Mat för glödande hud

Även kosmetiska behandlingar och dyra produkter kan tyckas att förbättra kvaliteten på din hud, det är din dagliga sätt att ta hand om din hud, det anledning att ha en vacker hud. Om du vill att din hud att känna och se fantastisk ut, måste du vara noga med att välja vad du äter. Här är några matvaror som gör huden mjuk, glödande och fantastiska.

Mat för glödande hud

Först, du kommer att behöva mat rik på vitaminer, framför allt B-vitaminer, C och E. Vitamin B2 faktiskt en som hjälper din hud lyster. Livsmedel rika på vitamin B2 är crimini svamp, mjölk och mejeriprodukter, spenat, ägg och nötkött. Hur någonsin, var försiktig - vissa studier har visat att mjölk och andra mejeriprodukter kan orsaka akne. Om du är akne benägen, försök att undvika mjölk och välja andra livsmedel rika på vitamin B2 istället.

När det gäller vitamin C, hittar du det i frukt: apelsiner, mandariner, kiwi, guava, och jordgubbar. Vitamin E finns ofta i nötter, tropiska frukter, solrosfrön och spenat igen. Dessutom bör du se till att du dricker tillräckligt med vatten. För att hålla huden hydrerad, måste du ha minst 8-10 glas vatten om dagen.

Mat du bör lägga till din diet


Färska frukter och grönsaker

Rik på vitaminer och mineraler, kommer de att få dig att känna frisk och din hud kommer att se fantastisk! Tomater, jordgubbar, blåbär, björnbär, grapefrukt, morötter, spenat, apelsiner - hålla den fräsch, hälsosam och näringsrik!

Fisk

Ah, den fantastiska källa till omega-3 fettsyror! Ät lax, svart och röd kaviar, sardiner och tonfisk.

Vatten, vatten, vatten!

Om du inte dricker tillräckligt med vatten, inte ens den dyraste hudvård kommer att återfukta huden. Försök att undvika läsk och vänder sig till gamla goda vatten och te istället.

Du bör undvika

Alkohol

Att ha mer än två glas om dagen kommer troligen att resultera i vidgade porer och några bländning-ups. Känn dig fri att ha ett glas rött vin efter lunch, men inte över den dagliga gränsen.

Koffein

Stora mängder kaffe kommer att göra din hud uttorkad och det kommer att kännas riktigt torr. Du bör inte dricka mer än tre koppar kaffe om dagen. Istället för kaffe, kan du dricka mycket vatten eller grönt te istället. Grönt te är en fantastisk antioxidant, och det också återaktiveras torkning hudceller.

Soda, munkar, pommes frites, Microwaved mat

Du bör definitivt undvika livsmedel rika på socker och fett. Inte bara är de super värmevärde, men kommer att göra din hud ser torr och ohälsosam och även orsaka akne. Ät frukt, grönsaker, kött och dricka mycket vatten och osötad te. Om du är van att dricka juice, kan du lägga en citronskiva eller din favorit frukt till ditt vatten för att krydda upp saker och ting!

Även om dessa matvaror utan tvivel kommer att bidra till att förbättra kvaliteten på din hud, inte förvänta sig att dessa förbättringar att ske över en natt. Ha tålamod och ihållande, kommer du att märka förändringen!

Aktuella artiklar