Hur man stoppar klåda i 4 enkla steg

Kanske en av de mest utmanande kamp vi har att hantera i vår vardag består i att förhindra våra fingrar från att repa kliande fläcken. Vi förlorar oundvikligen striden och den fruktansvärda och ändlösa klåda repande cykeln börjar. Läs nedan och ta reda på hur man kan stoppa klåda i 4 enkla steg.

Hur man stoppar klåda i 4 enkla steg

Ett. Bakpulver lugnar kliar av alla slag

Bakpulver, eller natriumbikarbonat, kliar slagsmål av alla typer och lindrar irritation av alla slag. Det är en naturlig syra neutraliseringsmedel, som har lugnande och anti-inflammatoriska effekter är användbara för att minska symtomen hudutslag och i lugnande klåda orsakad av allergier, insektsbett, solbränna, bältros och vattkoppor.

Tack vare dess lugnande egenskaper, lindrar bakpulver symptom på narig hud, förhindra ytterligare irritation. Den återställer hudens naturliga pH-balans, lämnar huden ren, mjuk och smidig.

  • Förbered en krämig pasta genom att blanda bakpulver med vatten och sprida över det drabbade området. Använd inte på skadad hud.
  • Tillsätt 1 kopp bakpulver till din badvattnet och doppa hela kroppen i 30 till 60 minuter. När du kommer ut ur badkaret, låt huden torka naturligt, utan att använda en handduk.

2. Havregrynsgröt innehåller kraftfulla anti-klåda föreningar

Naturligt kolloidalt havremjöl har många anti-klåda och lugnande beståndsdelar, såsom kisel, betaglukan och dess dyrbara avenanthramides.

Avenanthramides är en viktig förening med havregryn, eftersom de är ansvariga för sina anti-irriterande effekter. De har förmågan att lugna och läka inflammerad, torr och kliande hud, och är också antioxidanter.

Ju mindre bearbetade havre är, desto fler avenanthramides de kommer att ha. Använd alltid obearbetade havremjöl eller köpa hela havre och mala dem själv. Havregryn och omedelbar havregryn är också bra, men något mindre effektiv.

  • Lägg 1 till 2 koppar vanligt, okokt havre blomma till din badvattnet och blöt i 1 timme för att lugna kliar. Om du vill kan du också lägga till ett par skedar av bakpulver för att förstärka de lugnande effekterna av badet.
  • Blanda havre blomma med tillräckligt varmt vatten för att få en tjock pasta. Tillämpa den på det drabbade området, täck med en trasa för att förhindra den från att falla av och låt stå i 20 till 30 minuter.

Tre. Vinäger ger snabb lindring från klåda och förhindrar ytterligare irritation

Vinäger är en naturlig antiseptisk och en av de mest effektiva rättsmedel för att förstöra skadliga och irriterande bakterier och få befrielse från klåda. Den innehåller ättiksyra som kan reglera hudens naturliga syra och eliminera mikroorganismer som ansvarar för hudirritation.

Ättika används i många utvärtes behandlingar som syftar till att minska torrhet, akne, utslag och klåda. Dess antiseptiska egenskaper är också mycket användbara i att stoppa regeneration av dåliga bakterier, och därmed att förhindra ytterligare infektioner i det drabbade området.

  • Häll lite ättika på en bomullstuss och torka den över kliande hud.
  • Lägg 1 till 3 koppar ättika till din badvattnet och blöt i 30 till 40 minuter.

4. Styr nervositet och ta vitamin B

Vårt psykiska tillstånd reflekterar ofta på vår hud. Stress, ångest och överdriven nervositet är för det mesta huvudorsakerna klåda, liksom för andra typer av hudirritationer. Stress och spänningar kan också förvärra kliar orsakas av andra faktorer, vilket gör dem sämre och ännu mer outhärdlig.

Istället för att lindra bara symptomen på ditt psykiska tillstånd, klåda, försök att lösa vad som orsakar det. Undvik för mycket stress och lära sig att kontrollera din nervositet.

För att uppnå snabb lindring från klåda när det inträffar, sitta ner, andas djupt och slappna av. Förbered en lugnande te eller inhalera en avslappnande eterisk olja. Du kommer bli förvånad över hur snabbt klåda försvinner.

Om du inte får tillräckligt med vitamin B, börja ta det. Vitamin B har positiva och positiva effekter på vårt nervsystem, samt på vår hud. Den B-vitaminbrist kan i själva verket ofta manifesteras i kliande och flagnande hud, irriterad nerver och ibland sömnlöshet.

Har dessa tips hjälpt dig stoppa klåda och gav de dig någon lindring? Dela din favorit rättsmedel med oss ​​och låt oss lära oss ett nytt trick för att förhindra dessa outhärdliga klåda-repa cykler! Snälla, skriv i kommentarerna nedan.

Aktuella artiklar