Rosa Mosqueta olja fördelar

Rosa Mosqueta (även känd som hiprose) är en vild ros buske, som växer i södra Europa, särskilt i den andinska delen av Chile. Den eteriska oljan erhållen från rosa Mosqueta höfter och innehåller en mycket hög halt av fleromättade fettsyror.

Rosa Mosqueta olja fördelar

Dess fantastiska huden helande och egenskaper skönhet var väl känd för de infödda folket i Chile för många århundraden, men under den senaste tiden, har många stora farmaceutiska och kosmetiska företag börjat använda denna olja som en av de viktigaste aktiva ingredienserna i sina produkter. Men låt oss ta en titt på några av de fantastiska rosa Mosqueta olja fördelar.

Minskar rynkor och föryngrar huden

Rosa Mosqueta olja innehåller karotenoider, vitamin A, en hög koncentration av vitamin C (känd för sin föryngrande och reparerande egenskaper) och 77% av essentiella fettsyror (EFA), som är av yttersta vikt för hud vävnadsregenerering. Dessa syror attrahera och behålla fukten gör vår hud ser yngre, friskare och med en mer elastisk struktur.

En av de viktigaste ingredienserna i Rosa Mosqueta olja är också retinoinsyra (vitamin A), vilket direkt påverkar hudceller och hjälpmedel hudens förnyelse och reparation. Det används i många anti-rynk och anti-aging krämer som produceras av stora kosmetiska husen.

Allt som allt, har rosa Mosqueta olja otroliga föryngrande egenskaper och förmåga att fördröja   tecken på för tidigt åldrande, regenererar huden och minska fina linjer och rynkor.

Det kan appliceras direkt på huden eller intas oralt i kapselform.

Effektivt behandlar ärr och hudbristningar

Många vetenskapliga studier har visat att Rosa Mosqueta oljan effektivt kan lindra och behandla kirurgiska eller oavsiktlig ärr, hudbristningar, brännskador och förbättra deras färg. Den har en stark cell regenererande och sårläkande egenskaper och är mycket effektiv i att reparera hudens struktur. Den har förmågan att ersätta fibrösa och tjocka ärrvävnad med ny och frisk hud.

När den appliceras på postoperativa ärr så snart stygnen har tagits bort, kan rosa Mosqueta olja undvika bildandet av keloid (klump) ärr. Det förbättrar även färgen och texturen av brännmärken, hjälper till att göra mindre synliga vattkoppor och acneärr, och ökar hudens elasticitet.

Med sin höga mängden fettsyror, hjälper Rosa Mosqueta olja återfuktar huden, vilket gör det ser förnyade, tonad och ren. Det återskapar också trasiga hud vävnad och minskar avsevärt och förhindrar uppkomsten av hudbristningar.

Rosa Mosqueta oljan appliceras 3 gånger dagligen och masseras in i huden med cirkulära rörelser. Fore bästa resultat använda den varje dag i minst 1-2 månader.  

Förbättrar hudton, ljusare pigmentering och skyddar mot solskador

Hyperpigmentering är mörkfärgning av vissa fläckar på hud och orsakas av en överdriven mängd melanin som produceras i kroppen. Rosa Mosqueta har förmågan att hjälpa huden att skapa nya celler, som ersätter de gamla. Som gamla celler försvinner, pigmentfläckar ljusare.

Rosa Mosqueta ger utmärkt hjälp för hud som har brunnit och utsatt för raiotherapy och är mycket effektiv i att reparera hudskador orsakade av överexponering för solen och uttorkning. Det stimulerar vävnadsreparation och jämnar ut hudtonen, och är också mycket effektiv i att utjämna torkning effekterna av solen, som orsakar uppkomsten av fina rynkor runt ögon och läppar.

Allt summeras, är inte denna olja bara mirakulösa? Om du har upplevt några rosa Mosqueta olja fördelar, berätta gärna om dem och lämna en kommentar.

Aktuella artiklar