är grundläggande för att bibehålla huden strålande och frisk.

Moisturizing

Om du vårdar din hud du kommer att återfukta det och ge det näring varje gång du rengör den. Genom att regelbundet använda en lämplig kräm som passar din hudtyp, kommer huden att återställa sin fukt och fylla på sina celler med näringsämnen. En dag fuktkräm bör innehålla en ordentlig solkräm, medan en bra nattkräm bör vara rik på naturliga aktiva ingredienser.

Djupa behandlingar

Två eller tre gånger i veckan, ger din hud en djup behandling. Ånga ansiktet med varmt vatten berikad med eteriska oljor för att hjälpa till att öppna porerna, och tillämpa andningsapparat eller närande mask.

Använd ansikte scrubs att exfoliera huden och kasta bort döda celler, och på så sätt stimulera tillväxten av nya och friska. Genom att göra så, kommer du också ta bort alla orenheter från porerna och huden blir slätare och fräschare.  

Tre. Skydda huden mot skadliga externa faktorer

Sol

En av de viktigaste svaren på frågan "Hur får frisk hud", består i att ständigt skydda det mot ultraviolett (UV) strålning från solen som är extremt skadliga och skadliga.

Överexponering för solen kan orsaka för tidigt åldrande och fjällig och torr hud, benägna att irritation och andra störningar, samt ökar risken för hudcancer.

 • Använd ett brett spektrum solskyddsmedel regelbundet, även under molniga dagar, och se till att det är en solskyddsfaktor på 15 eller högre.
 • Ha en bredbrättad hatt och solglasögon när det är nödvändigt.
 • Undvik solstrålar 11:00 till 16:00 när de är alltför stark och skadlig.

Rök

 • Rökning kommer att göra din hud vävnad ser gammal, tråkig och grov, och din hudton ojämn och gulaktig. Men mest av allt, kommer det att leda till för tidigt åldrande av hudceller och bidrar till rynkor och andra tecken ålder.
 • Rökning orsakar hudens små blodkärlen att dras. Som ett resultat kommer blodflödet minskas och vår hud berövas nödvändiga näringsämnen och syre, som är nödvändig för dess välbefinnande.
 • Rökning förstör både kollagen och elastin, vilka är fibrer som håller vår hud fast, elastisk och tät. Avsaknaden av dessa fibrer orsakar rynkor.

Sammanfattningsvis - rengöring, näring och skydda huden mot UV-strålar, samt sluta röka, är viktiga steg på vägen för att uppnå frisk hud. Dela din favorit skönhet hemlighet med oss ​​i kommentarerna. Vi skulle vara glada att höra det!

Aktuella artiklar